Јас се породив лани во Август, ист ваков пекол беше. Кога однесов шорцеви и боди на кратки во болница за излегување, носев и по долги комплет, сестрите ми препорачаа тоа по кратки.
Па од Август гледано, кратко е летото. Ама да, првиот месец на кратки беше претежно. Баш ја собирав облеката скоро, неколку шпихозни тенки памучни имам од најмалите бројчиња со долги.
За навечер по долги,преку ден у боди на кратки е голо.Клима врти цел ден на 26 степени.Што потенко тоа подобро
Cestitkii do site mamicki koi dosega se porodile dodeka bev otsutna, lesen oporavak. Bebinjata neka vi se zivi i zdravi, dolg i srekjen zivot so Mama i tato, neka stanat gordost vasha.
bas me zamisli.. pa neli bebinjata nemaat termoregulacija i treba da se obleceni vo dolgi i toa prvite mesec ipol.. ajde ako ima uste nekoj so iskustvo neka se nadovrze
Немаат воспоставено терморегулација, ама бебе не ни трпи жешко, па многу лесно може да се прегрее. Затоа на овакви температури треба да е што полесно облечено. Ја ќе раѓам во Август, исто на кратки ќе го облакам.
од истата причина и јас баш прашав тука и мене тоа ме мачи, ..и купив по долги за излегување од болница, си викав премногу мали се да се толку разголени... али ке видиме таму што ке ми кажат може да излезе за џабе дека ги купив , а да немам по кратки за искачање јас некако исто така размислував месец дена по долги, а после по кратки, можеби грешам и да ги претоплувам така, али ќе видам здравје ако приметам дека се препотени ќе тркнам да купам по кратки немам искуство како ги облакаат, дали на боди по прерамки, дали боди по кратки па после шпихозните .. со ногавици или без, со чорапи или не, со капи или не,...врска немам ..
Тоа што немаат терморегулација значи дека надворешната температура им влијае. Aко е жешко ќе се претоплат. @Софија 88 бебињата не се потат на почеток.
значи сепак да си купам нешто за по кратки јас ... ај дадете предлог за девојчиња за излегување од болница што да се земе , како да ги облечам
Јас имав и по долги и по кратки земено. Стварно и јас не знаев. Толку се малецки на почеток и изгледаат кревко. Ние бевме во комплетче со лубеница. Носев и капче, ми рекоа нема потреба. На излегување од болница дури и ја ладеа надвор колата со клима, за да влеземе. Значи зборам за екстремно топло време, како што е овие 2 - 3 дена во Скопје.
@Софија 88 јас имав бодина на кратки и чат пат некое комплетче. Комплетчината воопшто не ги искористив толку беа ситни што кратките им беа долги. Само бодина и чорапчина им облекував. Еден куп облека така неискористена. За од болница мене ми беа во памучен летен материјал онај што држи поладно и до дома цел пат клима пуштено обавезно.
Честитки и од мене, здравје и јас едвај чекам до 2ми беше терминот нестрплива сум веќе.. Поздрав до тебе