Denov za pametenje i novi zivoti ragjanje! Chestitki majkoooo! Zivo, zdravo, najsrekjno na svet da vi bide!
cestitki na novite mamicki. dali moze da spodelite iskustvo nekoja sto se porodila na GAK od doktor Marija Joksimovic?
Девојки има ли некоја од вас со ин витро бременост и да се породила природно,има ли вистина дека по тешко и покасно се отвараат заради прогестеронската терапија што сме ја примале?!
Да, моја блиска. А зашто би било инвитрото индикација за царски, не разбирам…? Прогестеронска терапија и јас примав а не бев инвитро. Природно се породив после 6 часа од прием во болница.
Па вака од околинава што ги познавам и што читав повеќето што се ин витро одат на царски можеби и по личен избор,а некои и по препорака на доктор,ја сум скоро 40та и доктор ми вика аа ти ни до 41 нема да имаш болки ради терапијата во првите три месеца.Сакав само да слушнам и други искуства фала ти.
Моја блиска со втор обид инвитро, пред 2 месеци се породи во Систина природно и тоа до 7-8 прста ни болка осети ни ништо. Откако ја примија у болница, за брзо време се отвори 10 прста и беше само 20 минути на бокс. И прво и е.