Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серум за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Waka-waka, 14 септември 2013.

1. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга погледни го видеото кое го имам направено на оваа тема ќе ти помогне. За било каква препорака или производ слободно пиши.

Драга јас воопшто не верувам во вакви производи каде нема убава декларација не е назначено каков Ц витамин е користен во која форма итн Има само активни состојки и неактивни, а никаде нема комплетна декларација...Мене како производ не ми се сигурни.Не сум го пробала ниту пак препорачала на некого Знам дека сите мислите дека поголем процент н Ц витамин подобро делува ама има разни форми на Ц витамин и секои од нив имаат различен процент на употреба. На пример Содиум аскорбил фосфат се користи од 0,5 до максимум 4% иако повеќе од 2 ретко го користат затоа што има висока пХ вредност. Аскорбил глукозид може до 13% итн.

Ревокс со ниацинамид ми го има покажано една девојка која побара совет и мене лично не ми се допаѓа не е убаво избалансиран. Има премногу пропилен гликол кој го разредува природниот заштитен филм на кожата. За жал друг со ниацинамид немам видено. За Ц витамин пробај ги серумите на True Alchemy.
    Ќе ти ставам линк од видеото кое го имам направено пред два месеци за овие серуми како третман за целиот летен период.

Последна измена: 9 септември 2020
    На Ева33, koritsaki, eva993 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Mell11

Mell11 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2019
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    136
    Со исти состојки 2ца ќе направат различни торти. Исто и за skincare производи. Некои состојки не сакам да ги имам во производ, ама многу осудувате и критикувате базирано на некои skincare ентузијасти чие знаење е превземено од yt и google. Да не именувам. Имате свој став истражувајте и вие, пробувајте, консултирајте се со дерматолог. На крај на денот некој серум може на сите да им одговара а само на тебе не.

На Anod10 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Предлог каков серум да купам, лицето ми е чисто немам флеки и акни , но имам премногу црнки на т зоната. Кожата на образите ми е нормална а на т зоната претерано мрсна. Исто така порите ми се многу проширени и лицето ми е безживотно без сјај и свежина, и не ми е рамна кожата. Ако може како за почетник да ми кажете кои серуми да ги купам, у која комбинација да ги користам, колку пати и во која доба од денот, оти навистина не се разбирам. Благодарам :*

4. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Здраво драга, доколку лицето ти е без сјај во тој случај земи серум со Ц витамин. Според мене најдобар е на True Alchemy 13%. За црнките купи зелена глина или глина расул и двапати неделно прави маска само на местата каде имаш црнки. Помешај глина со малку вода за да добиеш убава смеса и намачкај само на местата каде има црнки. Кога глината ќе почне да затега одма миј. Не треба да ја оставиш да се исуши комплетно затоа што премногу ќе ја дехидрира и исуши кожата. Првите две недели прави го двапати неделно потоа само еднаш неделно. Ова многу помага. Обавезно нанесувај убав хидратантен крем за твојот тип на кожа. ПОздрав.

5. Anod10

Anod10 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    93
    Мислење за овој серум со вит ц, сакам да го користам за флеки од акни?

Прикачени фајлови:

6. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Душо веќе 3 год постојано користам глина, ефект има од сабајлето до вечерта и толку. Нанесувам 3 пати неделно и пак нема ефект. Чаре ми е само уште серумиве на ревокс да ги пробам.

7. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.114
    Допаѓања:
    40.317
    Салицилна киселина за црнките, витамин ц и хијалурон за сјајот на кожата

На Kjara15 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    А ниацинамид за што е уствари :) може да ми кажеш по кој редослед, и колку пати?

9. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.114
    Допаѓања:
    40.317
    Првично за хидратација
    Наутро по миење тонер за хидратација, хијалуронска киселина па витамин ц (јас ставам плус ниацинамид), крема и крема со фактор.
    Навечер миење, тонирање, салицил па крема
    (Јас имам три рутини и ротирам секоја вечер. Првата гликолна, салицилна, втората азалеинска (исто добра за црнки), и третата витамин а на тру алкеми)

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    За што е гликолната киселина?

11. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.114
    Допаѓања:
    40.317
    За благ пилинг. Ако една работа треба да препорачам од тристате ствари што ги ставам на лице е тој тонер. (ТО)Буквално и дава живот на кожата. Помека, сјајна. Предобар е. Со рака го ставам не со памукче

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Biodevojka

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Драга изборот е твој не ти се мешам, јас само се обидувам да помогнам.

На Kjara15 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    125
    Дали може да се става крем или серум после салицилната?

14. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    616
    Користев витамин ц од dr.viton сега користам витамин ц и ниацинамид од ревокс и не гледам резултати. Како треба да ми изгледа лицево за да знам дека има резултат? Јас мислам дека ми е исто со црвенило, со дупки, нерамнини.

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.199
    За да има некој видлив ефект во однос на флеки и изедначен тен треба барем месец за некој минимален ефект. За црвенило би требало веднаш да се забележат резултати, а доколку имаш розецеа освен ниацинамид треба и креми кои се баш за таа намена. А за дупки треба и третмани со киселини кои ќе направат некоја мала разлика. За тоа најефикасни се ласери.

16. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    616
    Немам розоцеа, туку црвенила кај што сум имал акна. Инаку користам повремено млечна киселина како пилинг, а го имам и маслото со киселини од тру алхеми, но не можам да го користам дека сега ставам од серумиве.

17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.856
    Допаѓања:
    5.199
    Јас мислам дека треба да паузираш со вит ц и други јаки киселини и да користиш само ниацинамид и крема, за да може да се регенерира кожата. Пробај така некое време.

На Besmrten му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.284
    Допаѓања:
    12.359
    Мене серумот витамин Ц, ми правеше црвенило и ситни акни. Ниацинамидот ми е погоден и го користам сабајле, а навечер користам азелеична киселина.

На Besmrten му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Besmrten

Besmrten Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    616
    можеби и јас треба да се откажам од витамин ц

20. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    14.412
    А дали користиш крема со заштитен фактор?