Се породив...

Дискусија во 'Бременост' започната од leo-n-tina, 7 август 2012.

1. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    @mama89, @kristina.k, Честитки мамичкии ♥♥♥ големи да растат бебушките. :hug:

На mama89 и kristina.k им се допаѓа ова.
  2. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    @mama89 @kristina.k cestitki da vi se zivi I zdravi bebinjata golemi a rastat radost da vi nosat

3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Фала ви на сите за честитките, само убави работи да се враќаат! :l:

@mama89 станав јас после 8 часа ама од интензивна до количка па ме преместија во соба. Денес ќе пробам пак, раната боли премногу ама повеќе ме боли грбот од лежење. Да ни се здрави и живи бебушите скоро исти по килажа, буциња. :hug:

На Mariangel и mama89 им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.355
    @kristina.k честитκи мамичκе, живо здρаво весело да си ρасти синчето со мама и тато и сеκаκо понатаκа со бρатчиња/ сестρичиња!!! Лесно и бρзо опоρавување и уживајте во најубавите моменти. :inlove:

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Jas malku off topik ama me inreresira za tie sto se so carski, posle kolku vreme vi davaat da piete tecnosti i da jadete?
    Jas koga se porodiv so mene vo soba imase edna so carski, ne i dozvoluvaa nitu voda da pie, posle 24 casa i rekoa prv pat da stane i togas da pocne po malky da jade i da pie tecnosti. Malku mi bese bez veze sto ne treba ni voda sa pie posle operacijata i toa 24 casa pa bas me interesiea kako e vo mk?

6. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Мене во вторникот ми рекоа на лесна храна да сум а после 22 ништо ни јадење ни пиење...цела ноќ ококорена бев нормално сабајлето ми се јадее ми се пиее ама нема ,крв,инфузија ,спинална во 10 беше царскиот и после до 19 вечер ништооо после седум две три голтки само вода...дехидрирана 24 ч и во четвртокот само вода и по малку сок дурии вчера пробав два реда чоколадо од страна на храна а денес конечноо апнав една кифла и млеко и банана :) иначе добри сме со синко почна колостриум фати цицка но само деснава левава не бива градава ооогроомна ,ареола огромнааа а брадавица нема :( ја масирам ја топлам џабеее...со пумпа се одмолзувам колострум по 30 мл на 3саати ама болиии мноогуу :( плус така поднаведната и ранава ме боли и грбов ме кинеее :( не лесно да си мајка но се неееервирам за градава како што ми беше огромна сега бетеер :( а пупка нема а ареола колку цела тупаница...

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.355
    @kallias и јас два пати со царски бев, за вториот закажано ми беше утрото во 8 и од претходниот ден не смеев 12 саати пред операција да јадам, па клизма па царскиот и 24 саати само инфузии нон стоп, ни вода но ништо ич. Тек по 24 састи може со течност, вода или чај од нане без шеќер максимум до литар во значи вторите 24 састи. Дури не проработат цревата и почнат гасови јадење не смее а почеток со лесна храна, јогурт, кисело млеко, натопено со двопече.. така нешто, па тек после првата нужда може да се почне... така бар кај мене беше

@mama89 сепак колку можеш ставај го бебушот на градата ќе најде тоа начин да си фати... со молзење боли а ако не ја празниш е опасно.. нека ти помогнат од болницата некако, бар дури си таму да се нормализира, дома е потешко!!

