http://www.srekja.mk/viralna-fotografija-od-luzna-koja-spasi-zivot/ Strancive se plasat od carski rez, a nie makedoncite od priroden poragjaj Jas sum isklucok Jas pak prirodno bi si ragjala, uplav imam nedaj boze carski da treba
Kako mi se blizi vremevo taka se povejce mi se tresi cela dusa a od druga strana se si mislam ajde sto pobrzo da se olesnam oti ce puknam.. Poslednive 2 nedeli si se iznaplakav kako dete malo
Не ти е прво, биди без гајле виртуелна гушка имаш од мене. Ако ти се плаче олесни си ја душичката, ама не биди таква, влијае и на бебушката
Леле @zalosna ајде да му е на некој прво ајде да се плаши како ќе биде што ќе биде.Ама ти четврто детенце,искусна си нема од што да се плашиш.А за плачењето немој често ама па сега и нормално е хормоните си го праваат своето ама па и жени сме мора да си заплачеме некогаш и така без потреба хахаха
Epa to e to bas od sto znam kako boli ..pogotovo za tretovo so taa provokacia sto mi ja stavia vlakno falese da padna vo nesvest.. (e to najpojce me plasi) da mi bese prvo veruvaj ic nemase da se plasam tuku ce bev polna so prasalnici
Hahaha isto kako mene, jas vrska nemav sto me ceka i ic ama bas ic ne se plasev duri edvaj cekav bolki da me fatat i vodenjak da pukne... A sega so takvo loso iskustvo so tolkavo bebe i strav kje mi bide povekje za vtoro
Да, да и јас истото чувство го имав со вториот пораѓај, само на тоа мислев како ќе биде,, што ќе биде, се ли ќе биде ко шо треба....а за првиот, поим немав што ме чека и не се плашев ама ич и на крај после 20 часа измачување се породив со провокација и пак не се плашев иако урлав од болки, додека пак сега со вториот пораѓај поминав пре лесно, болки ме фатија одма на 5 мин.и се спушти срцка моја многу брзо и за 4-5 часа откако почна болките се породив, просто излета како рипче
Абе убаво си правеле порано секое летенце по едно детенце.Другото само што продело ете го излезе и другото.Чувството за раѓање не го заборавиле.Ние по неколку години пак раѓаме и самата помисла на тоа не тера да се плашиме
I mene mi e strav od poroduvanje, pogotovo sto spomnaa so provokacija da e poragajot, a slusam taka uste poveke bolelo, pa se mislam da ne e podobro carski da si se porodam. Prv poragaj se mi e nepoznato, samo iskustva sto slusam.i citam.
@coconaut мислам дека имаше овде мајки кои се породиле со провокација и поминале супер, плус додека не дојде самиот чин неможат да предвидат баш најдобро како ќе иде породувањето. А за царски јас искрено капа им симнувам на жените што родиле на царски, тоа е сепак операција и ако природно боли, боли додека не излезе главчето на бебето после веднаш си старата особа ко пред 9 месеци, а царски опоравувањето и болките се после, кога му требаш на едно мало сонценце. Доколку навистина нема потреба од породување со царски јас самоволно не би одела, затоа длабок наклон за Мајките што родиле на царски.
Никако царски.Операција е операција,раната ке те боли сакала или не,некој од анестезијата имаат јаки болки во глава,вртоглавици,повракање. Скоро бев на гинекологија.Девојките породени со царски сите лежеа,со болки ,неможат ни бебе да земат ни саглам да го надојат.Плус ги држат по 5-6 дена во болница. Со лесно не се секирај ке бидеш добро
Со провокација или без секако боли Ама боли се додека не дојде моментот за раѓање, раѓањето е најбезболно усвари, болни се болките додека се отвориш, а некои мајки и воопшто ги немаат тие болки... Колку што ги знам биле онака на преглед и оп по 7 прсти отворени, за неполни 2 часа породени... Верувам дека ке поминев и јас полесно со помало бебенце... Јас па колку и да е болно би го поминала тој момент 100 пати, многу е неверојатно доживување, баш како на филм... Како сон, преубаво
Zavraiv medicina i na praska koga odev sum bila i na normalen potogjaj i so caraski i se mi e jasno kako i sto odi procedurata... Jas koga bi se prasuvala licno za mene sakam da se porodam normalno ... No sepak imam mn strav ! Koga vece nekoj go znae nestoto kako se odviva mislam deka e uste po loshoo Jas si imam mn strav
Зошто да имаш старв? Види нормално е да имаш малку страв и трема.Можеби ќе имаш болка еден час ама ќе бидеш среќна цел живот бидејки си родила дете и си станала мајка.Верувај.Нема потреба од страв,а трема може но ПОЗИТИВНА
Абе страв човек има на интервју на работа кога оди а не па човече на свет да донесеш... сите сме се плашеле, поминува пораѓајот како и да е, по 10 месеци не се сеќаваш на ништо искрено сум заборавила како е да имам труднички стомак, како воопшто да не сум била труднa