Се породив...

Дискусија во 'Бременост' започната од leo-n-tina, 7 август 2012.

1. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Cacuvche честитки нека е здрав и жив синот голем да расте. Изгледа на мажињава побрзо им се излегува. :inlove: :clap:

На Cacuvche му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.714
    Допаѓања:
    38.151
    Честитки, секое добро за вас! Бидете живи здрави и секогаш насмеани... :*

3. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    нека е жив и здрав да имате многу среќни мигови заедно.. бакнежи за двајцата :* :*

4. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    бидите ни живи,здрави и најсреќниииии :inlove: гушки за бебушката

5. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    397
    Чиститки до сите нови мамички :)
    Одамна не сум влегла на форумов но откако се породив постојано сум со ќерка ми,домашните обврски не ми дозволуваат многу да се приклучам...но не се жалам :lol:

6. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Честитки за новите мамички и од нас, да сте живи и здрави и вие и бебенцата. :inlove:
    Па ајде ве чекаме во Породилни приказни да ни кажете како сте поминале, одамна не сме прочитале искуство. ;)

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Cacuvche честитки, да е жив и здрав Димитар и голем да расне.

8. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    499
    Со мало закаснување да се пријавам и јас во оваа тема :)
    Синот пристигна на 29.04 , немав болки, главчето големко, притисокот висок и моравме со царски

Честитки на Cacuvche и snegulkata да ви се здрави, живи бебињата

На slimy, ddevojce, girl-miri и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325

На l-a-d-y-di му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    l-a-d-y-di нека ви е здрав и жив синот голем да расте. :inlove:

11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    честитки мамички :) да се здрави и живи бебушките ♥♡♥

12. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Честитки :* :inlove:

13. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Честитки и од мене до сите нови мамички. Уживкајте и гушкајте се со бебушките :inlove:

14. meli23

meli23 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2013
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    122
    честитки до новите мамички,да се здрави и живи бебушките,cacuvche го скрши мразот за мајските бебиња сега кој е на ред :) :) :inlove:

15. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Честитки до сите што станале мајки. :* Нека ви се живи и здрави дечињата! :)

16. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    Уфф како прво тешко ми е да ја напуштам оваа тема, цела бременост се дружиме со вашите совети и подршка а сега одиме на нова тема БЕБЕ. Јас се породив неочекувано, 3 недела скоро месец ме болеше кичмата, на гинеколошките прегледи се беше во ред и ми викаа дека од тежина болело. Но, дента на 29 април мене цел ден не ме напуштија болките само саат време на ручек колку да излезам надвор со кумашинката и почнаа повторно после пладне. Болките не беа на интервал туку цело време ме болеше кичмата и тоа непријатно. Јас мислев дека се лажни болки и ги трпев цела вечер, сите заспаа а јас до 6 сабајле се шетав де ке легнам де ке станам не поминуваа, а сите спијат и како да ги будиш кога не се на интервал болките а до термин има уште 16 дена. Сабајлето моите заминаа на работа иако на мајка ми и кажав дека ме боли без прекин и ја прашав што да правам ,а таа не ми кажа ништо оти незнаеше ни она. Откако заминаа маж ми ме вика како влегов во собата и ми вика легни и јас легнав само колку да се каже дека лежам ама трпам болки. После саат време ми жиба вода на сите страни скокнав испаничена, кога пишувам како сега да се гледам во тој момент, ми се тресат нозете и викам по маж ми а он смирен ми вика полека. Јас се тресам и се спремам со торбата која беше готова само се облеков некако иако сеуште ми течеше на сите страни и се јавивме за пола саат отидовме и во кола почнаа силни контракции маж ми ги мерел и ми вика на 5 се ама не ми кажа дека се намалиле дури на 3мин, да не се испаничам. Јас им викам неможам повеќе ќе се породам во кола и кога стигнавме на цтг дирекно едвај ми ставија појас јас им викам ми се кака а ти е кога ме проверија викаат оваа е со главата во вагина дирекно на бокс и за секунда ме соблекоа и одма на бокс. Таа ми вика со два напона ќе се породиш а јас мрдам со нозете се плашев прво дете се наеднаш ми дојде. И си заминаа оти не напнував и кога ми дојде еден напон јас им викам помош враќајте се побрзо оти сите си отидоа од собата така расчепена ме оставија, и дојдоа сите со неколку напони и додека напнував ме ширеа со рака и викаа тесна е, пука а јас игнорирам се само во себе си вика можам, можам ќе успеам и со цела сила напнав ме исекоа јас напнувам целосно со некоја нензма и јас од каде ја собрав таа сила и го гледам Димитар излегува од мене. Ми го дадоа во раце модро бебе и потоа и постелката излезе набрзина со еден напон, ми ставија локална анестезија ме сошија внатрешно, потоа таа неможеше да се снајде па ме успаа со целосна и ме сошиле целосно ептен бев неможев да мрдам после тоа цел задник ми беше здрвен со денови сега после 19 дена ме пушти малку од малку. Кога ме сошија само им реков зашто ме будите и тиа ми викаат готово завршивме под анестезија беше, а јас не бев свесна кога ми ја дале и кога сум заспала.Е лесно си поминав на пораѓај брзо и лесно затоа не се плашете како јас што се плашев многу е чудно пораѓањето ама не боли. Е отпосле се маките во болница нема кој да ти помогне да станеш и да се измиеш, јас повеќе од 8 саати седев на бокс оти немаше кревет за мене имало гужва тој ден, се здрвиви и без капка вода, па некако маж ми ми прати вода преку една сестра со молење и тоа за три голтки вода па неможев да го отворам шишето па барам помош некој да ми го отвори. Абе отпосле е маката на тие кревети скапани со јамболии на среде неможеш да се качиш на нив не па да седиш и да легнеш, е тоа се маки јас психички пропаднав таму оти ме задржаа заради инфекција кај малото и жолтица. Е тоа е моето се породив.

На Mravce, l-a-d-y-di, Agrona и 2 други им се допаѓа ова.
  17. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.548
    Најважно е дека помина и дека сега сте си заедно со синчето, живи здрави и си растете заедно. Сега ние сме на ред. Само некако се предомислуваме, како да не ни се излегува уште.

18. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325

Ајде ќе биде се во ред и тоа кога најмалку очекуваш. :*

На zuto му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Cacuvche јас некако сум исплашена како ќе биде дали ќе испаничам си викам може подобро ќе биде директно на царски да си закажам и онака сум со врски,ама кога ја прочитав твојава приказна се замислив пак за природно секако од тоа поубаво нема може лесно ќе ми бидеmми даде сила некако ме охрабри поздрав и гушкајте се со Димитарче :*

20. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    И јас бев како тебе испаничена и со такви мисли, иста си како мене ама верувај не боли, чудно е нешто ново поинакво ама сепак лесно е. Баш ми е мило што ти помогнав да не мислиш така. :*