Се плашам од породување

Дискусија во 'Бременост' започната од XstrongerX, 10 јули 2010.

1. An4e24

An4e24 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    620
    Допаѓања:
    1.649
    Jas bev panicarka nevidena, vo zivotov ni inekcija ni infuzija imav primano. No kako sto rekoa i feminkite poragajot e cudo, nekako ti ide hrabrost, se tesis deka sekoja bolka te vodi poblisku do bebeto. Odi so misla deka ke si go gusnes bebeto. Ke bide sve go red. So lesno :)

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.154
    Допаѓања:
    6.766
    Јас бев на една обука од Лулка. Толку ми помогна, што на пораѓај отидов како на забар :D
    На обуката направија споредба на мачката која раѓа 5 мачиња, и ние луѓето по едно. Кој ја спрема мачката?
    Дека ако не сме overthinking ќе видиме дека и ние сме спремни како животните. И дека енергија треба да трошиме на живот со бебе повеќе, отколку на еден ден пораѓај.

На jungle му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MimiMila

MimiMila Нов член

Се зачлени на:
    25 септември 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Веќе сум во 9ти влезена и серклажот ми стои сеуште
    Има ли некоја мајка да сподели искуство дали и има пукнато воденикот со серклаж и за колку време стигнала во болница.
    Од друг град сум а ќе се пораѓам во Скопје па секое искуство ми е добредојдено. По малку и страв ме фаќа паника што како ќе биде дали се изджува околу 2.5 саати пат со болки пукнат воденик итн

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    8.847
    Допаѓања:
    26.792
    За со серклаж немам искуство.

Ама за делот околу тоа за колку време од пукање на водењак би дошло до пораѓај, ќе сретнеш 1000 различни искуства.
    Може да се породиш за 12, 24, 7,4 или 1 саат.
    Кај мене немаше ни пукање на водењак, незнам ни кога пукнал. Ме фатија болки и за 4 ри саати се породив.

На MimiMila и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  5. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.723
    Допаѓања:
    3.658
    2 пати породена водењак ниту еднаш не ми пукна на пораѓај ми го пукаа двата пати.

На MimiMila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SiMpAtIcNaTa

SiMpAtIcNaTa Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    1.778
    За со серклаж немам и јас искуство.

Со првото по пукањето на водењакот, болките одма ми почнаа, а се породив дури после 20 саати.

Со второто, немав воопшто болки и во болница отидов покасно. По прегледот ми рекоа дека може да си одам дома ако сакам, да се вратам само во одредено време да ми стават антибиотик.
    Добро што не си отидов, болките станаа почести а од кога ми ставија антибиотик, бебе искочи за помалку од еден саат. Немаше време ни за епидурал.

7. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    9.856
    Не предложи докторот да го извади веќе серклажот?
    Јас бев со серклаж во 36та го извадија. Ми пукна водењак во 4.50 сабајле 38+6 се породив во 12ч на пладне
    Ама сите збореа цело време дека за прворотка мн брзо се отварав ваљда ради краткото грло. Нема правило

8. MimiMila

MimiMila Нов член

Се зачлени на:
    25 септември 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Серклажот би го ваделе на сам пораѓај барем така разбрав оти и 100 пати да прашам не памтам пд шо сум паничар и во моментот не слушам
    Од симтоми имам само веќе 2 дена често празнење на цревата одам по вц и по 4 5 пати, од 24 часа на 2 3 пато само ќе ме фати како менструални болки на блиц што се вика и толку за сега
    Прскање на воденик или паѓање чеп или сукрвица ок само не знам за движењата како да приметам си мрда дете како секој ден
    Затоа прашувам искуства
    Не ми е прва бременост и прво раѓање но ми е прва што ја терам до крај и можеби од прерходното лошо искуство и загуба дигам сега паника и прашувам што како

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.719
    Допаѓања:
    19.778
    За серклаж не знам за другово, дури пред самиот чин на пораѓај кога е веќе спуштено бебето тогаш не го осеќаш. До тој ден да клоца нормално броиш 10 удари во 1-2часа да има. Легни на лево пиј вода, кока кола благо и ќе броиш ако нешто ти го снема.
    За болките ако е вистински нема да ги утнеш. Боли како менструални, стомак може да се затега, карлица.
    Мене ми пукна водењак, па се почнаа болките и едно 10 саати се отварав со двете бремености. Во секој случај се што ти е сомнително одиш и ти прават цтг тоа најдобро ќе покаже.
    Раѓањето т.е. време за бокс почнува кога ќе осетиш напон за какање, значи не чекаш и трпиш големи болки дома. Секое тело е различно, најважно е да нема паника и да се слуша докторот и акушерот во сала.

На tambelina, MimiMila и srce-9 им се допаѓа ова.