Мајки прво нека ви се здрави и живи бебињата. Тие што ви е второ раѓање дали имаше разлика од првиот пораѓај, се вели дека е побрзо вистина? Тоа и ме мачи бидеќи со првото 18 саатибев на болница сега сум 36 недела
Кај сите е различно ете јас за ќерката прво дете до болница и додека ме спремаа почна напоните немаше време и крв да ми земат а за синко 14 саати...Ти посакувам лесно да поминеш со среќа..
Ќерка ми се роди 2380 со 45цм. Исто 38ма дента само што влегов. Според докторот добро растеше до 35та недела кога и престана да расти. Сега е 4 и пол месеци и право буце одлично си напредува.
Здраво мамимчки и од мене одамна немам пошано на форумот и јас се породив вчера 11.02.2022 во 13 h и 15 m машко бебе односно со царски бидејќи настана компликација терминот ми беше на 04. 02.2022 матичната кога влегов во деветти ме пушти со упут за царски во Битола бидејќи имам проблем со тероидната и бебето е зачнато со терапија со прегнил тие таму не сакаа да слушнат за царски ми рекоја ќе чекаме да те фатат болки или да се отворис или да пукне водењакот, но од тоа ништо не бидна терминот го надминав и на 10.02.2022 забележав модрици огромни по целото тело другата ден појдовме на болница кога ме видоја ме избркаја дека тие не можеле да ме породат во таква состојба ме пратија Прилеп иначе од Прилеп ми е матичната Еклер супер жена се јавив таму сестрите не можеа никако да оргираат, па ми понудија за Скопје таму термин немаше оттука со сопругот решивме да појдиме во ПЛОДНОСТ таму само што влегов детално ме испитаја крв на лабараторија цтг кое беше катастрофа ехо и решија хитно за царски бидејќи бебето беше многу високо дедимерите увис притисокот од нервоза 160 со 110 набрзина ме прочистија ми ставија анестезија и ме породија за сат време болки немам никакви бебето е супер фала му на бога али голем е стресот но искрено кога ми го дадоја враце на се се заборава на сите маки и проблеми неверојатно нешто госпот секоја жена да ја израдува со рожба поздрав од мене само сакав да споделам со вас
Можеби е подобро дека во приватна си била знам трошок е ама како можат така да не се нафаќаат во др болници... Да е здраво и живо бебето сега тпа е најважно среќа да го прати
Да е живо и здраво. Каде во Ск немало термин, кај се јавивте? Обично не враќаат никаде, баш ме зачуди….