Досега имам прочитано само 3 книги од писателов: -Раскажи ми ги соништата -Крвна врска -Пеколни планови Од сите 3 книги сум воодушевена, ми се допаѓа стилот на пишување, начинот на кој што се редат настаните. Секогаш кога ќе здогледам книга од писателов во библиотека веднаш ја зграбувам како небаре некој ќе ми ја земе
Еден од моите омилени автори! Најдобра книга од него според мене е Странец во огледало! Не ја затворив додека не ја прочитав! http://en.wikipedia.org/wiki/A_Stranger_in_the_Mirror
Дефинитивно мојот омилен автор! Нема негово дело кое не ми оставило силен впечаток. Тематиката и стилот му се одлични. Ми се допаѓа што пишува за изопачената реалност на богатите и славните,за моќта и за спетките... Омилено дело сега за сега ми е "Ако го дочекам утрото"-воедно и првата книга која ја прочитав од него...
Ја имам прочитано само Раскажи ми ги соништата и воодушевена сум. Обично можам да го погодам крајот на секоја книга но со ова сум воодушевена, а кога дознав дека Спојлер татко и ја силувал ми се идеше у книга да му влезам и едно убаво предавање да му одржампа да се свести што направил
Е па фала многу што ме оставаш без спиење... Во рок од месец ипол ова ми е трета книга што ја читам од него. Ама ми се чини дека колку повеќе го читам, толку повеќе можам да го предвидам. И ќе ми биде жал ако стигнам до точка кога веќе нема да ми биде интересен. Јас ја обожавам психологијата, и некако потсвесно кога читам повеќе книги од конкретен автор, психолошки му го анализирам начинот на пишување. И тоа обично „пали“ кај трилерите, крими романите, каде се обидувам да го одгатнам крајот на загадочната приказна. Поточно, влегувам во умот на писателот и судејќи според претходните негови романи кои сум ги читала, пробувам да го напишам крајот. Не се сеќавам кога последен пат сум прочитала роман од Агата Кристи, веројатно поради таа причина. Ама си ветив дека ќе паузирам малку од Шелдон, веќе правам листа на книги за читање каде нема негови романи
Имам прочитано повеќе книги од Шелдон, поголемиот дел од нив биле на српско-хрватски од причина што не сум можела во библиотека да најдам понови изданија на македонски јазик, но секогаш кога ќе почнам книга од Шелдон останувам без спиење неколку ноќи по ред додека да ја завршам книгата, знае човекот како да те маѓепса и да не можеш да дочекаш за да дознаеш каков ќе биде епилогот. Ми се допаѓа неговиот стил на пишување, “Гневот на ангелите“ и “Крвна врска“ ги имам прочитано по два пати, а други дела што ми оставиле силен впечаток се “Странец во огледало“, “Ништо не е вечно“, “Соголено лице“...
Значи нешто инзвонредно, првата книга од него сум ја имала ова лето, Јули конкретно и од тогаш како на дрога само од него читам ... Првата книга од него ми била „Гневот на Ангелите“, нешто прекрасно♥
Ја имам прочитано само Пеколни планови. Ми се свиѓа стилот на пишување и ако и другите книги му се волку добри, време е да прочитам и нешто друго.
Добри се, и време е, почни и читај, јас би ти ги предложила „Сеплашите ли од темницата“, „Ништо не трае вечно“.
Случајно ја земав Раскажи ми ги соништата и ме воодушеви.Јас повеќе сум за љубовни романтики ама оваа е ненормално добро ја прочитав за два дена неможев да престанам.
Ја имам читано "Странец во огледало" пред 18-20 години, ама не ми текнува баш содржината како беше, ќе треба да ја прочитам повторно, можеби тогаш ќе се присетам.
Ах Шелдон , мојот омилен пистаел, се извинувам сценарист. Ги имам прочитано : Aко го дочекам утрото ( вооедно првата книга од него што ја имам прочитано и одтогаш се заљубив ). Ветерници на боговите , Завера - суден ден, Странец во огледало, Господар на играта и Господарка на играта . Сите негови книги се прекрасни , се читат во еден здив и не можеш да претпоставиш што ќе се случи следно. Омилени ми се : Aко го дочекам утрото и Завера -суден ден
Штотуку ја прочитав Песокот на времето и топло ви ја препорачувам, дефинитивно е една од поубавите негови книги.
Летово мислам дека беше кога прв пат читав една книга од него и следното враќање во библиотека барав повеќе. „Гневот на Ангелите“ ми беше првата негова книга и онака шо викам јас - ме купи, одамна знам дека сум продаена душа. После продолжив со „Завера: Суден ден“ и онака ме копкаше до крај книгата, нешто магично значи. Со тек на време сакам да прочитам се со него, ама како што велам, нека помини еднаш полагањето на матура кога ќе бидам малце послободна.
На авторов првапат наидов буричкајќи низ старите книги на татко ми. Ја забележав Гневот на ангелите и кога ја прочитав само кратката содржина реков само малку да пробам неколку страници да прочитам, зашто беше на српски, ама кога започнав...не ја оставив книгата се додека не заспав, и првото нешто што го направив наредниот ден кога се разбудив беше да продолжам да ја читам. Така во рок од 16 часа ја прочитав и авторов дефинитивно остави белег на мене. Ме воведе во жанров да го засакам толку многу, зашто претходно немав читано трилери. Секоја негова книга ме воодушевува и ме остава на работ на неизвесноста се до самиот крај. Ги имам прочитано следниве: Ѕвездите светат од небото Песокот на времето Голо лице Ако го дочекам утрото Небото паѓа Гневот на ангелите Полноќни спомени Пеколни планови Ништо не трае вечно Ветерница на боговите Раскажи ми ги соништата Крвна врска
Предобар! Ја читам сега Гневот на ангелите и одлична е многу интересна.Ја имам прочитано Ако го дочекам утрото и таа исто беше пре предобра.Следна морам од него да ја земам Раскажи ми ги соништата.