На kallias и mama89 им се допаѓа ова.
  8. lina-kalina

lina-kalina Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    139
    Јас пак не бев со договорен царски туку прво пробував природно од полноќ до утрото до 9 часот. Во 9 и 40 ме направија царски и веднаш потоа ме однесоа во шок-соба. Таму бев до 10 часот вечерта па после тоа ме однесоа на одделение во соба. Во шок-соба ми рекоа одма да почнам да пијам течности (покрај инфузиите што ги добивав) за да се прочисти побрзо организмот од анестезијата и да немам главоболки зашто биле почести после спиналната анестезија. Моите одма ми донесоа (ми ги качи горе портирот!) шишенца вода, леден чај и бистар сок од јаболко. Само тоа било дозволено и ми рекоа минимум 2 литра да испијам

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    cestitki do novite mamicki :)zdravi I zivi bebenca samo ubavini da vi nosat I srejkni da rastat :)

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Јас во средата бев на лесна храна, четвртокот бистар сок до 22 часот, вчера апсолутно ништо само нонстоп инфузии и денес сок пак. Утре ќе ми стават чепче за прочистување па ќе бидам на лесна храна. Не ми е тоа тешко, најтешко ми е што денес ми го извадија катетерот и станувам за во вц од течностите и раната ме боли многууу. Сега кетонал ми ставија па ќе се смири малку.
    @mama89 те боли и тебе така после станување, над неа најмногу чувствувам болка? И првиот пат ко станав останав без воздух едвај се стабилизирав.

11. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Честитки! живо и здраво, големо да расти! :)

12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Во сите болници имаат различни правила.Мене во Чаир откако ме примија па се до породување не ми дадоа ништо да јадам и да пијам а после царскиот во шок соба одма ми дадоа сок да пијам колку сакам,и така беше точно три дена,сокови,вода,чаеви и супа и плус инфузии.После третиот ден почнавме и да јадеме лесна храна така да мене ова со забранава за внесување течности ми е нелогично и чудно и многу лошо за родилка која дехидрирала.
    Раната од царскиот боли многу,премногу посебно на станување ама колку почето станувате толку побрзо ќе се опоравите и нема да чувствувате болка.А и кога ќе почнете да јадете обавезно многу лесна храна за да немате проблем со тврда столица,не смее ради раната.
    @mama89 по ова што го пишуваш ме потсети на мене.Јас имав проблем со двете гради,ќерка ми неможеше да фати да цица зошто немав брадавици и качив температура и грутки ми се направија ама дојде сестра и ми покажа како да ги средам брадавиците,да ми искочат нанадвор,болно е, ама откако го средив тој проблем и бебе почна да цица супер и лесно се измолзував.

13. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Тука има една сестра кога ќе зграба за брадавица ѕвези бројам но несака левава значи ареолова е голема колку тацна буквалнооо! Ќе се шекнам! А брадавица нема !! Ни вештачка брадавица не помога !!! Очајна сум ! @kristina.k не да боли уште боли секое станување и легнување вкревет ми е страшноо

14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Eeee @mama89 @kristina.k sakavte majki da bidete, epa povelete sega :) ( se shalam da se razbereme) Za bolenje kje boli, ne samo ranata, to prva kje boli za vasite ceda, a majka kako majka na se e spremna i izdrzliva :doh: Samo Gospod da ne cuva i pozivee oti bez nas majkite....tesko..:whew:

На Sunshine_1979, mama89, lina-kalina и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Честитки мамички @kristina.k и @mama89! Да ви се живи и здрави дечињата, цел живот да им се радувате и да се гордеете со нив!

16. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    @mama89 @kristina.k да ви се здрави и живи големи да растат :*а вас побрзо опоравување :hug:

17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Побарај друга,има сестри што осет немаат па поголема беља може да ти направи.Многу е болно и нервозно,поминав низ истото затоа само некоја асална сестра,со понежни раце може да ти го реши проблемот.Не за друго,недај Боже мастит да не закачиш.

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.290
    @mama89 @kristina.k да ви се живи и здрави бебушите и цел живот среќа да ги прати :)

19. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Aaaa eve si :) cestitki,neka e zivo i zdravo,mn radosti da vi nosi,da si imate srekni nezaboravni migovi

20. MargaritaD^2

MargaritaD^2 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    365
    zenski jas se porodiv na 6-11 vo 12:45 stigna mojata mala nikolija 3650gr

На ivi1987, mama89, slobodka и 16 други им се допаѓа ова.