1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Се плашам од породување

Дискусија во 'Бременост' започната од XstrongerX, 10 јули 2010.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :D
    Ti koga ce pocnis da se otvaras toa nema vrska dali tebe ti je strav ili ne ti si dobivas napon i kako napnuvas taa taka se povejce i povejce si se otvara isto kako koga odis po golema nuzda samo sto boli mnogu povejce :)

2. mihael4u

mihael4u Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    22
    мајка уживај и одмарај уште малку.. и јас бев со исти мисли ама од кога ке дојде на свет бебенцето ке имаш вистинско уживање и малку поголеми стравови :) за докторот немај гајле .. сигурно има видено и полоши од тебе :rofl: јас така се тешев,.. инаку се породив во плодност со епидурална анестезија и поминав како на гости а не на породување... затоа поспиј и одмори без стравови...

3. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    не му ја мислете многу така стравот станува поголем е сега на секој е различно кој како ке си помини некој си трпи болку цел ден и вечер а некој за 2 3 сата ама најважно кога си на боксот треба да давате напон со газот а не со устата како што и рекла бабицата на една моја другарка. секој се плаши по малку и да е за второ пак ќе имаш малку страв мада тие што ги прашував кога требаше да раѓам како е сите ми велеа за второ имале повеќе страв

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    ^и јас кого и да прашав од второротките кога се пораѓав беше баш истиот муабет.
    Еве сега кога сум породена си велам, па јас воопшто и не сум била многу уплашена,....ама сега кога знам како е тоа ... уххх се плашам од самата себе, и си велам знам дека еден ден пак мора да биде, ама нека биде како што беше (зошто гледано добро беше, во споредба со други прказни), само да не биде полошо/потешко.

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Jas pominav bez strav,malku mi bese neobicno deka posle termin i so provokacija ama voglavno bez strav,pa pojma nemav do e toa poragjaj od sto da se plasam??! sega koga veke znam pak bi otisla na poragjaj :)

На Cacuvche, artemidis и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  6. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    ^браво за ваквиот став толку брзо по пораѓањето

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Bitno e da se razmnozuvame :) neka ni se zdravi i zivi bebuskite :D

8. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    Ако видете страници наназад ке видете коментар дека имам пишувано дека некад сум имала сттав а некад дека не е ништо страшно породувањето,е сега после породувањеро пак сум на исто :D кога дојде моментот на моменти се плашев на моменти си викав не е страшно :!: и така беше.
    После се за вакви ангелчиња па не е ролку страшно породувањето :inlove: кога имаме вакви мали душулиња кај себе.

На artemidis му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    А кога ќе напнуваш со газот ако извршиш голема нужда????

10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.013
    ^затоа даваат клизма претходно ;)

11. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Јас имам пролив цела бремеост затоа неможам јас да се поправам во килажа бар јас така си мислам. Затоа кога ќе ме спотера на бокс тешко мене нема да се знае што како :lol: Си се смеам ама не е за смеење за ;( е , ќе се усрамам таму :$ .Секој ден пијам линекс гинекологот ми препорача тоа ама еве сите 16 ги испив и ништо пак си одам по неколку пати во тоалет а насабајле прво тоа морам да го завршам 2 пати по ред па да се измијам и да се напијам какако или кафе со маж ми.

12. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Верувај дека на тоа последно ќе мислиш горе на бокс. :tmi: :sweat: :lol:

13. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Цацувче, и јас бев иста. пред да одам на бокс, дури и се карав да ме пуштат да одам уште еднаш во вц ( инаку сум била комплет отворена, чувството е исто како да ти се оди по нужда ).

Инаку, додека бев трудна се правев многу силна, ама откако ме фатија лажните болки почна да ми фуфка. АМА, ич не беше страшно! Уште на бокс си реков дека ако е толку лесно одма одам на второ :lol: Малиот има 3 месеци, а јас веќе се пазарам со мм за некоја сестричка :D

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Ne se grizi,mene ne mi stavija klizma,a jadev sabajleto i na samiot poragjaj ispijav 2-3 sisinja voda...stom jas jadena i piena ne se izdriskav :D ti voopsto nema

15. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Cacuvche а да пробаш со карбо медициналис, не се воопшто штетни, се даваат и на новороденчиња, а многу убаво ја регулираат цревната флора, штом викаш дека од толку таблети не ти помогнал линексот, веројатно колку и да пиеш нема да помогне. Мене на пример линекс воопшто не ми делува, обично ми даваат ентерофурил(Фурал) со карбо, не сум ја пиела комбинацијата во бременост, незнам дали е дозволена, ке мора да прашаш, ама за карбото сум сигурна дека можеш да го пиеш, 3-5 на ден.

16. Vetruska

Vetruska Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    791
    Допаѓања:
    493
    Се случува многу често тоа на бокс, не се секирај, навикнати се сестрите и затоа одма се спремни, чистат и се е ок.

Инаку, за сите оние кои се плашат од породување: јас поминав пе-кол-но! Но еве ме после 6 месеци размислувам за второ бебче и не сакам ни да чујам да ми стават епидурална, ќе одам природно. Болките се страшни, ама многу брзо поминува све. Стварно брзо се заборавало, а додека трае само си викав од оваа кожа во друга нема бегање, мора да се издржи, нема да умрам, којзнае во светот во овој момент колку се пораѓаат исто како мене :)

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Епидуралната е баш за да се спречат болките, зашто не сакаш епидурална?

18. cattaleya

cattaleya Нов член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    jas imam eden recept so navistina pomaga barem do sega vo mojata familija mm ima cesto proliv i sekogas go primenuvame istiot recep znaci ke zemis edan zolcka od Jajce ke e izmatkas ubavo so viljuska ke dodase polna kafena lazicka kafe i polna lazicka seker za da ne ti bide gorko mozes malce povejke je seker i izmesaj go ubavo vkusno e za jadenje kako krem od kafe probaj pa ke vidis uspeno pomaga

19. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    А кој те прашува дали сакаш епидурална или не??? Особено ако се пораѓаш на клиника. Ако немаш дебели врски ти можеш цел ден да си шеташ по докторите и сестрите и да бараш, ама никој нема да ти даде.

20. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.855
    Допаѓања:
    28.509
    Се плашам... и тоа многу се плашам! Се поеќе се доближувам до терминот и се повеќе стравот расте во мене! Најмногу од се ме плаши што не е моментална болка од неколку минути или половина час, тоа да речеме се издржува... ме плаши тоа што трае со часови и што интензитетот на болката постојано расте се до спобудалување :sweat: .
    Јас така го замислувам, а и така ми имаат раскажувано мајките кои минале низ тоа... Дај Боже да грешам и тоа да е само некој страшен филм направен во мојата глава :worried:
    Туку ќе помине, мора да помине а потоа ќе се гушкаме со мојата бебушка!