Симнување на книги од интернет

Discussion in 'Литература и уметност' started by princessofthedark, May 8, 2010.

1. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

https://z-lib.is/
    Видовте ова? Вика има z-lib app за десктоп, ама страв ми е да ја симнам да не ми цркне лаптопов хахахахах

2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Мене ми е малку страв од вакви "апликации", да не ми донесат вируси и слични глупости.
    Не сме за жалење, сè додека функционираат другиве сајтови за книги во ред е. Library genesis е исто одлично снабдена, јас од таму си симнувам сега. На mobilism исто има премногу избор, книгите се достапни уште на самата release date, некои и пред тоа. Balkandownload исто има избор ама премногу ми е хаотичен па не го користам баш, ептен ретко за да симнам книги од ex-yu автори некои.

sweet-cherry likes this.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Само јас не можам на library genesis да најдам тоа што барам, или не знам да барам. Mobilism функционира како апликација за телефон, мене ми е попрактично на компјутер да симнувам, а balkan download ми е тотално непрегледно.
    Уште жалам за z-lib, и мислам дека ќе си ја симнам апликацијата за десктоп. И онака компјутеров ми е за форматирање, бар ќе знам дали ја бива или не.

sweet-cherry likes this.
  4. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

И јас ништо не наоѓав на lib gen, и на редит прочитав дека со tor browser-от функционира z-lib и си го симнав, функционира океј, си се најавуваш со акаунтот на з-либ или правиш нов, 10 free downloads и си тераш :D

Annath likes this.
  5. Mishela

Овој сајт го користев пред да дознаам за mobilism и пред z lib и навикната сум, ама си има и финти некои. Јас сите си ги наоѓам, од прастари класици до новите поактуелни книги. Пишувам или име и презиме (некогаш само едното или другото, ако не даде некои резултати) на автор или име на книга, па листам што има. Не сум имала некои проблеми досега.

Само што најновите книги обично ги нема на lib gen веднаш на самата release date. Ги ставаат, ама малку подоцна. Ако ептен сум во исчекување на некоја нова книга што многу сакам да ја читам, ја барам на mobilism. Таму веднаш ги ставаат, некогаш може да се случи да има книга и месеци пред официјално да излезе, ако уловат arcs.

Annath likes this.
  6. warrior

warrior Истакнат член

работи oceanofpdf

Antebellum and Annath like this.
  7. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се измачив за да ставам и видео од moon reader ама нешто има проблем. Епа вака, ова се сите достапни (барем беа) книги на поранешни ЈУ јазици.
    Доколку не ви е проблем да читате од смартфон, таблет или е-читач, стојам на располагање за книгите. Имам околу осум илјади книги.

Screenshot_20230101_161357_My Files.jpg Screenshot_20230101_161638_One UI Home.jpg Screenshot_20230101_162902_Moon+ Reader Pro.jpg

Antebellum likes this.
  8. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Од која друга страна може да се симнат книги освен libgen?

9. Mishela

@MeowMeow јас симнувам од oceanofpdf.com.
    Еден период не функционираше сајтов, ама го вратија и топ си е.

MeowMeow likes this.
  10. Antebellum

Antebellum Популарен член

Имате некоја нова страница за симнување книги? И ако може да ми кажете како да се логирам на Mobilism? Ми вика дека мојот е-маил веќе е во употреба и не ми дозволува да препратам за ресетирање или реактивирање...

11. Mishela

oceanofpdf, libgen. Од таму симнувам најчесто.

За mobilism не знам зошто така ти прави, но пробај пак да го ресетираш пасвордот, па ако не бива ништо направи нов јузер со нов мејл.

Antebellum likes this.
  12. Antebellum

Antebellum Популарен член

Направив нов е-маил и ова ми го покажува:

„The specified username is currently inactive. If you have problems activating your account, please contact a board administrator.“

13. Mishela

Доби потврда на мејл за активација на јузерот? Види во спам, треш. Обично после регистрација праќаат мејл со линк за активација.