Да Абел е во право. Не се разбирам во ласери но чим има искуство и го споделила одлично. Да азелаична е дозволена за време додека е трудна да се користи. Може да е тонер како што си спомна а може да е и крема ако се најде. Истото го имам од олпео 15% мене ми помага за акните и плус од акни што ми останале црвено и како дамки ама си бара јака крема после него бидејќи исушува …
Јас секој ден го користам а имам баш сензитивна и сува кожа, никогаш не сум осетила пецкање или црвенило Можам да кажам дека ми е еден од омилените серуми од Накоми
Дали е добро да се почне со пептиди сега? На Q+A има еден добар мислам со колаген внатре. Но, може и препорака за друг.
Дали некоја го користела Витамин Ц на la roshe posay Сакам да почнам со третман за флеките па сакам прво со вит Ц да почнам како за почеток Или некој друг може предлог
Дефинитивно . Пептиди може било кога, они се потполнувачи и спречуваат за брчки линии и дехидратација. Јаки се и со се можеш да ги комбинираш. Гледај да се навечер бидејќи се густи
Јас на Виши би ти го препорачала. Имав подобри резултати во однос на изедначување на,тенот , а тој на Ла рош ептеен брзо оксидира пола шише ќе треба да фрлиш.
Да за навечер планирав од овој бренд Q+A да почнам веднаш штом ќе го завршам ретинолот. Само да не ми ја нафрли кожата.
Оооо да, ептен спречуваат дехидратација, ги обожавам. Ама сепак треба да се погоди и производот. Пептидите на Накоми мене ми беа како водичка и не вршеа никаква функција, додека тој на The Ordinary Buffet+Copper peptides беше вистински game changer во мојата рутина. Предобар производ, лицето како стаклено ми беше после него.
Потврдувам, тој на Ординери беше одличен, јас го користев пред 2-3 години кој може да си го порача нема да згреши
Го проверив ниедна лоша состојка нема. Е само има АХА ќе пазиш на тој момент да не го тераш секој ден да почнеш неколку пати неделно .
Дали имате искуство со некои од овие два производи од натура терапи ? И дали серумот од полжав делува ефективно за хидратација ?
Драга јас моментално ги користам овие два предобри се...Еве ти оставам и рецензија од истите https://biodevojka.blogspot.com/2023/04/urtekram.html
Серумот на Еликси од полжав и овој со хијалуронска киселина од истиот бренд ако се користат редовно имаат многу брз и драстичен позитивен ефект, ја омекнуваат и измазнуват кожата максимум. Кај мене така делуваат. @Sweetlove_0312
Jas koristev 15% mi pomogna so osvetluvanje od akni, smiruvanje na akni podkozni posebno duri i onie bolni sto se. No treba vreme i da se koristi redovno, i obavezno posle nego krema bidejki znae da isusi ama e odlicno. Mene mnogu mi pomaga i go koristam nekolku pati nedelno i samo navecer. Malku se stava i samo na tie mesta kade sto imas problematika ili mozes i kako spot tretman. Azelaicna kako kiselina e za smiruvanje ,antibakteriska ( odlicna za akni ), za crvenilo isto taka pomaga i e za najsenzitivnata koza . No mnogu malce gi ima kaj nas i se 10-15% a mozam da kazam stvarno imaat rezultati no si bara vreme i da si redovna i da si imas krema posle nejze hidratantna i pred nejze mozes toner za da e na pohidrirana koza.
Јас немам многу проблем со акни, понекогаш ми се појавуваат. Имам црнки и белки доста низ цело лице, користам цинк и ретинол моментално. Вчера пишав за рутина на coslovemetics и ми ја пишале
Мене доста ми помага со подобрување на општа текстура на кожа. Ставам навечер во комбинација со доста хидратантна крема и утредента лицето на допир ми е премазно.