Ја имам читано на српско-хрватски, едно распарталено издание што поминало Господ знае колку раце Ама пуста желба... прекрасна е книгата, јас за ниедна негова книга не можем да кажам лош збор... не сум видела наш превод на книгава во библиотека, па не знам што да ти кажам, може на саемот да ја има.
Раскажи ми ги соништата извонредна...само што јас малку си го уништив впечатокот затоа што секогаш кога ќе земам книга во раце прво ја читам последната страна и така знаев каков е крајот и не се изненадив баш премногу, но премногу е добра, одлична !!
Моментално ја читам "Се плашиш ли од темница?" и навистина му е многу добра книгава....а имам намера да ги прочитам и останатите книги на Шелдон
1. Раскажи ми ги соништата – Сидни Шелдон 2. Ништо не трае вечно – Сидни Шелдон 3. Пеколни планови – Сидни Шелдон 4. Гневот на ангелите – Сидни Шелдон овие ги имам прочитано од Сидни Шелдон. Прва што ја прочитав од него беше Раскажи ми ги соништата и бев воодушевена од неа...дури го терав дечко ми да ја прочита (иако тој не е мн по читањето ) А другите 3....Ништо не трае вечно, Пеколни планови, и Гневот на ангелите не ми оставија баш некој посебен впечаток....имам чувство дека само Раскажи ми ги соништата е онака оригинална а другите....се нешто едни исти ситуации....(кога ги читав си претпоставував што ке се случи и оп ств така испаѓа ) така да не ми беа нешто посебни овие другите....ама Раскажи ми ги соништата беше ств wow
Сега ја дочитав „Крвна врска“ и сум воодушевена, следна на списокот ми е „Странец во огледало“, другите ги немаше во библиотеката :roll:
Странец во огледало не е нешто посебно, од сите книги што ги имам прочитано од Шелдон оваа не ми остави некој посебен впечаток.
Од овој виртуоз ја имам прочитано "Ништо не трае вечно" и ме фасцинираше, голема неизвесност до самиот крај и запрепастувачки факти и судбини на некои од ликовите. Сепак ФАСЦИНАНТНО!
Сидни Шелдон е авторот кој ме импресионира со начинот на кој се напишани неговите книги ,заплетот и кулминацијата те оставаат без здив ,,неговите дела поттикнуваат на размислување затоа како ќе се одвиваат настаните понатаму .Од него ги имам прочитано Крвна врска ,Странец во огледало и Раскажи ми ги соништата.Раскажи ми ги соништата дефинитивно најмногу ми се допадна пред се затоа во себе содржи добра криминалистика- опис на начинот на кој се се извршени убиствата ,судскиот процес и на крај психијатриски третман Со еден збор ве фасцинира.Следното нешто што сум во план да го прочитам доколку ги има во нашата библиотека од него се Гневот на ангелите и Полноќни спомени .
Гневот на ангелите -С.Ш. Ја читав на плажа и навистина беше лесна и убава книга, содржината беше интересна иако крајот можеше да биде и посреќен, Спојлер како во шпанска серија, да дознаеше дека жена му го силуваше да и направи дете и знаела дека неговата љубовница е трудна па он да ја остави итн
Дали ја имате читано Полноќни спомени. Ја зедов да ја читам, кога ќе ја дочитам Крвна врска? Некој коментар за книгава
Беше Струга на Струшките вечери на поезијата пред неколку години и бил почестен гостин и потоа починал
Од сидни Шелдон ги имам читано Крвна Врска и Полноќни спомени. Книгите премногу ми се допаднаа, само после овие книги имам впечаток дека секогаш главниот лик е некој милијардер кој богатството го стекнал почнувајќи од ништо и со многу работа, големи компании, забранета љубов и нормално, убиства. Книгите се многу загатливи и секогаш со нетрпение го чекаш расплетот. Следна што ќе ја читам од него може ќе биде Се плашите ли од темнина.