Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серум за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Waka-waka, 14 септември 2013.

1. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Оно јас не ни имам акни на лицето, имам само црнки , пори, нерамнини од шо ми е мрсна кожата. Ниацинамидов веќе 1 месец го користам некој голем ефект у црнките и порите немам заприметено. А со салицилна сега скоро почнав пред 5 дена.

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Нема да го реши проблемот со црнки ниацинамидот, само за порите да ги одржува чисти да речеме океј е. За црнки побарај си нешто друго,некоја маска за лице.

3. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Офф.. а имам читано мислења на форумов дека со салицилна ги средиле црнките. А со ниацинамид, салицилна и азелаична го средиле топ лицето.

На n0Limits му/ѝ се допаѓа ова.
  4. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    341
    Kako za prv pat dali moze da se pocne so salicilna hijaluronska I niacinamid , za problematicna koza, akni crnki.. I dali treba da se stava i spf krema?

Може ли некој кој што има доволно познавање да ми каже за акни и флеки и црвенило дали може да се користи ретинол салицилна хијалуронска ниацинамид и дали треба да се става спф крема ? Која комбинација и редослед е најдобар?

5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Јас ретинол не би користела сега за сега.
    Би почнала со ниацинамид + хујалуронска + крема со спф преку ден.
    А навечер со салицилна + хујалуронска киселина + крема без спф.

6. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    341
    Prvo kiselinata pa potoa kremot taka? I kolku vreme treba da se ppceka za da se stavi slednata? I dali sekoj den moze da se stavat?

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Да прво киселината па кремот. После ниацинамидот се влажни кожата па се става хујалуронска киселина ( околу пет мин да се исуши ниацинамидот па се влажни кожата ).
    Сега јас секој ден ставав ти ќе си видиш од степенор на толеранција на кожата.

8. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    341
    Ти благодарам многу, бидејќи досега не сум користела и не сум ставала на лицето ништо освен обична крема, тоник и сл. Дали може да ми кажеш кок се добри спф креми и без спф крема

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Во соодветна тема ќе најдеш многу креми кои ги препорачуваат девојките.
    Креми со заштите фактор СПФ вака се вика темата.

10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Штом немаш користено досега, почни со еден производ. Може премногу да биде и салицилна и ниацинамид. Оди постепено, едно по едно, па ако ти одговара производот, по 2, 3 недели вклучи и друг, зависно што сакаш да таргетираш. Ако почнеш сѐ наеднаш може да имаш реакција од некој серум и нема да знаеш од кој е за да го прекинеш.

На swwetyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Irisae

Irisae Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    213
    Може некој да ми помогне бидејќи навистина ми е конфузно како да ги користам овие серумите.
    Земав Витамин Ц и Хијалуронска киселина на Novexpert, Squalane и Гликолна киселина на True Alchemy и серумот со Ниацинамид и Цинк на Натура сиберика.
    Конкретно имам проблеми со акни и лузни од акни, брчки и проширени пори но не знам како да ги комбинирам сите овие.
    Почнав секој ден наизменично еден ден Витамин Ц и Хијалурон, друг ден серумот на Натура сиберика, трет ден Squalane но не гледам подобрување мислам дека лицето ми стана хаос :(

12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    96.929
    Хијалуронската киселина и Вит Ц нанесувај ги секое утро. Миење лице, тоник, хијалуронска кис, Вит Ц и спф крема.

Навечер ставај го нијацинамидот, а две вечери во неделата не нанесувај ниацинамид, туку гликолна. Истата не е препорачлива за секојдневна употреба. Скваланот ставај го како последна состојка во рутината навечер, наместо крема. Ако имаш ептен сува кожа ок е и крема, но ако не, доволно е само сквалан за пролет /лето периодов.

Последна измена: 16 мај 2021
    На oblace1 и Irisae им се допаѓа ова.
  13. Irisae

Irisae Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2020
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    213
    Фала ти многу :hug:.
    Заборавив да напоменам и за пилинг-серумот со млечна киселина на True Alchemy, тој кога и како да го користам?

На Emy867 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.476
    Допаѓања:
    96.929
    По мене, веќе имаш и повеќе од доволно продукти. Задржи се на ова, засега. Не за друго, со помалку продукти, ако има негативна реакција од нешто, ќе ти биде полесно да елиминираш и откриеш од што е.

Евентуално, ако сакаш, наместо два пати неделно гликолна, направи еднаш гликолна, еднаш млечна. Не повеќе, многу ексфолијација ќе му дојде на лицето.

На oblace1 и Irisae им се допаѓа ова.
  15. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    341
    За акни и флеки ми е мене, со салицилна или хијалуронска да почнам?

16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Можеш и двете овие, ете за сигурно пробај салицилна една недела само, за акните, па ако е се океј, ќе додадеш и хијалуронска за хидратација.
    Хидратантна и спф плус тоа, секако.
    Кога ќе се навикне кожата, доколу има потреба ќе го вметнеш и ниацинамидот. Важно е да е постепено. За флеките, спф ќе помогне исто, ќе те заштити од сонцето, да се обнови кожата полесно.

17. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    341
    Хидратантната и спф после киселината нели? И дали салицилната еднаш или двапати дневно да ја ставам?

18. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.500
    Наутро миење лице, хијалуронска на влажна кожа, хидратантна па спф. Навечер миење лице, салицилна на сува па хидратантна крема.
    Почни ја по еднаш барем 2 недели, па ќе зголемеш и 2 пати ако осеќаш дека добро ти реагира кожата.

На swwetyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.004
    Јас овие 2 ги користам и топ ми се у моментов, конечно не ми е толку сува кожата (како во зима), ама па имам и доста чисто лице.

Овој за на сабајле:

balea-aqua-moisturizing-serum.jpg

А овој за навечер:

HYDRA-THERAPY-Intense-Moisurising-Serum-Elixir.png

На Mięta му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања: