Се породив...

Дискусија во 'Бременост' започната од leo-n-tina, 7 август 2012.

1. wannababy

wannababy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2020
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    2.379
    @Jana06 честитки да е здрав и жив убавецот а тебе брзо опоравување :l::hug:

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vaga90*

Vaga90* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    191
    Честитки, живо и здраво да е :hug::inlove:

На Petrova Ceca и Jana06 им се допаѓа ова.
  3. Dana31

Dana31 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    1.601
    И јас сакам да им честитам на новите мајки.
    Да ви се живи и здрави бебињата и многу радости да ви донесат.

4. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Честитки @Jana06 и @babyboy1 ! Живи и здрави да ви се бебенцата, а вас ви посакувам брзо и лесно опоравување. Цел ден ја немав прегледано темава, сега пред спиење ме израдувавте!:hug::hug::hug::l::l::l::l::l::l:

5. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Мајкииии честички! Да ви се здрави и живи бебушите, Бог со вас да е и да ве чува! :hug: :l: :l: :l:
    @Jana06 @babyboy1
    @Jana06 колку кг ти се роди бебушко и дали конечно се гушкате? :inlove:

6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Да, да се изгушкавме ама не сум способна уште за ништо, баш имам болки во стомакот на моменти, пак како гасови (јас и гасовите историја си имаме :D) и се надевам побрзо ќе помине. Иначе, бебушка пред сам пораѓај го измерија 3.5кг,а се роди 3900г и 52 цм :inlove:

На happygirl, Vanj4e, RAK91 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Честитки мами. Знаев дека брзо ќе биде чим прашуваше за болките :)

Многу гушкања, мазење и брзо закрепнување :)

8. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    @Veki4kaa Честитки мајка :l:
    Да е жива и здрава ќеркичката:hug:

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Petrova Ceca

Petrova Ceca Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    143
    Cestitki za site mamicki

10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    @Jana06 машала! Крофна :inlove:
    Знам дека те боли раната, ама колку порано станеш , толку побрзо ќе ти помине. Јас за два дена се оправив скроз по совет да се движам. И да си прдиш. Обавезно да си прдиш зашто гасовите мора да излагаат оти цревата се местат.:inlove:
    И бебе ќе цица, ставај го секој ден на града и иако млеко не ти е дојдено ќе дојде. Колострум ќе дојде и тој е ептен здрав за бебуш. :inlove:

На happygirl, Jana06, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. RAK91

RAK91 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2019
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.607
    Честитки @Jana06 :inlove: Живо и здраво:l:

12. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Честитки на новите мајки. Да се живи и здрави бебушките.

13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    @Jana06 @lavinija28 @babyboy @Veki4kaa нека ни се живи и здрави бебињата на сите. Јас почнав да доаѓам на себеси ма да не сум комплетна. Ми се враќаат бебешки спомени, де на синко ми личи, де на ќеркичкава, некој микс сладок со црна фризура. Уште на старт ме болат градиве, не можам да му фатам ритам. Цица, ќе се умори и ќе ми се испружи на рака со негови раце на стомак.Го ставам во креветче одма се буди пак бара да цица па ај одново. Сака да ми спие на раце или да го легнам со стомачето на мене, така најцврсто се успива и го ставам во кревет. Сега тоа бебешко прдење, какање и мочкање кога ќе му тргнам пелена ми се смешни, ќе переме теписи и прекривачи. Па она некоординирано смеење и плачење, мрдање со очиња, уста додека спие ми се непроценливи.
    Ноќта пред да ме породат почнав да добивам болки и ми падна мукозниот чеп. А мојов крофничка над крофните, не можеше да дојде природно,па си го почека договорениот доктор следното утро. Се породив царски со спинална и многу ми беше страв,ама се помина многу полесно од првиот пат, како да беше друга гак, па и персоналот не беше ист. Само пофални зборови за докторот и другите доктори и среден персонал. Може звучам како платена политичка реклама,ама вистина е.
    Нема врска тежината,не гледам ништо премногу на него, уште првиот пат кога го видов си реков зар ова бебенце е толку тешко. Не можам да го одвојам од раце ама да почнам да се движам без болки ќе морам да наоѓам време и за поголемите две, цело време им кажуваме дека сите ги сакаме,ги гушкаме ама кога ќе ме видат како го бакнувам и гушкам бебето како да не им е сеедно.
    А времево денес се мрдна, ноќеска ми беше ладно и почна повеќе да ме боли раната и стомакот. За цревата да не правам муабет,како да ми прди стомакот од внатре.
    Еве дечково поцица па легна,како што вика сестра му -мамо ме фати дремка. И дреме и прдка. :D

