Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Се плашам од породување

Дискусија во 'Бременост' започната од XstrongerX, 10 јули 2010.

1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.792
    Допаѓања:
    100.377
    Потполно те разбирам.И знам што значат измешани чувства.И веруваш ли или не сето тоа ќе помине .И немој да се нервираш,зашто твојата нервоза и детето ја чувствува.Јас првите три месеци ги преседов на столица до шољата.Така е во почетокот после ќе се стабилизира ,ама ќе дојдат други невољи.А за дебелеењето научи да си го прифатиш телото какво што е.И да се здебелиш,има решение за тоа.Најважно е здравјето на твоето дете и на тебе,зашто му треба мајка која ќе го подигне на нозе.Не се присилувај да го правиш тоа што не сакаш.Живеј како што било и пред да останеш бремена.А за работата ич не се секирај.Јас работев до последниот ден што се вика,ми велеа дека имам чекор како турски војник :D Ќе си најдеш друга кога ќе дојде време.Ти посакувам полесна бременост во наредниот период,и без црни мисли. :*

На nena m., SimonaTino и SEKSI.BARBI им се допаѓа ова.
  2. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    Епа мамички мислам паничарка како мене нема јас имам гоооолем страв од болници игли и сите тие работи а за породуванје да не зборуваме :tmi: се надевам дека барем малку ке го наминам овој страв сепак убава е помислата на тоа дека подоцна ќе имам мало преслатко ангелче на кое сум му подарила живот :inlove: така да покушавам да не мислам на страват барем сеуште е рано :lol:

3. devojceubavo

devojceubavo Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    А не ви е страв од пораѓање? Мене многу....

4. roza102

roza102 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    83
    И на мене ми е ама не многу :lol: ама кога ќе дојде времето којзнае што ќе правам :lol: Викаат колку што си поопуштена толку подобро,нема да се стега организмот и се ќе помине полесно. јас повеќе се мислам за персоналот,пошто знаат да бидат сурови :devil: а ние кутрите мора да ќутиме :x

На devojceubavo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Ама ич не ми е страв, нема зошто. Сосема сум сигурна дека можам да го доведам на свет моето девојченце!

На devojceubavo и roza102 им се допаѓа ова.
  6. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Страв - не страв тоа не прашува кога ќе му дојде време. За опуштеност, посебно ако е природно со се болки тешко дека човек може да се опушти, но сепак треба да се соработува. Не се потресувајте пред време само тоа можам да ви кажам од лично искуство.

Последна измена од модератор: 11 април 2017
  7. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    и мене воопшто не ми е страв, искрено сметам дека и таа болка како и секоја друга ке ја издржам, сега и да боли ке боли некое време па ке помини :)

Последна измена од модератор: 11 април 2017
  8. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    Немој да панииш па и јас кога дознав дека сум бремена имав измешани чувства и исто така речиси 7 год бевме во врска но бракот не е затвор немој да гледаш толку негативно на животот а и бепчето е најголем благослов и сигурна сум дека кога ќе дојде на свет ќе го сакаш повеќе од се.Сега хормоните ти лудуваат но верувај се ќе си дојде на место во свое време,а за стравот од болници :tmi: не верувам да си поголема панишарка од мене затоа уживкај си во бременоста и тргни ги сите негативни мисли :*

На SEKSI.BARBI му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SEKSI.BARBI

SEKSI.BARBI Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    43
    Ви благодарам на сите на подршката но и на оние кои ме искаравте :!: знам дека не бев во право...Едноставно се ми се собра минав низ многу лош период затоа и ме немаше некое време на фемина...Имав проблеми со бременоста морав да мирувам колку што е можно повеќе а мислам сето тоа сама си го направив со нервозите но за срќа се се среди.Сега веќе сум мажена и не се каам за одлуката живееме посебно од неговите се средивме и душата ми е помирна. Уште еднаш многу ви благодарам на сите позз се читкаме :hai:

На trtla, SimonaTino и elena.mak им се допаѓа ова.
  10. mrazulka

mrazulka Активен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Idni mamicki samo so lesno da si se porodite.......stravot neka icezne........sekoja zena pominala niz toa.........mislete samo na vaseto bebce........na ocinjata koi ke ve gledat..............pred vas ke si go videte celiot vas svet............bokite ostavete gi na strana.......samo pozitivni misli i se ke bide vo red.

На Dreem.Girl и danielka0507 им се допаѓа ова.
  11. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    98
    Идни мамички нема жена која треба да стане мамичка,а да не се плаши од самиот чин како ке го донесе бебенцето на свет.Кој да ви рече дека не се плаши ке ве излаже,но нетреба да дозволиме стравот да манипулира со нас и ич да не прашувате како поминала една,друга,трета бидејки кај секоја е различно и индивидуално може да наидете на некоја случка која поминала потешко и да ви влее дополнителен страв кој нема да ве остави на мира се додека не се породите ова го кажувам од лично искуство.Мислете само на оние очиња кој треба да ве погледнат кога се тоа ке заврши.

На Dreem.Girl и danielka0507 им се допаѓа ова.
  12. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Труднички муабети

Не сум трудна и мсилам дека нема да бидам во скоро време но помислата на пораѓај ме вади од кожа си мислам дека нема д аја издржам болката, или дека ке умрам на пораѓај :( бидејки како што сум слушала тоа било ненормална болка знам дека секоја жена го помине тоа и дека се е во ред но незнам зошто има толку голем страв во мене ;( дали и некој друг го чувствува овој стррав

13. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    и мене ми е страв :worried:

14. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    308
    Ме чека мене за некој ден, и умирам од страв...

15. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    586
    ;) со лесно мила :* може тогаш че добиеме сила...абе знаеш јас повече се плашам од доторите отколку од самиот чин.башка сама таму.. лелеее :worried: :)

16. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Сега сите се плашиме а кога ќе дојде време ќе молиме бога побрзо да помине се.
    SEKSiBARBi баш ми е мило што сте се средиле и ти поминале оние бубачки во главата,сега сигурно си сватила дека ти мажти и бебето сте најважни на светов дека ти треба да се стабилизираш бидејќи ти си онаа која ќе се грижи за бебето,мажти и куќата!Ти си главна и важна личност!Јас го имав истот проблем со првата бременост и тоа траеше до 7от месец на бременоста и среќа помина

17. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Ич да не се плашиш нема зошто ;)

18. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Еден од мојте наголеми страови е породувањето....не планирам усште да останам трудна во скоро време но сепак помислата ме вади од кожа многу ми е страв

19. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Јас ни најмалку не се плашев од породување, никогаш не ни помислував на тоа. Се ми беше непознато, ново, сакав само се да е ок со мене и малата. Сега ми е ептен криво што се породив со царски рез, немав можност да уживам во природното :(

20. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    Страв не страв ќе одам на царски а потоа ќе си имам мала принцеза :$

На Lolo5 му/ѝ се допаѓа ова.