Devojki se porodiv i jas vcera, dojde na svet nasata kerkicka vo 38+1 nedela. Teska e 2310 i dolga 47cm. Doktorive malku se zacudija zasto e tolku mala, na nikoj pregled nemase nikakvi problemi, site ispituvanja uredni. Nekoj da ima slicno iskustvo, ili so pomala bebuska pa da mi pise kako napreduvale ponatamu?
Честитки! Да сте живи и здрави мајка Сакав да те прашам дали бебенцето ќе го ставаат у инкубатор пошто е испод 2500 , мојава е многу малечка на прегледи па цело време го мислам тоа?
Nema ne bidejki se rodi vo 38ma nedela, zasega e stabilna. No vtor den e vo warmer, taka go vikaat, bidejki e poslabicka da se gree.
Честитки, само да те радува! Јас да те утешам. Моево се роди 1900, 46 цм во 36+2, пред пораѓај проценета 2300. Ја извадија пошто водата се намали а и она слабо напредуваше. Значи колку се плашев, колку стравував и за понатака, за напредок раст, развој...тотално немало потреба. Не беше во инкубатор, дури ни во топло креветче, оценета со 9/10 , докторите ме убедуваа дека е супер и ќе надокнади и да, така беше. Се погоди лакомо, на 2 месеци ги стигна врсниците. Сега е девојче од година ипол и е голема, силна, во ништо не е назад, баш напротив чудо е колку е напредна. Без бриге, жилави се тие малите, све ќе си постигне. Уживај со неа!
Devojki i jas se porodiv, vo sabotata na 29.01 vo 13:20 na svet pristigna moeto malecko since Maksim, golem duri 2520gr vo 37gn. Nema pogolema srekja sto edna zena moze da ja dozivee.