На Veki4kaa, dunika, Broki5 и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Љубови, убавини :l::l::l:

На Veki4kaa, Филотеа, Maja92@ и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Фала ти :inlove: Си прдкаме да ти кажам со беба синхронизирано :D Што да правам, мора :D
    Станав веќе и катетерот ми го извадија, еве си седам на столче. Многу сакам да се избањам ама ќе оставам за утре. За цицање се препотив денеска, немам млеко ама ја ставам на града, едвај ја фати и сега не сака да повлече. И сестрите помагаат, и со силиконска и нејќе. Мрзливко. Ама тоа е, ќе бидам упорна нема откажување.

Не ве оставам, ве читам ептен, ептен ми бевте поддршка. Којзнае колку ќе бев изгубена без форумот :l:

П. С. Сите што боцкате клексани, боже жени како ги боцкате капа ви симнувам. Ми се плаче колку болат.

На dunika, happygirl, kukla21 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Клексаните болат, ама тие инфузиите за стегање на матка беа врв, среќа што ставаат и нешто за болка, ме потсеќаа на менструалните болки од тинејџерски години. Првиот царски тие инфузии до пола ги примав,ми се блокираа вените,ми истекуваа надвор и никој не го интересираше. Сега ги примив цели, ама болката беше јака, и уште си крварам еве од време на време. Инфузии даваа само три дена,после ако сакаш нешто за болка интрамускулно ставаат.Еднаш се решив за таква,ми ја стави странично и тоа беше најболната инекција против болки. Пет минути болеше јако ама барем цела ноќ спиев без болка. А клексаните таму ми ги ставаа во стомак и ми беше езиво непријатно ама помалку ме болеа. Дома мм ми ги става во рака, така повеќе болат ама ни тој ни јас не можеше да се решиме за во стомак. Димерите ми беа качени на 7000 и ми рекоа по два клексани и на 08.05 на контрола на димери. Вас како ви се димерите после царски?

17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Јас искрено не ни прашав зашто не ни сфатив дека се клексани прво, не очекував дека болат толку. Ама еве пред малку дојде друга сестра ми стави и помалку боли од вчера. Ваљда е до тактиката. Ми рече превентивно пост оперативно ми ги ставале. Иначе, мене само инекциите ме болат, од инфузии не ме болело може и дека многу аналгетици ми дадоа. А осеќав вчера многу болки баш како што викаш во тинејџерски години.

18. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.193
    Ви благодарам на сите за честитките и за поддршката која ја добив овде...Со новите мамички ќе се дружиме во другиве теми а вас кои уште малку ви останува ќе ве поддржувам тука и ве чекам во тема БЕБЕ..Да сте здрави и живи...не се плашете не било толку страшно колку и да боли поминува ко ќе го слушните тоа ангелско гласче и ќе ги видите тие мали очиња кои освен вас друго ништо нема да гледаат..доста ви е ајде оти хормониве ми се хаос па само си плачам...и ситуацијава со вирусов ме доотепа тато неможи да ја види бебка не го пуштаат и тоа баш тешко ми падна...ама ајде здравје утре ако е се во ред си одиме дома па ќе го имаме сето време само за нас тројца...Ве гушкам и бакнувам сите :*:hug:

На Broki5, mamaorhidea, wannababy и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Moite ddimeri se kacija po carskiot rez i morav uste tri nedeli od poroduvanjeto da primam fraksiparin

20. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    450
    Дали некоја се породила со провокации?
    Каква постапка е?

Си закажав преглед , и ми кажаа во четврток во 7ипол да одам, за ако има потреба во петок да ме породат.
    А знам дека имам нормална бременост, без никакви компликации, па ме интересира ваше искуство.