Зошто мене ми се суши кожава по ставањето сериум? И кога почнав да ставам сериум змачително повеќе имам акни...
Ја суши и не видов некоја разлика Точно , јас би додала дека и тој со витамин ц ја суши и нема некој резултат
Значи двата сериума од dr Viton(тој со витамин Ц и тој со хијарлуринска киселина), Elixir Roual со матичен млеч,,(Frezydrem)Moisturizing Plus(hydrating & restructuring cream) i ноќната крема на Нивеа 35+ (иаку немам толку годино сепак ја користам ) Да напоменам олку акни имав коа бев во пубертет и сега одкако почнав сетиуми да користам
Ако ја суши не го користиш правилно. Прво и основно, внес на многу течности! Вода пред се. Второ, серумот се нанесува на влажно лице, и задолжително после него крем или масло! Хијалуронот ја влече влагата од длабинските слоеви, и наместо хидратација, може да те дехидрира дополнително.
Точно, испробано и проверено за хијарулонската киселина, а за витамин ц не се согласувам дека бара вода бидејќи оксидира во допир со вода.
@Annath маслото од Алверде со дива роза пред или по крем се става? Прочитав негде дека го користиш, јас го имам некој период ама ретко ставам, сакам за навечер да го пробам. @Justicija нешто не ти одговара на кожата, или некој од производите не си одговара со друг. Пробај елиминирај едно па друго да видиш што е проблемот.
Јас го користам маслото од Алверде веќе некое време и го нанесувам пред крем,на влажна кожа,оставам да се упие 10тина минути и после тоа ставам крем. Презадоволна сум
Го користев после хијалурон, како блокада. После него не ставам крем оти имам комбинирана кожа. Доволно е или крем или масло после серум. @moon1 јас за хијалуронскиот серум зборев, не за витамин Ц, со него уште немам искуство. Допрва ќе купувам таков.
Јас го зедов и тоа од Авон на Distillery, ем поскапо, ем и тоа врска нема.. Дефинитивно од Оливал најдобро е,
Како (и дали) можам да комбинирам витамин ц серум, хијарулон серум (двата на др.Витон) со Niacinamide (Revox)? Патем, имам комбинирана кожа.