Би те советувала да не ги купуваш серумите што спдржат само една состојка. Имаат пристапна цена, ама немаат ефект како што има серум во кој има повеќе добро формулирани состојки кои се надополнуваат во дејството. Сум купувала и јас, ама подобро ми е да почекам и да соберам пари кои ми се планирани за козметика. Со овие single ingredient серуми не го добиваме ефектот што го сакаме, а на крај и поскапо ни излегува.
Ако почнуваш од почеток односно ако ти е прв пат,би ти препорачала да земеш најнизок процент на ретинол во сквалан на Ординери.
Препорака за добар серум со витамин ц? Да не е поскап од 1000 ден. Тој од др. Витон ми искача стално по реклами, добар ли е?
Toj Viton nemam slusnato dobar komentar. Mene na Olival serumot mi go preporacaa, od Tesori di Mare, mislam i DM go drzat. 1.050 denari
Mossa серумот е фантастичен, го користам 5 дена само навечер и сум презадоволна каква хидратација нуди. На попуст во Дм беше 655 денари во понеделникот.
Дали може и наутро да се користи? Имам размислувано да го пробам. Да споделам дека го користев активно тој со витамин Ц од новата линија на НС биоме и тоа до пола го потрошив кога увидов дека почна да ме исфрла на делот кај брадата и образите бели ситни акни и престанав со употреба а ми се допаѓаше вака , штета. А баш го пофалив пред некое време... А овој на Мадара е супер, цело шишенце потрошив , даваше супер хидратација, јас со комбинирана кожа бев презадоволна, особено е супер линијава цела за дехидрирана кожа.
@koritsaki може, не пишува дека е стриктно за навечер. @Annath мислам го користеше, на сува или влажна го ставаш?
Јас кремот го користев, не серумот. Кремот ми беше последен во рутината навечер, а и секогаш кога ќе ја осетев кожата дехидрирана го ставав. Одличен е и кремот.
Мора да се сложам со @koritsaki за серумот на La Biome дека првите две недели есктра ми беше и на крајот ме исфрли на едниот образ цела бев со акни. Криво ми е а баш го фалев во темата Омилени продукти на месецот.
Zenski, onaa so Spf na Mossa presuva mi e, duri i hidratanten krem od dole stavam pa spf-to , pak presuva kozava. Dali serumov pogore bi mi odgovaral (toj na Mossa)?
Што користиш моментално? Дали користиш некоја киселина или ретинол? Од нив може да ти е дехидрирано и лицето. Ме чудиш за оваа на Моса баш е хидратантна.
Koristam Hijaluron Hada Labo, Purito Centella unscented serum, i nokjna Weleda krema. Gel za mienje lice CeraVe zeleniot. I so topla voda se mijam. Mi se presusi kozava zimava, se mislam moze i od gelov da mi e. Za masna koza e toj. Mi preporacaa Olival so maslo od smilj da zemam, pa ke probam da ne e od toa.
Користев и јас на CeraVe cream to foam ама не ми се допадна ич. Не знам зошто е толку испофален по интернетов овој бренд. Можно е од ладно имав мака исто зимава, сега полека ми се враќа во нормала кожава. Спф можеш да го пробаш на Леврана јас сум презадоволна.
@DaisyDream искрено и мене ме чудиш, и јас го користам кремот и ми е многу убав. Пробај со серумчето, за кратко ми стана омилен. Тој од Хада Лабо слободно исфрлиго, пишав еднаш колку не е хидратантен и колку е лош составот.
Млака вода повеќе ладна..немој со топла вода. Можеби гелот не ти одговара но најверојатно ова ти ја пресушува кожата бидејќи топлата вода повеќе ги отстранува природните масла на лицето а тоа резултира со сувост.