Здраво драга секако, каков тип на кожа имаш и до која цена може да ти препорачам? за да знам кои марки да ги гледам.
Здраво драга за подобра хидратација за твојот тип на кожа до таа цена земи го овој на Лавера. Неодамна беше прогласен за најдобар серум од страна на германскиот Око тест. Тие тестирале 20 серуми (она што тие го докажуваат е дали перформансот на серумот одговара со она што го изјавува самата фирма како маркетинг) и од 20 серуми тестот го поминаа само 5 од кои овој на Лавера хидро. Докажано е дека она што го изјавува производителот, односно зголемена и правилна хидратација на кожата, самиот производ го исполнува. Многу познати марки (како на пример Loreal и Vichy) не го поминале тестот затоа што производителите ветувале чуда, а самиот производ не тоа не го исполнил. Доколку знаеш италијански еве ти линк од истражувањето слободно прочитај го (или преведи го на гугле транслате). https://ilsalvagente.it/2021/05/02/120018/ Од мене имаш огромен ок за овој серум за твојот тип на кожа. Цената е 1.085 мкд што значи ти влегува во буџет.
Здраво , го зедов серумот со салицилна к. од ревокс па ме интересира како да го користам? Го мијам лецето со dove сапун и користам лосион chloramphenicol, дали можам да го нанесувам серумот после лосионот ?
Може, но користи ги навечер, а после салицилната обавезно крема. Би те советувала да земеш некоја што содржи пептиди.
Го има некој пробано серумот со витамин Ц од timeless и воопшто дали има нарачувано од beautyhub да пренесе импресии?
Исфрли го сапунот Dove од употреба. Вклучи гел или пена. Ако не сакаш да се откажеш од сапун, побарај некој со pH 5. Лосионот со хлорамфеникол се користи 7-10 дена и тоа само локално на акни. За секојдневна употреба разгледај ја темата за лосиони и тоници. Би требало да најдеш нешто што ќе и годи на твојата кожа. Инаку серумот можеш слободно да го нанесуваш по тоникот и тоа 2-3 пати неделно.
Дали може после чистење на лице со мицеларна вода да нанесам од серумот, или после мицеларна мора пак со вода?
Мислам дека уште е на попуст ако не се лажам на страната нивна со тркалото за попусти, а и во зегин беше пред 1-2 недели околу 500-600 ден, провери си
Здраво. Дали некој знае каде би можело да се продава Natura siberica гел за тело против акни ,освен DM и Bellina бидејќи таму има ама им се потрошило и незнаат кога пак ќе имаат ,а итно ми е. Фала многу
Здраво. Си купив серуми Retinol , Vitamin C и Hyaluronic acid , ќе може некој да ми објасни како да ги користам?