Jas imam kombinacii na poveke brendovi,ne znam koi se tocno,eden znam e Restylane, a drugite ne znam. Mi kombinirase za da go dobijam toa sto go sakam jas. Jas si pravev pomali nadopolnuvanja posle prviot spric.
Ne znaev deka mozhe i da se kombiniraat, fala ti! Jas planiram pak sega ushte 1ml da dodadam, ama mozhebi nekoj potvrd od restylane, za da potrae. Ne e isplatlivo tolku chesti dopolnuvanja vo olku kratki periodi.
Ме интересира тие што сте ставиле филер, кога после некое време ќе падне, останува устата во истата форма или ќе треба да се иде на корекција? Зошто некои отпосле се жалат што имале како грутки или формата на устата се променила.
Таква му е трајноста на Рестилајн плус ако си ставала прв пат филер нормално е побрзо да се губи. Немој со тврди филери, пробај со Teoxane kiss.
Грутки се од филерот што останал и така ке си стои додека не отидат да им стават нешто (не знам како се вика течноста) да ги разбијат топчињата. Тука треба и масажа која е болна. Устата дали ке се смени зависи од колку мл имаш ставено. Мене лично најубави ми изгледаат усните по 5-6 месеци од апликација без дополна. Ако дополниш по 6 м ке се уште поголеми. Јас немам, другарки имаат.
Moj sovet ti e da si stavish pak Restylane,mnooogu mi se svigja mene ,a i plus vise vtor ml ke ti dade skroz drug rezultat.Pomeki fileri se podobri spored mene.. Nema sekogas da stavas cesto i po 1 ml. Toa se pravi samo prvite bockanja. Ke vidis deka naredno se pojse ke ti trae. Bash pisi iskustvo ♡
Како толку му е трајноста? Баш читав за тој филер и пишува дека трајноста му е од 1-3 години. И јас го ставив тој пред два месеци а многу ми е спадната устата. Кој филер би го препорачале како поцврст и каков е Teoxane kiss?
Сум видела кај познанички дека тој филер е понетраен, 1-3 години со само едно аплицирање нема шанси да трае ниту еден филер без да се ресорбира. Јас имам Теоксан кис, ставен лани во мај меѓутоа ми е втора апликација и уште имам иако ми е за корекција со барем 0.5мл. При прва апликација нормално е побрзо да се ресорбира, стави пак по неколку месеци јас ставив после 5. Слушам позитивни искуства и со Белотеро, планирам следно тој гледам имам малку повеќе хијалурон.
Девојки колку трае Јуведерм? Јас ставив во Април 1 мл, па во Мај уште 0,6 (по препорака на Др.). Ми кажа за два месеци пак,мене тоа ми беше многу брзо,сега осеќам дека е изгубен (не целосно ама не е како што беше).Не би се боцкала баш на два месеци...
Трајноста зависи од тоа каков Јуведерм е ставен.( помек или потврд). На пример Јуведерм волбела би требало да трае од 9 месеци до година. Најверојатно имаш ставено нешто помеко или некако брзо го трошиш.Повеке од 2 апликации годишно не би ти препорачала. На два месеци боцкање никако. Ти имаш ставено одприлика 1 мл и пол тоа треба да биде фино т.е да имаш уста цела година. Не додавај во нередните 6 месеци.
Фала ти,не знаев дека постои помек и потврд. Да и јас очекував ако не цела година,барем до крајот на годинава да трае... Од што зависи трошењето?
Трошењето зависи од повеке фактори.На пример техниката на апликација, физиономија на уста,дали внесуваш доволно количина на вода во денот( хијалуронот се врзува за вода), живеење во потопла средина, користење на парна бања и сауна.Некогаш постои и таква гнетика еднаставно се троши побрзо филерот. Мислам дека пред едно 10 години филерите што се произведуваа беа далеку поквалитетни од она што го имаме денес на пазарот кај нас.
Фала ти многуСе обидувам 2,5 л вода да внесувам,сауна немам одено,инаку мене устата ми е мала,посебно горната немав ништо.Сега се познава,не дека воопшто го нема,ама не како пред еден месец.
Здраво девојки, доколку некој има информација за обуки за ставање на филери каде има ве молам да ми пише порака фала ви
Мене ме интересира за болката додека се аплицира филерот, ако е без крема анестетик ? Само уште да го победам стравот
А зошто без анестетик? Не знам дали некој пробал на тој начин. Боли и со крема, а не па без. Посебно руска техника.