1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Се плашам од породување

Дискусија во 'Бременост' започната од XstrongerX, 10 јули 2010.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.399
    Допаѓања:
    16.951
    И не само што нема да имаш страв него ќе ти надојде и многу енергија и адреналин :)

На Kaetana, mariz, buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    2.828
    Јас баш во оваа тема имав пишано дека многу се плашам од пораѓајот , во смисла дали ќе биде се во ред со бебе , да не се искомплицира нешто па недај боже да ни се случи нешто на двајцата. Кога дојде моментот , завршив на царски со спинална анестезија и посигурно никогаш не сум се осеќала . Имав доверба во докторот и ни во еден момент не помислив што ако ова или ако она. Така да од сопствено искуство ви препорачувам да не се размислувате за тоа , само си создаваме дополнителен стрес.

На natash.a, Kaetana, Chantal и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Mistres

Mistres Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Majki prvorotka sum..ke se poragjam vo sk a e 3h pat od mestoto kaj so ziveam..sto mislite dali vo slucaj na puknat vodenjak ili bolki ke imam problemi dodeka stignam do sk..dali da rizikuvam da cekam vo gradot kaj so ziveam ili da se snajdam vo sk da prestojuvam..dali ste imale slicno iskustvo..ve molam za sovet..pozdrav

4. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.253
    Допаѓања:
    72.710
    Подобро ти е да си поблиску до Ск... Јас дур лежев во болница имаше случај од Дебар,жената по пат в кола се породила :x

На buba4e89 и Mistres им се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    39.585
    Мој совет ти е да престојуваш во Ск или во близина, не поради тоа што нема да стигнеш на време, туку за да не се малтретираш по патиштата кога ќе почнат болките. Породувањето не е како на филмовите, фанат ја жената болките и одма се породе. Барем не кај прворотките. Тука може да поминат дури и 24 часа додека роде.

На mal.ecka, joy1, karibian и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Fani80

Fani80 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2016
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    158
    Следната недела во Аџибадем Систина има бесплатно предавање за трудници на тема спонтано или царско породување, а после таа пак за безболно породување и типови анестезија. Јас сум била на едно за задолжителни скрининзи и многу ми се допадна.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Zeynep

Zeynep Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.102
    Луѓе ќе треба уште малку да се породам јас а ме фаќа многу страв....Се мислам дека нешто лошо ќе се случи на мене или на бебето;(

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.921
    Допаѓања:
    123.327
    Нормално е да имаш страв од непознато. Пренасочи си ги мислите кон моментот кога првпат ќе се гушкате со бебе :)

На Annath, kukla21, sneshko и 2 други им се допаѓа ова.
  9. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    jas se imam zapoznaeno so poragaj i mnogu loso si pominav i imam trauma i strav sega neplanirano ostanav so vtoro janzi me tresat uste od prviot mesec koga ke se setam niz sto pominav inace prvoto prirodo go rodiv ama se iznamaciv celi 2 dena i uplav imam dali vtoriot poragaj e polesen ili nemora da znaci?

10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.223
    Допаѓања:
    76.215
    Па немора да значи... јас со првото 9ч бев со болки и природно се породив, не поминав сјајно.. но секогаш има полошо, па мислам и не беше толку лошо...
    А со второво 3-4ч бев со болки, со провокација беа директ на 3мин, па после некое време и на 1мин и беа страшни.. но ми се замати многу водата и итен царски... Мислам да не се заматеше водата, скоро исто време ке ме фатеше од 9ч, но ке земев епидурална ако беше се во ред за природно раѓање :) Зашто како и со првото, така и со второво во исто време ми пукна водењак на 3 прсти отворена, после 3-4ч болки. Каде раѓаше и каде ке раѓаш?

11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Бидејќи повеќето поминуваат полесно втор, трет пат, ти мисли си позитивно, дека ќе поминеш лесно ;)

На zuto, kukla21, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Со првото и јас бев 19 часа со болки
    А сега со второто во 12 почнаа болките и за нецели 2 часа се породив
    И јас се плашев многу ама поминав многу лесно и брзо
    Нормално кога ке дојдат напоните не боли ништо помалце од првиот пат ама макар брзо беше :D

На zuto, ma4e1311, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. yana147

yana147 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    222
    prvoto go ragav vo veles vo drzavna bolnica nemav vrski tako odi po drzavnite pa me iznamacija im pobarav epiduralna mi rekoa ako sum sakala epiduralana da sum odela vo privatna bolnica posledica imav puknato debelo crevo i prosiren mocen merur fala bogu seto toa se sanirase jas umiram gubam vozduh nemozam da disam oni mi vikaat ete taka dete se raga ti sto si mislese doktorkata dodeka se poragav gore spiese pa koga stana ja karase babicata zosto ne ja viknala na sestrata koja i zavrsi smenata si zamina i me ostavi sama vo rodilna sala koga stanav po dva saati od poragajot bev kako zombi koga se vidov na ogledalo od sama sebe se isplasiv od dva dena sto sum se macela sega nema sansi da se porgam vo drzavna ili ako odam tamu ke si pustam pari oti bez vrski ne gi interesiras zatoa sega imam strav mi napravija trama za cel zivot

На *Лорена* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.223
    Допаѓања:
    76.215
    Леле :( Ништо барај врски или ако можеш да дозволиш приватна болница, најубаво... Јас во државна бев првиот пат, второво во приватна...

15. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    29
    Мамички здраво, 5 пати одам на контрола бидејќи сум со поминат термин и 4 пати ми се слошува штом влезам во болница. Не можам да дишам паника ме фаќа. Му реков на докторот јас нема да можам да издржам, ќе ми се случи нешто при пораѓај. Ми вели не се секирај затоа сме ние тука. Што ако се онесвестам, ако изгубам сила ако не можам да дишам? Додека ви пишувам ми се тресат рацеве, што ли ќе правам кога ќе дојде моментот? Си велам смири се полека диши ама не можам никако да си влијаам на стравот. Дали ви се има случено вакво нешто??

16. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    29
    Пак јас, малку сум досадна знам, ама некој нешто да пише?:sweat: Воедно честит празник на сите феминки од православна вероисповест.

17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.201
    Допаѓања:
    111.828
    Нема да ти се случи нешто такво бидејќи ти во тој момент нема на себе да мислиш.Опушти се и размислувај за најубавата средба на светот, како ќе изгледа бебето пример дали ќе има многу коса или ич какви очиња ќе има, како ќе мириса прекрасно, колку малечки ќе се неговите рачиња како силно ќе го прегрнеш. Не се оптоварувај со такви мисли, мисли позитивно и така ќе биде. Со лесно и среќен празник и тебе.

18. Lana088

Lana088 Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Devojki me interesira iskustvo za priroden porogaj dali "dolu" se si se vraka na mesto posle nekoj den ili ke se plasam samata od sebe?

19. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    :D
    Не се секирај, све се враќа на место само после некој месец.
    За да не се плашиш, не се погледнувај и готово :D

На Mari*, Sexybaby86, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lana088

Lana088 Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    I vo slucaj da ima potreba od sienje?