Може да е воспаление од боцкањето или погрешно инјектиран хијалурон. Некогаш само од себе се топи, а некогаш е потребно хијалуронидаза.
Минатата недела ми беше трета апликација кај др Мартин (вкупна количина 2.6 мл ),отприлика за 5 месеци. Може количината звучи многу ама верувајте дека воопшто не е зашто усните ми изгледаат преприродно а имаат преубава форма. Гледам дека голем дел од вас више биле па отприлика знаете што и како. Јас се придржував кон советите кои ми ги даваа и навистина е така .Имав малце оток ама за брзо се среди. Последниов пат најмалце ме болеше и тоа е најверојатно како што ми кажа докторот дека веќе имам база од филер. Едвај чекам следно боцкање
Еднаш ставив 1мл, и сега за месец ипол планирам пак. Дали ако ставам втор пат веќе тек ќе можам да ставам само еднаш годишно? вистина е тоа или е само мит?
Може повеќе пати да ставиш во една година. Јас лично ставив двапати во иста година. Можеш да ставиш, само мора да почекаш најдобро месец и пол или два измеѓу боцкања.
Па тогаш не мораш, ама не очекувај после прво боцкање долготрајни резултати... И филерите најчесто траат 6-8 месеци (некои и пократко), така да, ако сакаш да го “продолжиш” резултатот би требало пак да се аплицира филер, ако не сега, сигурно после некои 6 месеци.
Откако 4-5 пати ќе ставите филер (на 6-8м) тој потоа де подолго се задржува и може да се дополнува скроз малку дури и на 1,5-2 години импак да изгледа најприродно
Женска 0.5 стави прво па после уште толку или одеднаш 1мл. дали те болеше и руската метода ја правеше. Ако сакаш може слика пред и после у лп
1ml naednas. Ruskata. Bockanjeto ne boli ic ama posle toa 2 dena me ubi od bolenje ustata i imav modrici.Posle 4-5 den veke se povlece otokot i modricite Nekoj sto ne me znae ne moze da primeti deka e pravena. Preprirodno, ke se bocnam pak za nekoe vreme.Za slika utre ako mozam ke ti pustam cisto da vidis.
Значи давајте слики, препораки по ПП ве молам. Не знам во која ординација е најбезбедно да се аплицираат, цена и колку траат. Се на се - предлози сакам.