Zdravo devojki dali go ima koristeno nekoj ovoj serum Nacomi so 15%niacinamid da mi kaze dali e efikasen posto mi treba za akni i fleki od akni a imam mrsna koza?
Го немам пробано брендов ама овој серум по состојки е супер.Имаш и алое,хиалуронска киселина,пантенол.Така да не би требало да има некоја лоша реакција,сепак е висок % гледај да го ставаш навечер и дс почнеш со 2-3 пати неделно за да се навикне кожата и хидратантна крема после серумов Ќе ти помогне и за акните и за да ги осветли тие флеки од акни што остануваат само треба време
Мене овој серум најмногу ми помогна, сум користела разни серуми со ц витамин, кремот од LRP effaclar duo (+) и многу други кремови. Овој од Геровитал за 2 недели чуда направи, на левиот образ бев полна со флеки а сега ми се многу избледеани а лицето ми е меко и хидрирано. Цената му е супер, околу 600 денари
Не би требало, сепак цинкот е таму да исуши .Заедно со Ниацинамид кој помага во процесот да се намали и нормализира лачењето на себум на лицето за да е помалце масно. Ама тоа е според состојки само ако ти помага
Go zemav serumot a dali moze posle nego da stavam od kremot LRP Efflaclar duo plus?i dali moze da se stava dva pat na den sabajle i navecer?
Да може да го користиш и наутро и навечер, а за да го комбинираш со LRP effaclar duo незнам дали одговара ако има некој постручен на таа тема нека одговори
Убави зборови има за тој ама не за некој што е почетник не би рекла ако предходно немаш користено никаков % на Витамин Ц сепак е 3% и е јак.Ако немаш користено предходно би ти препорачала да идеш со помалце % да се навикне лицето и да ја прими таа состојка и да видиш како ќе ти реагира бидејќи не секогаш одговара . Ако имаш користено предходно или сакаш овој да го пробаш само совет можам да ти дадам, навечер да го користиш и после него хидратантна крема бидејќи може серумов да ти го исуши лицето .
Zdravo.Sto bi mozela da koristam od strana na serum za sitni mozolcina na lice bez belo vo niv.Nesto od dm bi sakala.Se mislam pomegu balea serum so niacinamide ili pak nacomi
јас го користам, ама имам чувствителна кожа, го користам заради антиејџ моментот инаку знам дека е за сите типови кожа и помага во контролата на акни и флеки. пробај го Nacomi, сега е на попуст во ДМ
Zdravo moze nekoj sto ima iskustvo da mi kaze dali Niacinamid serum 10% moze da se koristi vo kombinacija so kremot La roshe effaclar duo+ da go stavam posle serumot?
Мене моментално нај серуми ми се Накоми, ги порачував од Јепуда, а сега од Дм. Последно ги земав Ниацинамид 15% и Вит. Ц.
Накоми и мене ми се едни од подобрите. Се мислам сега кој да го земам Нијацимид 20% или Вит Ц . за хиперпигментација ми е.