На Nacomi 1%. Читам тука дека не се многу задоволни од брендов ама јас па ептен сум и хијалурон и пептиди имам пробанп, супер ми беа.
Јас да се пожалам од кремава за под очи. Ја користев според упатството. Ми направија иритација околу очите. Имав црвенило и ме печеа очите.
Дали имате искуство со ниацинамид серум ? Дали помага за мрсна кожа? И кога го ставате сабајле/навечер? Сега користам само витамин Ц,би сакала да почнам со и со ниацинамид. Па ако може да ми препорачате од кој да земам?
јас го користев од the ordinary ниацинамид + цинк во комбинација со нивниот серум од хилајуронска киселина навечер. го користев највише за регулација на себум и хормонски акни на долна вилица. искрено би ти го препорачала мене многу ми помогна
Јас немам акни,имам отворени пори лузни од акни што ги имав претходно и мрсна кожа. Ќе го пробам овој,фала на споделеното искуство.
За лузни од акни тешко некој серум да помогне, и јас имам на левиот образ такви лузни , би требало само ласер да помогне и тоа неколку третмани. За тоа најдобро да се консултираш со дерматолог. За отворени пори нема лек само да ги одржуваш чисти.
Може некој да ми објасни подетално која е разликата помеѓу ретинол, ниамицид и салицилна киселина? Користам витамин ц, хадо лабо хијалурон и хидратантна крема па ме интересираат и овие три за што се
Накратко ретинол е највише за анти-стареење на кожата/брчки, ниацинамид за регулација на себум,мрсна кожа и акни а салицилна киселина е за чистење на порите, зголемени пори, текстура али исто помага доста и за акни и себум.
Препорака од мене за вит Ц но јак ( конценртат е ) за хиперпигментација - bioderma pigmentbio vitamin c concentrate Јас имам многу стари дамки кои ми ги осветли, а некои се повлекоа скроз. Можам да кажам дека лицето наредниот ден ми е преубаво. Малку е специфичен и затоа не го препорачувам за почетници . Ми го пофалија и чистачот за лице од истата линија ама уште го немам пробано.
Zdravooo,dali znaete nekoja soodvetna zamena za Serum Hijaluron od Bioderma okolu 1800 den e i e dosta skap.
Мене од Мела Б3 на La Roche една темна дамка ми се осветли. Сега сменив со Anua Niacinamide и Tranexamic acid зашто е ептен фален по нет ама не знам дали гп бива. Ако не го бива ќе се вратам на Мела Б3.
Дали е добар серумот, се мислам и јас да го земам, има често попусти на Биодерма. Моментално го користам на Конопка, овој и на Лавера ги користам наизменично, поефтини се. Конопка околу 500 ден, Лавера околу 1000.