Дали можам да користам хијалуронска киселина или не, 20тина години имам, сува кожа склона кон акни? И дали витамин ц би ми помогнал за флеки? Исто така за витамин ц на ревокс прочитав ова: „Доколку сте користеле гликолна или салицилна киселина, или ретинол, ќе треба да дозволите да помине одредено време, 10-тина дена, пред да нанесете JUST витамин Ц за да избегнете пецкање или црвенило.“ А јас користам салицилна на еднаш-двапати неделно, дали некој комбинирал витмин ц наутро и салицилна навечер? И дали витмаин ц се користи секој ден или не?
Слободно може да користиш хијалуронска киселина, таа е добра за хидратација и освежување на кожата. Се нанесувана влажна кожа, после одма се покрива со крем или масло за да не ти дехидрира. За салицилна и витамин Ц - јас ги користам преку еден ден, навечер само ги ставам. Салицилна една вечер, следната витамин Ц. Не сум имала проблеми досега. Немам акни ни проблематична кожа, салицилната ја користам за порите.
На страната на Белина гледав еден со таков состав, само не ми текнува од која марка беше, во секој случај таму повеќето се со добар состав. Разгледај кај серумите ќе ти излезат повеќе. Јас сум презадоволна од серумот на Натура Сиберика со боровинка.
Во ДМ ги има производите на Bereza Siberica, True Alchemy, Mossa, Pulpe de Vie и некои од линијата на Oblepikha C-Berrica.
Сакам да нарачам серум од beautyhub.mk, но да прашам дали некој имате нарачано од таму, да сподели искуство?
Предобар ! Единствен серум со витамин ц кој ми одговара , вреди за цената , не оксидира, брзо се впива , делува врз флеките , не ми го нафрла лицето како што е случај со други витамин ц серуми што сум користела..
дали некој го користи серумот со салицилна киселина на true alchemy? Јас го имам и некако има специфичен мирис па се прашував дали е типично да мириса така или нешто не е во ред со мојот