Се плашам од породување

Дискусија во 'Бременост' започната од XstrongerX, 10 јули 2010.

1. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    804
    Ич не се плаши тоа нема да го осетиш, мене три пати ме исекоа и ништо не осетив, партали бев доле, после шиењето малку се осеќаше иако ми ставија анестезија :D

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    се извинувам прв пат овај збор го слушам (миопиа) што значи че сака некоја да ми објасни.јас сум кратковидна па ми је страв сега дане си направам бела кога че треба да се породам оф леле се нешто с. најдува

3. Melinara

Melinara Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2013
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    305
    Повели линк http://www.zazdravje.com.mk/миопија-кратковидност
    http://www.sefic.ba/novosti/5/kako_se_poroditi_ako_ste_kratkovidni.html

4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    фала многу за линков :)

5. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    ФАЛА НА ОДГОВОРИТЕ, ЗНАЧИ ЈА НА ПОРАЃАЈ КЕ ИДАМ СПРЕМНА И КЕ РЕЧАМ КРОЈАЧУ !!!!!!!! ШИВАЧУ !!!!!! ИЗВОЛТЕ :rofl: :rofl: :rofl:

На Beautiful-Princess му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    отсекогас мје факало страв од породуванјето молам бога се да биде во ред...

7. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Искрено до пред некој ден немав страв едвај чекав да се породам но сега ме фати паника почнав да размислувам што се може да се случи за време на порагјај. Нели велат додека жената се порагја едната нога в гроб ја става , нели многу мајки починуваат додека се порагјат се плашам да не бидам една ОД НИВ .... се плашам многу дали некоја има со вакво искуство да мислела на ова и како го препродила сето тоа

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Јас не сум бремена, ама како што имам страв од болници изгледа ќе бегам :rofl: шала на страна или дома ќе си се породам пу пу :lol:

А братучедка моја се пораѓала природно и вика не болело многу, не ја сечеле била доволно проширена, ама вика 3 часа мислиш цела вечност ти се чини се. А знам мајками ми кажуваше мене дека ме родила со царски рез, ја сечеле под стомакот некаде и сите црева ти ги вадат се разбира ти ништо не чувствуваш зошто спиеш фактички ама после породувањето раната боли. И ден денес кога има промена на време или кога е болна( настинка, грип ) ја боли раната.

И сега кога ќе ми текне дека треба јас да раѓам некогаш здравје Боже јас незнам како би се спремила себе си со толкав страв во мене.

9. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Мислам дека оваа тема воопшто не ни треба овде! Нормално е дека во сите нас постои некој страв, кај кој поголем кај кој помал, прво и прво не е едноставно раѓањето, носиш нов живот на свет, од друга страна како што реков милиони и милиони луѓе шетаме по земјава, создадаени сме на ист начин.
    Нели велат додека жената се порагја едната нога в гроб ја става Најглупавата реченица која ја имам сретнато до сега на темава,какво гроб какви глупости, нормално дека за се постои ризик, но се пораѓаме во болници по крај стручни луѓе, не знам оваа изрека дали важела и во времето кога раѓале по ниви сами! Мислам дека треба да размислуваме позитивно, и од сега не ја читам оваа тема |(

На zalosna и Snow-Queen им се допаѓа ова.
  10. kammam

kammam Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    21
    сите вие што сте бремени уживајте си во бременоста, не се замарајте со тоа што и како ќе биде, едноставно Божја работа. јас немав воопшто страв, бев мн храбра, но цело време ме водеше мислата дека светот на тој начин опстојува, дека секоја секунда негде некоја жена носи на свет бебе, и верувале или не, не сакав никаква анестезија, се породив природно и мн лесно поминав. не велам дека не болеше, но денес кога ќе помислам на денот кога го донесов моето сонце на свет, ми текнува на секој детаљ, но најмалку на болката. колку сте похрабри, толку полесно ќе поминете. и да мислите, и да се плашите, бебето мора да излезе. плашејќи се, може енергијата да ја насочите на погрешна страна, а верувајте ќе ви треба. така да, со лесно нека ви е.

На ddevojce, zalosna и Snow-Queen им се допаѓа ова.
  11. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.020
    Допаѓања:
    42.636
    Оф мури мајко ... со такви црни мисли . Па гледајки вака ризично е да излезеш и на улица може кола да те акне , или што ти ја знам

Времето кое го имате пред да се породите искористете го за пофини нешта , не туку мислете на тоа .
    Не сте ни прва ни последна што ке се породи . Плус на денешно време , на сета технологија не се случило да почине родилка од самиот чин !

