Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серум за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Waka-waka, 14 септември 2013.

1. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    1.449
    Od parfemi pa se do poskapi brendovi na dekorativa i preparativa. Zaci se ona sto recimo" vredi" e so sumnjiv uvoz.

2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.115
    Допаѓања:
    88.067
    Го имам серумот ц витамин од 20% постирав една рецензија тука на 5 страна,а ги има многу за овој серум.Од другите работи имам нарачано , кореа.JPG првата слика Но,мора да се пратат чекорите инаку поединечно не е толку ефикасно,ние немаме таква култура на чистење и третман на лице како кај нив . 10-step-skin-care-routine-from-Korea-k-beauty-Europe-825x510.jpg

На SV1911, oblace1, sesilija и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.115
    Допаѓања:
    88.067
    1st cleanser
    2nd cleanser
    mud mask
    washoff mask
    fte
    ph adjustment toner
    actives (reverse abeceda): vitamin c, bha, aha
    toner / hydration
    essence
    serum/ampoule
    sheet mask
    lotion/emulsion
    nourishing/moisturizing
    sleeping pack
    oil
    spf

Ова се комплетните чекори а потребно е 2x наутро и навечер ,со тоа што маските се користат 2 пати неделно,не секој ден,тие чекори се прескокнуваат.

Инаку серум на сликата е и зеленото шишенце од зелен чај,преубаво мириса,а чекам да ми стигне и хидрантен тоник хадалабо јапонски и уште некој лосион,инаку на моите пубертетлијки лицето им стана стакло од спрејот аха бха и кремата од полжав во розева кутија.

Последна измена: 9 јануари 2018
    На jasti, zhap4e, Selest и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. sorbet

sorbet Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2017
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    5.269
    @Cosmi алал за живците :D

Одамна гледав едно видео каде што на неколку девојки комплетно им ја менуваат негата за лице и 7 дена користат корејска препаратива. Во текот на тој период секој ден се снимаа додека ги извршуваа чекорите за нега и на крајот од експериментот лицата им беа бебешки.

Јас би го пробала ова чисто од радозналост, но преголема мрза сум за да го практикувам на долг рок.

PS го најдов видеото :D

На Lavica2602, Mishela и Cosmi им се допаѓа ова.
  5. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    1.449
    @Cosmi алал, за ова се си треба време. Јас немам некоја проблематична кожа освен што ми реагира некогаш на козметика сефте купена. Се држам до правило што помалку тоа подобро и еве супер функционирам. Ме интересира дали мешаш други брендови или стрикно само овие кои ги наведе?

6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.115
    Допаѓања:
    88.067
    Не треба време.Иде брзо,кога ке навикнеш,секако лицето го чистиме,и ставаме крема.само овде има +3 работи наутро спф сега не ставам,а чекорите со маски и ампули се 2 пати неделно ,има и скратена рутина,а за шминкање ми треба па повеке време,па идев со логика дека за ова е поважно да се вложи време за шминка.
    Користам само корејско-јапанска препаратива,но читав дека гелот за миење може да биде од западната козм.,Чекам да ми стигне бб крема и кушион пудра од Мишша исто корејска фирма.
    Порано за иста цена купував тука гарниер,нивеа,но далеку се со квалитет корејскиве не можат да се споредат.
    Немам проблематична кожа ,никогаш не сум имала но сметам дека е потребна интензивна нега сега,за на старост:D
    Инаку ги има Corsx i Mizon на lookfantastic.Препорака за црната крема од мизон со полжав,прекрасна е ,тоа ми беше првата крема.

На SV1911 и Selest им се допаѓа ова.
  7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Косми браво за истражувањето пред се и пронаоѓањето на најдобрите производи за тебе и твоите најблиски.

И јас би ја применувала рутината, ама проблем ми е да ги најдам соодветните производи за мене. Немам ни време да читам многу рецензии, ни да истражувам...:(

Да имаше пакети од сите потребни производи за 10те чекори спред типот на кожа веднаш ќе си порачав јас, ептен добив желба да се водам по овие чекори и да ја пробам козметиката кога ти прочитав постовите.

