Ти благодарам на одговорот. И јас ги гледав на Белина, ми фаќаат око ма Натура Сиберика, меѓутоа сите содржат Витамина А, а бремена сум и е забранет во бременост. Едино True Alchemy ми останува да ги видам. А исто гледам на Натура Сиберика од новава линија има лесен крем флуид со Витамин Ц, хијалуронска и нијацинамид. Ако ставам од флуидов наутро, би можела навечер пак да користам хијалуронска и нијацинамид? Тие се серумите што ги користам во бременост. Не знам како да ги распределам ако би го земала флуидот, а во него се содржани веќе тие. Или најубаво да не го земам него?
Не знаев дека си бремена, тогаш почекај до породување за овие серуми. За флуидот, мислам дека нема да имаш проблем што се содржани во кремот, количината е помала отколку во серумите. Верувам дека нема ограничување за користење на серуми што содржат состојки кои природно ги има во кожата, а такви се овие кои ги содржи кремот и серумите.
Само уште ова да те прашам после крем флуидов се става дневна хидратантна крема така? Ме бунат имињава на препаративе, на толку читање се испомешав кое што е
Здраво, денес првпат видов производи на Q+A во ДМ. Дали некој има користено? https://www.qandaskin.com/
Јас го земав гелот за чистење со хијалуронска киселина и сум многу задоволна, после миењето кожата ми станува мека, како свиленкаста без чувство на сувост. Во план сум да пробам и некои други нивни производи.
Јас купив серум со цинк и гел со јаболка и АХА за ексфолијација. Задоволна сум и од двете, цинкот супер смирува и црвенила, воден е не е леплив. Гелот ја прави кожата премека и мазна.
Која е цената на серумот со цинк? Баш сакам да го пробам. Исто така, во кој ДМ ги купи производите? Пред некој ден бев во оној во Капитол ама не ги приметив.
Имаше во капитол, ама не на главните штандови, туку на малите промотивни, конкретно карши прашоците и омекнувачите стоеа.
Серумите им се движат од 400-600 ден прилично тука некаде, конкретно тој со цинк околу 500 или 500+ Инаку од Штип
На темата нијацин и други состојки, фармацевткава на тикток вели не се користи заедно со Аха, Бха, и вит. Ц, ама е одличен со ретинол. Линков е од пинтерест, не сум сигурна дали ќе го отвори за тие што немаат акаунт. П. С. не користам ништо од овие, само споделувам, и немам искуство да го побијам или потврдам нејзиното тврдење https://pin.it/2dJ9Wk6
Првпат слушам вакво нешто, а и не објаснува зошто го тврди тоа . Комбинирањето на нијацинамид со салицилната киселина баш покажало добри резултати за третирање на акни. Комбинирањето на нијацинамид со витамин Ц е исто покажано дека е во ред затоа што со обична употреба не се создаваат такви услови за да реагираат негативно меѓусебно. Не знам зошто не би можело ниту AHA со нијацинамид...
Океј, тоа го кажува и погоре, ама прашував за објаснување зошто . Е па значи може и нијацинамид да се стави пред кремата .
Па за 30 мин. аха има доволно време да делува. Кога велат “заедно” да не се користат ваљда мислат баш едно по друго да ги стаиш. Мислам нема некоја негативна последица и така, освен што не и даваш време на ахата да делува потполно во својата пх. Едит: Морам да ја тагнам и поздравам тука @Doozy која имаше многу живци со мене кога прв пат чув за аха,бха и тн. Ако ме памтиш учителке, само да ти кажам фала Многу научив од тогаш