На bittersweet, koritsaki, NoellePage и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Порано знаејќи се себеси како паничам за некои работи си велев, само срцето да не ми откаже :D од толкава паника.
    Ама сега, како минува време,и како сум свесна со која душа го чекам тоа малечко....едноставно нема назад, и нема друг начин за да се дојде до таа среќа...ќе уживам во секој момент колку можам, и ќе бидам во божји раце,судбината нема да ја сменам.....не сум ни прва ни последна што се породила....само завртете се околу себе и погледнете колку народ има околу вас, сите тие се така дојдени на овој свет ;) незнам јас се така со такви мисли се охрабрувам и влевам позитива....па ќе видиме како ќе биде на Д денот 8)

13. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    Ти така мислиш но има многу кој починале на самиот пораѓај еве на пример сестрата на татко ми т.с нејзината мајка (вистинската) бидејки таа е посвоена од баба ми починала дур ја раѓала тетка ми. А за изреката Жената дур се пораѓа едната нога и е во гроб не си слушнала но многу постари жени ја кажуваат. Плус ризичните бремености нормално е да помислат на се и сешто.

14. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.020
    Допаѓања:
    42.636
    Значи не се вракаме во времето на бабами , сега е друго време како што и погоре пишав . Во денешно време жените се породуваат во опремени болници , а не дома као порано .

А ме интересира зошто ти спагаш во ризична бременост :^)

15. sabatini

sabatini Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    437
    Kako prvo sekoj ima strav od nesto , i normalno e da imas strav od nepoznatoto sto doaga...No nieden strav nemoze da go zameni iscekuvanjeto na toa malo dusice....
    Kako se blizat denovite mislejte si na toa kako ke uzivate so bebceto i kolku ke ste srekni , ne si gi opteretuvajte glavcinjata so nepotrebni uzasni scenarija koi sto dopolnitelno ke vi vleat strav....Zosto da si go rastreperuvate srceto od strav koga moze da uzivate deka ste vo najubavata sostojba i deka konecno ste do golemiot star vo vasiot zivot .....Trosete go vremeto mislejki na ubavi raboti a ne vakvi....
    I dobro kaza MacenceEna porano i sega poraganjeto ne e isto...\ :* :* :*

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Навистина не е убаво да ги плашиме родилките со тоа дека на породувањето сме со една нога в гроб.

Живееме во 21 век , не раѓаме дома, како некогаш, пред 100 год, и излишно е да се споредува тогашното време со денешното.
    Денес се се одвива во специјални установи, со стручен тим околу тебе, со апаратура.

Тогаш и од обичен грип умирале, па сега не велиме дека кога си настинат си со една нога в гроб.
    Оставете што било тогаш, не слушајте муабети од баби , тетки, стрини , гледајте го времето во кое живееме и водете се по него.
    А вакви мислења на оваа тема се излишни.

И со среќа мешиња, да си имате лесно породување! :)

17. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.465
    Допаѓања:
    150.403
    a бе не сакам да се расправам или да бидам негативна и да влегувам во конфликти ама членкава откако истру неколку теми во категоријата брак сега се префрли овде во бременост.сезнајка на сите страни .побарајте низ темите наназад и ке видите за што зборувам.

На kaja11 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. trudnicka

trudnicka Нов член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    70
    До скоро немав страв но сега како ми се ближи времето така ме плашат овие постарите.Само што ке отидам до продавница и одма прилика да ти каже некој нешто е како тие се породиле е што се десило со некоја жена дури тие се порагале па какви последици имало ме преплашија аман. Добро си немав страв дур никој не кажуваше како и што било сега одеднаш добив страв

19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268

Трудничка остави што зборуваат стариве, гледај си за себе. Како било едно време и сега не е исто. Уживај си во бременоста и не слушај многу суфлери од страна.
    Кај секоја жена е различно, на крај какво и да биде породувањето ќе ти остане како драг спомен.

20. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Со лес пред се на сите. И Трудничка, како ќе се поставиш така ќе се осмелуваат да ти коментираат. Ти го мирисаат стравот од непознатото на километар, затоа и се осудуваат. Што не проба мене некоја да ми зуцне? Свеки моја на пр прва би била за тоа, ама еден неубав збор цела бременост и породување не кажа. После скоро една година искометира за некоја нешто а јас само и се заблагодарив што иако знам колку и било тешко сепак се воздржала од излишни коментари. Така да не слушајте никого, при такви скаски одма затнувајте уши и мрш од просторија со такви персони. И не плаши ги останативе трудници аман. Секој е приказна сама за себе и мора да се оди со позитивна мисла. И ништо д ане му е на човека, сам со негативните мисли си ја вика невоњата при себе.
    Се најдобро на сите и да си имате лесна бременост и пораѓај како мојот-подмачкани и за мерак. Ете ви охрабрување. Јас како да не бев трудна и само за 30 мин се породив. Ете така. Со убаво на сите