1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Се плашам од породување

Дискусија во 'Бременост' започната од XstrongerX, 10 јули 2010.

1. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.539
    Допаѓања:
    8.072
    Воопшто не се слагам. Има еден куп жени кои водат здрав начин ,исхрана и вежбање и пак имаат болки и пак мораат на царски. :)

На 1209, MeowMeow и Mamacita00 им се допаѓа ова.
  2. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    1.777
    Не не е точно.Некогаш нема избор мора царски.Јас за моето викам го родив и природно и царски.Издржав болки и не се отварав,тоновите почнаа да паѓаат,фетал дистрес и мораше да завршам на хитен царски.Тоа пиење ,пушење,пазење ау свашта,нема кој не пази на себе во бременост,ретки исклучоци.Не е точно ништо од ова,и сум пазела на себе и тоа многу.Некогаш се нема избор мора царски.

На 1209, natash.a, KuklickaSk и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Јас сум царски во 36+1 . Ми пукна водењакот, немав контракции ниту бев отворена ама водата цела истече и мораа да ме породат за два часа . Ми ставија инјекција за зреење на белите дробови на детето додека ме спремаа за операција . Бебето не беше во инкубатор немаше потреба ,се роди 2930 и се си беше најнормално .

На Mamacita00 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mamacita00

Mamacita00 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2022
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    88
    Морам царски заради голем очен диоптер, не дека јас така сакам или од страв од природно раѓање, едноставно немам избор :|

5. Телетабиска

Телетабиска Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2022
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    45
    Каква врска има вашиот диоптер со вашата матка?
    Воедно и кој ви го рекол тоа?

6. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Нема врска со матката, туку со напоните и воопшто големиот напор што ќе го вложиш за време на породувањето.
    Има жени на кои им е забрането да раѓаат природно поради тоа што постои можност да се одлепи ретината.

На H.VAGA, MeowMeow, Mamacita00 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    464
    Има врска со напонот, може да ти се одлепи ретината. Така ми објасни офталмолог. Исто ми е забрането екстремни спортови пример банџи џампинг,ради притисокот....

На Mamacita00, Anomis11 и Suze18992 им се допаѓа ова.
  8. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    75
    Здраво ја вифов темата па и јас да си кажам дека имам многу голем страв од породувањето, 22недела сум и како си довагаат деновите се повеќе ср плашам. Оти кажуваат дека многу болело, не се издржувале болките а јас сум таква паничарка и незнам какп ќе поминам многу ми е страв:sweat:

9. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.167
    A se izvinuvam vaka za tema a - zosto zabremenjvate koga se plasite od poragjaj?

10. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    75

На cresa-jagoda и Anyshka им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.824
    Допаѓања:
    13.391
    Не треси глупости. Секоја жена има страв од породување. Не верувам да нема некоја што потсвесно се плаши. Коментаров ти нема врска.

На simoncelicius, m346, Осе и 8 други им се допаѓа ова.
  12. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    66.413
    Не верувам дека има жена што не се плаши, некоја повеќе, некоја помалку. Стравот е најнормално нешто. Посебно ако и е прв пат, страв од непознато, не знаеш што да очекуваш, плус и некоја како тебе без осет ако ја има исплашено “ леле не знаеш што те чека”.

На Осе, cresa-jagoda, deniz333 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.940
    Нормално е да се плашиш, ама гледај вака: цело тело во тој момент е синхронизирано за успешен пораѓај. За многу работи не се чувствуваме спремни, еве на пример сигурно не се чувствуваше спремна за бременост, но кога забремена едноставно самото тело ти помогна да го прифатиш тоа.

Јас кога бев бремена си размислував вака, денес е најдобро време од сите претходни времиња за пораѓај. Медицината е најнапредна, цело време се следи бременоста од многу аспекти, и има решение за секој потенцијален проблем што може да искрсне.

Болката е таа што е, кога ќе дојде време можеш да се договориш за епидурална, ама дури и да се одлучиш за природен пораѓај ако има услови, без никаква анестезија, сигурна сум дека ќе ја издржиш. Посилни сме него што мислиме.

Читни или погледни некое видео за тоа што се случува за време на пораѓај и што се' телото прави за да излезе бебето надвор, мислам дека ќе ти е полесно да го прифатиш тој процес.

На Maja z, Macimaxi3, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. DaisyDoo

DaisyDoo Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2021
    Пораки:
    2.217
    Допаѓања:
    11.219
    О боже, прашањево.

На mssuniquee, cresa-jagoda, minne992 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    34.431
    Еве јас се уште немам деца, се бориме за потомство, планирам ин-витро, уште не сум ни добила одговор од фондот, па страв ми е, што не значи дека не сакам деца.
    Исто и да одиме на стоматолог ни е страв, па сепак одиме, и на било кој лекар.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  16. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.940
    Што и објаснувате, мислењето е чиста провокација што не заслужува никаков одговор. Целта и е само да изнервира неколку рандом жени, зошто не знам, можда си лечи фрустрации. Стандард прича.

На natash.a, Осе, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    75
    Da za prv pat ke stanam majka i imam mnogu raboti sto ne mi se jasni, a najvekje imam strav od poragajot kako ke bide dali ke mozam da izdrzam i tn. Jas sakav samo da znam dali moze da se izdrzi primer so epiduralna dali pobrzu moze da se porodam da ne se macam oti vikaat deka podobro e prirodno odkolku carski.

18. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.921
    Допаѓања:
    26.147
    Нема два исти пораѓаи. Никој не може да ти каже како ќе поминеш, дали ќе се отвараш, дали ќе фати епидуралот, болките како ќе бидат зошто сите имаме различен праг на толеранција на болка, различна конструкција на тело, различно бебе.

Она што за сите е исто е дека поминува. И искрено се заборава. А за издржување, секако ќе издржиш. Колку милиони жени во свет секој ден се пораѓаат, сите издржуваат :hug:

На Осе и baby 5 им се допаѓа ова.
  19. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    1.759
    Ако не се издржуваа болките немаше да има 8 милијарди луѓе на планетава :)

На Осе, KidA и Fenix05 им се допаѓа ова.
  20. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    75
    Здраво може прашањето не е за тука но дали имате број од тие што порагаат во ремедика итно ми треба.