Уф, не знам немам пиено. Исто заинтересирана сум за витамин Ц од овој бренд. Сега го користам овој со цинк и се изненадив колку брзо има резултати.
Исто и од хијалуронската имаше брзо резултати, но сепак Elixy се врв за серуми. Кажи ми како и кога го користиш серумот со винк?
Наутро после миење со гел, на сува кожа. Па ставам крема на ла роше посеј ефаклар, па крема со спф30 на Ординери.
Za sto potocno pomaga ovoj serum bi sakala i jas da go probam cim ima brzi rezultati i dali ima visok procent na zinka?jas go koristam na Gerovital niacinamid 10% i zink1%
Za sto potocno pomaga ovoj serum bi sakala i jas da go probam cim ima brzi rezultati i dali ima visok procent na zinka?jas gokoristam na Gerovital niacinamid 10% i zink1%
@Welness @buba4e89 Серумот со цинк ќе го воведам од денес во рутината, заедно со кремот од истата линија и капсули со цинк(што морам да ги пијам поради улцеративен колитис). Инаку серумот со цинк помага за:
Не пишува колкав процент цинк има, проверив и на шишенцето и на пакувањето. Ниту на нивниот сајт пишува, ама ете плус инфо:
Кожата после серумот со цинк на Q+A во комбинација со истиот крем со цинк. @buba4e89 Фала ти нај за препораката. Од сега на таму ќе те слушам (пс. црвенилото е од Ретинолот)
Баш ми е драго. Ако ретинолот ти е агресивен за кожата не би требало да го користиш. Кој ретинол е тоа? Накоми? Ајде нека пишат и други дали имале таков проблем.
Од два различни ретиноли ист ефект, ама не го користам редовно, мора да поминам низ таа фаза. Инаку 2 саати издржа лицето додека да светне, после серумот со цинк и кремата.
Од каде се кремите и серумот, за каква кожа се наменети? Се извинувам, ја видов намената, а каде ги има?
Имам суво лице и чат пат пред добивање знае да ми се создаде некоја ситна акна. Ставав серум салицилна од revox навечер и ми се погоди ептен. Кожата ми свети и немам никакви иритации, но проблемот ми е во друго. Купив и серум niacinamide исто на revox дека нели проверена од претходниот серум и го ставам сабајле, ама воопшто не ми се погоди и ми го иритира лицето со црвенило и бубулички ми се создадоа. Мислата ми е дали воопшто не ми е погоден ниацинамидот како средство или да сменам друга марка.
Не е за секаква кожа, за мрсна и комбинирана е. За суво лице, ниацинамидот треба да се меша со хијалуронска. Сега дека имаш иритација, смени го со хијалуронска.
Дали некој во скоро видел во некој дм хијалуронска на q+a или дали кај нас ја има хијалуронската на накоми? Во капитол нема ништо од ова
Ја немаше хијалуронската никаде, ама изгледа пак донеле - пред неколку дена видов во ДМ во тафталиџе.