Devojkii vi blagodaram mnogu za cestitkitee od mene I od malata Michaela na 29 noemvri imav zakazano carski rez vo 7 I 30 vo pet sabajle dobiv porodilni bolki I odma me zemaa prva sabajleto za carski rez imav problem so ranata mi zagnoi malku a I malata mi imase fizioloska zoltica ama fala bogu se se zavrsi dobro
На ЦТГ вчера бебето беше многу вознемирено, а јас без контракции и болки. Ми дадоа диазепам, се вратив пак на ЦТГ и пак исто, бебето многу мрдаше ЦТГ одеше де на 130 де на 170 и на докторот беше одлуката за царски, зашто ме прегледа вагинално не бев отворена, бебе уште високо и остана за царски и жива срека зашто кога го извадија ми кажаа бил убаво замотан со папочна врвца околу врат. Битно и царскиот не бил страшна работа, баш забавно ми помина мене
Мене ова ми е најинтересно нешто СЕ ПОРОДИВ ... За да стасаме до ова СЕ ПОРОДИВ сме прашувале тука од ко сме го направиле ПОЗИТИНИОТ тест, сме барале совети, секое нешто ново сме прашувале па не сме знаеле и кога ќе дојди тој 9 месец си викаш колку брзо поминува времето. после пак ти е страв ти дошло времето и на крај ете сите тука сме завршиле СЕ ПОРОДИВ. Па мене ми е исполнето срцево кога ќе видам дека сте се добиле бебнце.
Која позитива си ти од човек жено! Насмеана до крај Алал вера. Иди во мајчини муабети сега и чекај ме да ја продолжиме само твојата приказна
@lackygirl @mamaJana @Dina911 @happygirl Честитки! Живи и здрави бебуши, и вие со нив! Со лесно опоравување, читам многу царски во последно време Можеби за некоја ги повторив честитките, не сум сигурна
Фала ти многу, и да треба царски немај мака, (пошто јас бев решена за природно, не сакав царски, ама секако оставив одлуката да биде на докторот и сета срека што ме направија царски) ме внесоа во сала во 10 до 8, додека ме спремаа лево десно, боцнаа анестезија ме легнаа, почнаа да работат докторите и во 8 и 5 викаат честито, јас се насмевнав им викам абе ова 5 мин работа било . После уште пола саат средување, малку на интензивна и тоа е. Е сега има мали болки после тоа не дека не, ама јас се тешам дека ме боли како 500 стомачни да сум направила вчера
Само опушти се, ете не знам природно сум таква да ја гледам само позитивната страна во работите дури ми се смееја некни кога ми дадоа да се напијам диазепам и кога им реков дека ми е прв пат во живот вакво апче да се напијам смирено полека, уживај и само на убави работи мисли си, сите знаеме дека реалноста е далеку од идеална, ама многу зависи како ти сам ке си ги гледаш работите чекам убави вести од тебе и со лесно нека ти е до крај и тебе и на сите кои ги чекаме да пишат во групава
Честитки да ти е живо и здраво бебчето!!! Како е денес? Јас втор ден откако прв пат станав и сеуште имам огромни болки, ми ја извадија лепенката денес и повеќе ме боли.