Многу убаво. Природно почнаа болки, на цтг не регистрираше, сестрите мислеа претерувам рано е,а јас девет прсти ). Поминав без сечење и шиење, веројатно искуството си прави своето. Вежбајте дишење мамички, тоа ме спаси и за болки и за пораѓај. Фала ви на сите и сите лесно да помините
Во право си за дишењето. Кај мене цтг скокаше а сестрите се чудеа како јас болките ги поднесувам само со дишење. И на крај 2 часа кога бев 10 прсти отворена благидарение на дишењето му носев крв на бебе и се роди со абгар 9 иако на крај за жал завршив со хитен царски. Како и да е дишењето е корисно не само за окупирање и намалување на болките на мајката туку и за доволен доток на кислород на бебето. Со среќа мајка. Да ти носи радост малата кукла.
Како да вежбам? Секаде читам за дишењето ама никако да најдам некој во пракса да ми покаже.... А баш сакам тоа да го правам... Почнав дома со лесни вежби. .. Ама со дишењето како.... Инаку школата за трудници во Охрид ја затвориле....
Кога имаш болка треба да вдишеш и да издишуваш полека длабоко, кога треба напон,вдишуваш и не издишуваш. Незнам колку објаснив,види на јутуб има видеа,а има и книги. Точно како што кажала Мила , му носиш кислород на бебе,ти дишшеш,тоа дише.