Инаку да не сум целосно офтопик, го купив и јас серумот со витамин Ц и од овие неколку пати употреба ми се допаѓа, но сега ми се скрши филм кога гледам дека има уште 9 чекори кои не ги исполнувам и дека самиот серум не е доволен:(

8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.115
    Допаѓања:
    88.067
    Јас сум веке опседната:D
    Има и скратени рутини читни ја оваа,избери го твојот тип на кожа и види која производи за рутина ги препорачува.Јас ги следев за девојчињата,за мрсна тинејџерска кожа и супер излезе,претходно се изнадав пари за гарниер,авон и итд
    http://www.snowwhiteandtheasianpear.com/2016/03/beginner-friendly-simple-k-beauty_20.html
    за почетници,колку гледам има 5 чекори,за почеток комплетирај ги тие чекори.
    Инаку вчера ми стигна јапонскиот хада лабо хидрантен тонер,за него се вели дека се продава на секои 4 секунди ,11$ го зедов на ибеј од еден познат јапонски сејлер.Кога ке го пипнеш лицето после нанесување е како бебешка кожа,одамна ја немам почуствувано вака мојата кожа.
    Овој е тонерот
    https://www.ebay.com/itm/Rohto-Hada...e=STRK:MEBIDX:IT&_trksid=p2057872.m2749.l2649

Последна измена: 11 јануари 2018
    На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    2.866
    s-l300.jpg
    Некоја од вас го користела ли овој серум? Добар ли е и има ли ефект?

10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.528
    Допаѓања:
    5.887
    Каков ефект имаат серумите?

11. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    @Cosmi , oд каде нарача Missha??

12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.115
    Допаѓања:
    88.067
    Se naracuvam ili od ibej ili yesstyle.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  13. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.560
    Допаѓања:
    106.285
    Девојки , препорака за добар серум , цената не е битна , да одговара на мојата возраст (28 години ) :)

14. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Lancome Genifique. Vredi za site pari, sama nema si veruvas na ocite kakvo porcelansko cisto, meko, ubavo i hidrarano ke ti izgleda liceto.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.560
    Допаѓања:
    106.285
    Благодарам за препораката. Кажи ми дали е ова ноќен серум или? Читам добри рецензии за серумов и ме стави во мисла сега, дали да го земам овој или тој на Estee Advance Night Repair serum :wasntme:

16. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Izborot e tvoj. Za ovoj konkretno go imam koristeno i od iskustvo ti kazuvam. Mozes da go koristis i kako dneven i kako noken. Utka nemas :)

17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    @koritsaki јас како долгогодишен верен корисник на ЕЛ Advanced night repair ти го препорачувам топло. Веќе не знам кој по ред ми е, 5-6 шишенца сигурно имам искористено и разлика има и те како. Тоа го увидов кога престанав со користење додека бев бремена, а сега кога продолжив сите флеки и неправилности ги снема. Цената му е оправдана, не за џабе има не знам колку интернационални патенти и секоја година е прогласуван за серум на годината. И за акни помага иако не му е првична намена тоа. Читни на нет за него, презадоволна сум. Во комбинација со Alpha H Liquid Gold тоникот (го има на Бјутибеј и lookfantastic) лицето никогаш не ми било поубаво. Комплименти и прашања добивам постојано од околината ( да не звучи како фалба, сакам само да ти посочам дека резултатот е очигледен) :)

18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.113
    Допаѓања:
    40.314
    Od kaj nas go kupuvas serumot i kolku e? Se si mislam kaj nas ne se trosat ovie skapite i sube mi e da kupam..

19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    @wannaBeMomma од Грчка претежно кога одам, од Сефора, ама го имам купено и од Космо, ок бил досега. Кај нас е околу 5.000 (најголемиот), а во Грчка може и попуст често да се начека, околу 60-тина евра. Последен пат го земав во сет со кремата за околу очи од истата линија, проверив рок, ок си беше.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.560
    Допаѓања:
    106.285
    @Sexybaby86 благодарам. Ќе гледам деновиве да го земам :) има попуст 20% моментално кај нас , може од наредната недела да фатам и поголем попуст , па би го пробала прво тој од 30 мл. а зашто не си го користела за време на бременоста? :?:

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.