Конкретно Од vichy го гледав тој сo b3 црвениот. Ама ќе го разгледам и тој со витамин C. Овие беа за над 30год како што читав. (clinique и Vichy)
Кажете ми серум што е добар за хиперпигентации од сонце и стареење. Пробав со Nacomi ниацинамид серум ама врска немаше. Сега го користам овој на Лореал Мислам дека има ефект ама некако како да ми се појавија како мали мозочиња па да пробам нешто друго. Читав добар бил Vichy Mela B3, ама не знам каде да го најдам во Скопје.
Да не мислиш на La Roche Mela B3 серумот? Јас сакав него да го пробам, имам мицерална и гел од La Roche и сум многу задоволна
Каков серум можам да си земам за нормална кожа? Што не смеам да ставам бидејќи дојам? Би сакала препораки за серуми некаде до 1000мкд. Дали е добар овој серум? Дали е безбеден при доење? Не се разбирам многу во козметика, секој коментар би ми значел
Зависи каков проблем имаш со кожата и што точно сакаш да третираш. Витамин Ц е океј, само со овој од сликава немам искуство, иако мислам дека овој е со многу мала концентрација па не би требало да ти направи проблем со иритација. Не сум го користела, па немам некое мислење што и како. Избегнувај ретиноиди и серуми со салицилна киселина. Мислам дека имаше уште нешто од киселиниве што треба да се избегнува ама не ми текнува во моментов што точно беше. Најдобро ти е да гледаш некои серуми за хидратација, нешто со q10, витамин Ц, серуми со пептиди, церамиди, нешто така за потхранување на кожата.
Дали има серум за флеки? Имам флека на челото. Ми се појави летово. По можност да го има во ДМ. @Sun&Moon јас го користев тој серум. Не сум задоволна. Од таа марка само хијалуронскиот ми се погоди.
Ова. Пенкалце што се става само на флеки. Мене ми избледеа, а за исти такви се работи, од сонце и стареење. Во Белина го има, има и серум ваков за цело лице.
Мое искуство за серумот за преку ден...реално не ми се допаѓа мене лично некако после него осеќав кожата дека ми е како помрсна и тешко ми се упиваше ,а некој резултат не видов во смисла намалување на флеки и хиперпигментација за што обично се користи витамин ц,повеќе ми се допадна витамин ц на ревокс кој е поевтин а поефикасен барем за мене.