Фала ти,да се надеваме и кај мене така лесно да биде .Чудно ми е 39+5 сум,а се осеќам ко абер да нема за искачање малата
Јас,сабајлето во 9ч. добив блаааги болки и бев отворена 2 прсти,цел ден немав ништо и вечерта кон 11 почнаа појако а веќе бев 3 прсти отворена,во 6ч утрото бев скоро 10 прсти и 6:45 веќе бев породена,без провокации без ништо. Ин витро е индикација за царски заради минимализирање на ризик при пороѓај,коментиравме баш наназад,тоа е ставот на докторите. Јас ептен инсистирав за природно и така бидна,види со докторот што ќе те пораѓа.
Јас сум инвитро и природно породена, за 5 часа се отворив 6 прста, за 4 часа од преглед се породив. Прворотка 37+5 се породив
А во термин или надмина?Реално немам индикации за царски,а ми предложија и сепак одлучив ако тргне природно да пробаме така...па ако нешто не оди нека биде царски.Еве во среда ќе сум 40та а сеа за сеа немам никаков знак,па се замислив.Фала ти.
Nema vrska jas progesteron depo primav do 25 nedela pa porodilnite bolki me fatija vo 38+1 a se porodiv so carski rez radi mojata prethodnata moja istorija dve histeroskopii i edna laparoskopija I edna operacija na isoukano slepo crevo se porodiv so carski rez a invitroto kako invitro ne e indikacija za poragaj so carski rez megutoa nekoj zeni kako mene posto i jas ostanav bremena so IVF imaat prethodni medicinski istorii I se poragaat so carski rez
Ако си има услови за природно породување може ќе ти предложат провокација. Не секирај се и кај мене немаше никаков абер и сѐ се смена во 1 ден после прегледот со рака Со лесно да поминеш
Другарка ми точно на терминот се породи. Разговарај со докторот, ако имаш услови и шанса за природно оди си природно
Јас сум ин витро, царски породена, 40 недела На крај на термин. Абер немав од болки. Ништо. Докторот предложи царски заради сигурност. Хипо хашимото сум јас, на 35 г прворотка. Јас му верував на др, не инсистирав на ништо. Со лесно, како и да испадне
Фала ,ќе видам денес на цтг како ќе биде и што ќе кажат,секако нема да одам против нивниот збор...како е најдобро така
Јас сум со инвитро, инаку имам 40 год. Со историја на киретажа, 2 неуспешни инвитра,1 неуспешна инсеминација и хистероскопија. Се породив природно. Отворена 3цм во 12 попладне, 10цм во 8 навечер и се породив во 1 сабајле. Инаку живеам во САД и докторите баш инсистираа на природно. Немаше никаков проблем Инаку се породив 38+4