сега те читам се наежив!!! Да сте здрави и живи, да расте голем фраер и да ве прави горди мама и тато цел живот!!!
Честитки @Lolipop23 @pink95 @Kejtovska и останатите што се породија сега брзо, живи и здрави нека ви се бебенцата, големи да растат и само радости да ви носат!
Едно прашање за оние што се породија со царски со целосна анестезија:колку време треба да сте гладни пред операција?за спинална можело и јадена
Jas se porodiv so neplaniran hiten carski so celosna anestezija,nemase vreme ni klizma ni procistuvanje ni nisto.Ama srekja vo nesrekja cela vecer imav proliv i se iscediv a sabajleto pred kontrola nisto nemav jadeno. A sestra mi koga se operirase so celosna anestezija i dadoa edna tecnost da se napie vecerta i toa se procisti i posle toa ni jadenje ni pienje do operacijata.
За целосна земи си чепчиња за прочистување од вечерта и сабајле одиш гладна, а за спинална не мора ама јас како и да сум ќе си земам чепчиња и прочистена ќе одам дека знам ќе се пораѓам со царски. Сестра ми првиот пат и носеле лопатка во кревет затоа за второто си зеде чепчиња, така јас ќе си направам