Серум за лице

Discussion in 'Лице' started by Waka-waka, Sep 14, 2013.

1. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Да мислам дека се од сонце затоа што летно време ги имам по изразени и кога се повлекувам од сонце подолг период се избледуваат, магичен продукт што ми помогнал најмногу до сега е Bielenda тонерот со гликолна киселина и вит Ц, штета што ги нема повеќе во мк, во стокомак ги има ама се поретко, маската вит Ц чудо од едно користење све ми избледе по лицето, исто на Bielenda. Во Хр нарачав нешто чекам да ми стигнат, јас покрај толку фрлени пари по скапи скинкер продукти се колнам во Bielenda. Исто така Granative Retinoid Emulsion 2% на The Ordinary доста ми ги избледува флеките од сонце со редовно користење, деновите кога не одам на плажа го користам(во ноќна рутина). Спф ставам ама ете доказ сум дека не штити од флеки, ем добар квалитетен спф воопшто не горам од него. Флекатa кај мене се појавува над усните и маалку по носот и образите. Оваа над усните тешко бледее. Би рекла скроз ако се повлечам од сонце ќе ја снема, ама не се живее цел живот под сенка.

Novexpert витамин Ц користев до крај никаков резултат не видов @JoyJoy

V.N. and JoyJoy like this.
  2. Maelina

Maelina Активен член

Кој серум помага за проширени пори? Визуелно да ми ги намали пошто како со дупки на лицето сум, летово од сонцето ми се проширија премногу и многу лошо изгледа.

Нарачав ниацинамид од medicube од coslovemetics, прочитав дека ниацинамид помагал, но ако имате препораки од прва рака што ви помогнале, би ви била доста благодарна. :l:

3. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Нијацинамид серумите навистина помагаат, но исто така за подобра текстура на лицето одлична е и азелаичната киселина. Го измазнува лицето, дава некој таков ефект, а со тоа и порите не се толку воочливи. Пробај ја азелаичната на Geek&Gorgeous, одличен е серумов.

SummerGirl, Aschenputtel and Maelina like this.
  4. Maelina

Maelina Активен член

Ти благодарам. :inlove: За овај ли станува збор?
    IMG_8012.jpeg

Исто така одамна го меркам серумот со азелаична киселина на Ануа, пишуваат дека е одличен за црвенило, јас си имам доста мака со црвенилото, но не знаев дека и за проширени пори помагало. Случајно да не знаете кој е подобар, на geek and gorgeous или anua? Сакам вистинскиот избор да го направам кога веќе купувам. :tmi:
    IMG_8013.jpeg

5. Mishela

Овој од сликата е, да. Ануа серумот го немам користено, па не би можела да дадам коментар. Но, за Geek&Gorgeous тврдам дека е одличен. Општа карактеристика на азелаичната киселина е дека смирува црвенила (мислам дека и за розацеа е добар избор), па нема да згрешиш ако се одлучиш за ваков серум.

IamSexyAndIKnowIt and Maelina like this.
  6. Luminary

Luminary Форумски идол

Ануа е исто така одличен, јас го користам. Многу убав сјај и дава на кожата, хидратација а и го смирува црвенилото. :)

Maelina likes this.
  7. IamSexyAndIKnowIt

Кога сме кај G&G јас веќе 2 месеци ја користам салицилната киселина 2%(серум), наменета е за длабоко чистење на порите(себацеозните филаменти), нема никаков резултат кај мене. Ставам и масирам на претходно двојно чистење на лицето, оставам 20мин да се абсорбира добро и да делува, проследувам со хидратантна крема. Ни малку не ги чисти порите.
    Дали кај сите што ја користите е вака?
    IMG_4160.jpeg

Не знам зошто но од ниедна салицилна немам осетено промена. Пишав во темите за професионален третман на лице, никој не одговара.

Aschenputtel and Maelina like this.
  8. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

И јас барам добра салицилна. Користев на Ревокс и Ординери, немаше кој знае што ефект, а мислам Ревокс ми беше и многу јака.
    Ако има некој предлог...

IamSexyAndIKnowIt likes this.
  9. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

јас летово овој го користев. Screenshot_20251003_195639_Chrome.jpg
    Ниацинамид витамин Ц и салицилна киселина. Претходно имам користено тоник со салицилна од авон е сега во моментов ништо ама треба да си најдам некој серум со таа состојка

L.i.n.a.a likes this.
  10. IamSexyAndIKnowIt

Од овој серум исфрлив премногу, акни и црвенила ми излегоа. Пишав и порано.

Mumoftwo30 likes this.
  11. Aleks.mar

Aleks.mar Истакнат член

мене ми беше така-така. Повеќе видов резултат од витаминот ц и вистина ми ги исчисти флеките. И на раце го ставав од истата причина. А од салицилната киселина не видов нешто голем ефект. Ќе барам друг во секој случај

12. IamSexyAndIKnowIt

Дали некој има користено Витамин Ц серум 12% од L' Oreal Revitalif? Денес го добив препорака од Chat Gpt и баш бев во дрогерија се мислев да го земам, ама викам ајде да изгуглам прво и да се распрашам по форуми шо и како пошо и не е баш ефтин 17 евра беше на попуст. Од истата линија видов чистач за 6 евра. До сега немам користено вакви drugstore брендови, имам пробано само серум од Garnier со витамин Ц и го фрлив поради што ме исфрли.

Vitami C.png

13. Mishela

Дали некоја ги пробала новите Биотен серуми? Гледам има некој ретинол серум, некој со активни состојки, не се сеќавам какви точно беа серумиве, ги видов на некој од профилите на Космо ако не се лажам. И баш ме интересираат впечатоци, Биотен знаат да изненадат со солидна козметика.

14. Lady in white

Lady in white Истакнат член

15. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

16. anggell

anggell Форумски идол

Дали некој го има пробано овој серум, дали вреди за парите?
    15 мл 1160 ден е. Се мислам некое време дали да го земам, некако многу малку мл, тоа мене за 2 недели ќе ми е како што ставам наутро и навечер, а демек бил многу добар. Ако некој го има пробано споделете искуство или да си останам верна на Конопка. Пробам и пак се враќам на тој серум а за цената е 10 ка. Имам пробувано поскапи кои ми беа обична вода на лице.
    Screenshot_20251011_040810.jpg

17. naturally

naturally Популарен член

Го имам користено пред некоја година кога беше многу поефтин. Многу е добар навистина, премеко ми го правеше лицето. Всушност предвидено е да се користи неколку дена како интензивен третман па после еднаш неделно за оддржување на ефектот и затоа е толку мала милитража. Макар што и за така е мал:D. Дали би дала сега за серумчево скоро 1200 денари, па не би искрено.

anggell likes this.
  18. anggell

anggell Форумски идол

Така ли пишува во упатството?
    Прамало е, за мекост постигнувам и со серумот на Конопка и Натура Сиберика, нека си го чуваат :D
    Ти благодарам :f:

19. naturally

naturally Популарен член

Да, така некако беше. Прво 10 дена па после еднаш неделно или 2-3 пати не се сеќавам баш. Структурата му е како крем, така погуста.

anggell likes this.
  20. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Препорака за серум со хијалуронска киселина? Кожата ми е малку оштетена и пресушена од ретинол, а хијалурон ептен ми одговара. Ама од толкав избор не знам кој.
    Само на Geek & Gorgeous производите не ми одговараат