Нз што е проблемот , но хијалуронската киселина го користев на суво и чисто лице па чекав да се исуши па крема ставав (пред сериумот витамин ц го користев) Нз зошто мн акни ми излегоа па ми станаа повидливи тие дупчињата од акните од пубертет што ми се направиа ..
@Katie90 имав чувство дека не ми одговара на кожата, кога го нанесував ми беше леплив на лице ама највеќе мирисот ми сметаше
Хијалуронска киселина се става на влажно лице. Ако го ставаш на суво, ја влече влагата од кожата и ти ја пресушува. Значи на влажна кожа ставаш хијалуронска киселина и одма врз неа некоја крема или масло за лице, не чекаш да се упие или исуши.
Тој серумот што го фалите дали може да го користат доилки? И што друго би ми препорачале за воспалено лице, некоја поефтина варијанта на пример
Каде можам да ја најдам хијалуронската к-на ? И дали можеш да ја користиш без разлика на годините? Пошто сепак тоа не штети само може да обнови..
Секако дека може да ја користиш без оглед на годините, хијалуронската киселина има улога на навлажнувач, не е антиејџ состојка. Јас го имам ова Не е чиста хијалуронска киселина, ама најголем дел е тоа. Во ДМ го има, не знам редовна цена колку е, на попуст го земам, околу 700 денари плус или минус, ама трае долго иако се шлапам секој ден. На влажно лице ставам од ова и одозгора уште невпиено го покривам со кремот од истата линија, ова наутро, навечер наместо кремот ставам масло од дива роза на Алверде.
Многу сакам некој добар серум да земам. Ама скапи се па сакам да знам некој навистина добар кој ќе го користам. Долго се мислев за овие на Доктор Витон, и Ц витамин и оној со хијалуронче. Не знам што да земам. Читав наназад оној од ДМ што го препорачавте, но би сакала да чујам други мислења.
А дали може да се користи и наутро хијалуронската и вит ц, а потоа да се стави шминка или навечер само?
Витамин Ц само навечер, а хијалуронска може и наутро и навечер. Е не знам дали може двата истовремено. А како подлога за шминка може серум со хијалуронска киселина.
Estee Lauder advanced night repair, магичен е! Топло го препорачувам, веќе 2 години само тој го користам и сум презадоволна
Витамин ц се препорачува преку ден, со соодветна спф заштита над него. Ефектот е многу посвежа и одморена кожа и обавезно на влажно лице
Многу интересно изгледаат. Уште повеќе ме радува што се сертифицирани органски и дека сѐ повеќе новитети во овој сегмент се носат во Македонија. Ако ги пробал некој, нека сподели искуство.
Ги најдов цените на фб страната на Белина и на нивниот сајт. https://www.bellina.mk/mk/pulpe-de-vie#/pageSize=6&viewMode=list&orderBy=0