Серум за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Waka-waka, 14 септември 2013.

1. FlirtBerry

FlirtBerry Активен член

Се зачлени на:
    Среда
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    204
    Гарниер ме разочараа 100%. Лицето катастрофа ми го направија, црвенила и мали брунчиња бев цела по образите.

CeraVe Hyaluronic Acid Moisturizing Serum, The Ordinary Hyaluronic Acid, Dr. Viton Hyaluronic Acid Serum.
    Јас го користам La Roche‑Posay Hydraphase Intense Hyaluronic Acid Serum, само што мојата кожа е премногу сува и овој перфектно ми одговара.

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    9.170
    Го имам серумот со Ц витамин на q+a, ама не најдов никаде да пишува дека се чува во фрижидер.
    Дали мора?

3. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    6.229
    Па да ,се чува во фрижидер за да не оксидира брзо:)

На Aschenputtel му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    17.259
    Да ми препорачате проверен серум за флека од сонце? Секоја година на истото место ми се прави, досега секогаш со третмани средував, но да пробам и на овој начин доколку има нешто ефикасно.

5. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.380
    Допаѓања:
    36.098
    Нема нешто со кое трајно може да се изгубат. Бев и на дерматолог и пробав и ласерски третман.
    Клучот е користење на серум кој постојано ќе се бори против хиперпигметацијата.
    Мене до сега најдобри ми се покажаа Novexpert серумот против флеки (зелениот) и MelaB3 на LaRoche.
    Моите се прилично темни на образите и со овие два најмногу ми избледеа.
    Заради флеките вметнав и Ретинол (на CeraVe) ама не мислам дека тој конкретниот нешто помогна, иако има и ниацинамид во него.

На sia.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    17.259
    Фала ти на препораките, ќе ѕирнам на Белина. Мене од лето до наредно лето ми изчезнува, но еве и покрај користење на фактор, носење капа, пак на истото место се прави - на десниот агол на главата, на линијата кај што ми почнува косата... Не се ни гледа кога ми е пуштена косата, но не сум раат кога ја носам фатена.

Лани докторката поради флеката ми направи хемиски пилинг (или како и да се вика) со киселини на целото лице, флеката подисчезна, но целото лице ми се излупи, розацеата ми се влоши, одвај го смирив лицето. Сега се двоумев да земам азелаична киселина или витамин ц, но не сум сигурна од кој бренд да барам.