Јас првично ја сакав Скинорен меѓутоа во аптеката ја немаа на залиха, па ми ја препорачаа оваа со оглед на тоа што и на двете составот е исти. Единствено текстурата е доста погуста на оваа и прилично тешко се размачкува затоа и ја мешам заедно со хидратантна крема.
Мислам дека не. Јас од аптека во Солун го земав, а цена ич не ми текнува. Не беше некоја висока посекако.
Дали ќе може мислење за серумов?Задоволна сум од LaRoche,но ме интересира дали некоја може да пише резултат од искуство?
Апдејт за овие серуми што ги купив од Накоми. Мене воопшто не ми се погодија. Нијацинамидот ми правеше пецкање на образите и престанав да го користам по две недели користење. Од ретинолот имав црвенило, го користев како што е наведено секако, прво не ми се веруваше дека е од него , веќе неколку недели не го користам и црвенилото го снема. Не би земала веќе ништо од Накоми , а се спремав витаминот Ц да го земам, мене не ми одговараат за жал. Мислење за овие серум? Ми ги препорачаа од coslovemetics , па ако некој ги користел нека пише https://coslovemetics.mk/product/geekgorgeous-apad-20-azeclair-serum-30ml/ https://coslovemetics.mk/product/marymay-6-peptide-complex-serum-30ml/
Јас користам азелаична, еден на Коз де Баха и еден на нешто Теори (од гтц го земав, ако решиш ќе ти кажам точно како се вика сега не ми текнува, ама еден е со 15% азелаична), а овој серум на линкот со азелаична е доста послаб, 6% и ќе ти биде корисен во зависност од тоа за што ти треба. Азелаичната е најбезбедна, ама сепак може да се јави пецкање почетно, се препорачува затоа да се користи секој втор ден додека кожата не се навикне, треба внимателно со серумите.
Јас го користам тој на facetheory со 15% азелаична и е одличен за да ја смири кожата и акните кај мене и почнаа да се повлекуваат. Но ќе го кажам ова од мое искуство, не треба ниеден серум да се форсира секој ден кога се почнува се почнува прво се тестира на врат или на брада од страна и се преспива за да не се исфрлиш цела и да си направиш проблем. После тоа се иде со 2-3 пати неделно зависност од која состојка е внатре во овој случај можеш и 3 пати првата недела дена за да видиш како ќе ти е на кожата и да се навикне . Овој јас што го користам си бара како и секој серум после него хидратантна крема. Но ако не сакаш да идеш на волку јак процент бидејќи е најјакиот и докажано најефективен процент. Можеш да почнеш сп помал процент па кога ке го завршиш ако ти се допаѓаше и немаш негативни реакции да идеш на поголем процент
Е, facetheory беше да, го користам тој, јас искрено само локализирано, едноставно осеќам дека серумиве ми се ептен исфорсирани, засега ми е доволна квалитетна крема и понекој третман на лице (плус си користам и билки од нетрадиционална козметологија), инаку да во право си , може контраефект да има серумот ако се претера.
Oд Nacomi досега само овој го имам земено и онака мех впечаток имам. Структурата му е водеста како на тонер, а не на серум. Поточно не ја има онаа потребна густина како што треба да ја има еден хидратантен серум. Некоја особена хидратација не чувствувам, ама можеби и јас па очекував премногу за серум со пептиди за таа цена. Како најхидратантно нешто до сега ми се покажал серумот со женшен на I'm from, ама тој и доста поскапичок си е во споредба со другите. Некоја златна средина би ми била хијалуронската од The Ordinary од која се чувствува баш plump ефект веднаш по нанесување.
Devojki kazete mi dobar serum za fleki od sonce sega letoto mnogu isfrlam kafeni fleki i pegi iako koristam Spf50sekogas koga izleguvam i sakam da zemam nesto za izbeluvanje?
Витамин ц ( со поголем процент се додека немаш сензитивна кожа ) Транехамична киселина АХА киселина серум со овие состојки најдобро ќе видиш резултати но зависи каков тип на кожа имаш и дали ти е сензитивна
Само аха да е еднаш неделно во ист ден и да се избегнуваат други серуми. Таа киселина се измива, ако премногу пече да не се остава туку да се измие веднаш.
Точно така фала ти што докажа за мене јас само ги понудив како состојки бидејќи има еден серум аха со пха со најнежната киселина и се користи 2-3 пати за баш онака флеки и дамки го имам дома .
Каков серум се користи ако се познаваат порите ко ќе се нанесе пудра? Кожата ми е (или ми беше) нормална, мислам дека ми е сува сега зошто многу грдо ми изгледаат сите пудри што ги имам од блиску, како над кожа да е пудрата и точки се гледаат од порите. Моментално користам само на Конопка зелениот крем за лице и хијалуронска киселина серум од Натура Сиберика.
За да ги покриеш порите ќе користиш база за шминка, а серум за таа намена не постои. Тој крем на Конопка е за масна кожа да напоменам
@koritsaki сега гледав слики на интернет, веројатно од сува кожа ми е така како cakey изгледа. Ќе го сменам кремот најпрво, после бременоста цела кожа ми е сменета и скалпот ми се лупи и лицето суво, а и телото.