Se porodiv na 07/09/2020 4060gr 56cm Kilazata nikoj ne ocekuvase da bide tolku (me rasparci siena sum na 5 mesta) i vo tekot na bremenosta me plasea deka ke se porodam pred vreme pa se porodiv 5 dena posle terminot.
Искрени честитки до сите нови мамички, да се здрави и живи бебушите од Бога благословени а Вас брзо опоравување
Честитки да сте живи и здрави и побрзо опоравување... Па каде се пораѓаше? Не го мереа дека е големко обично царски инсистираат за таа килажа
Па и не е огромно, да е 5 кила па би било стварно проблем. Ако може да се роди по природен пат е многу подобро отколку царски. Незнам зошто само кај нас е толку прифатен царскиот рез како нешто нормално и секојдневно.
Па не би. Звучи лошо можеби но тоа зараснува многу брзо за разлика од сечење на мускули и органи. Прочитај малку повеќе за царскиот рез, бидејќи си доста активна и на форумов, сметам дека си човек што знае да се информира. А тоа и викам...нашиве девојчиња пре би царски рез затоа што се води таква пропаганда кај нас дека таа операција е "мачји кашаљ".
Во ред има жени што можат 5кг да родат ама има што не можат, недај боже може компликација да се случи. Конкретно членката истакна дека биле изненадени за килажата. Искрено не знам кај се води таа пропаганда ако мислиш на приватните клиники верувај дека си грешка сите инсистираат на природно кога е возможно.
Моето бебе 3 кила и покрај епизиотомија ме испука. Зараснувањето ми беше песна, спремна бев одма да рипнам и иако бев многу шиена, немав гајле. Дури ни хемороиди не добив
Секое тело е различно кај некој зараснува за 2 недели кај некои поспоро... дај боже лесно да е кај сите