Симптоми на бременост пред датумот на појава на циклусот

Дискусија во 'Бременост' започната од maja-maja92, 8 март 2012.

1. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    ripcence, мислам дека ти е премногу рано за било какви симптоми(болки) поврзани со бременост, почекај до терминот за добивање и тогаш ако ти закасни направи тест, тоа ти е најсигурно. А за болките незнам што да ти кажам, можат да се од разноразни причини, ама во овој период сигурно не се од бременост, дури и да е зачнат плодот, дај Боже да е, нели :)

2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Vo petok zakazav na genikolog i ke se doznaj dali ke ima dobra vest ili nee :P
    Ocekauvajtee vestiiiiiiiii vozbudena sum uuff

На Rusi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Ајдеееее чекаме само позитивни вести :inlove: и после на дружба во труднички муабети :)

4. ripcence

ripcence Активен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15

Znam deka e rano za se,zatoa i ke si cekam nema drugo ne ni ocekuvam nekoi simptomi uste sega ama tie sto se ostanale bremenki sakav sovet dali na primer pri zacnuvanjeto mozebi se oseka nekoja bolka odozdola isto i kaj jajnicite toa mi bese,a inaku za cekanje ke si pocekam :*

5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    PONEDELNIK nemase mesto za PETOK!:^)
    AAAA I DRUGO... :$ UTRE SABALJE KE NAPRAVAM TEST kikikikikiikikikiii lele. :inlove:

6. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Тоа е многу индивидуално, а и обично ги поврзуваме со менструални болки и затоа никогаш не си на чисто дали е тоа или од што е болката. Од сите муабети до сега на оваа тема и искуства што имам слушано, нормално и од мое искуство, најран симптом на бременост е поспаност и омалаксаност, мислам дека го има како симптом и пред па почне да ти касни, па дури после се мачнините, повраќање, вртоглавици....

7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    ;( ;( ;( Devojjjjkii... mi se placi :( ;( ;(
    NEGATIVEN! kako e mozno?
    Go naprajv testot prvin se pojavija 2 crticki ednata mn debela a dr mn bleda posle po 3-4 sec... ednata se izgubi i ostana samo edna znaci deka testot e NEGATIVENNNN :@@:@:@:@ cela nokj ne spijav mislev na toa i na kraj nishto...Sega mi ostanuva ponedelnik na genikolog da pojdam da vidam so ke mi kazi...
    Odma glata me fati ;( ;( :devil:

Прикачени фајлови:

8. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    не ми е јасно како можела да се појави втората цртихка и после да исчезне. Кој тест го правеше?

9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Sure Chek go praev ...Neznam ni jass samata kako mozi taka ? :o

10. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Повтори го тестот,земи било каков...
    Земи од 50 ден ,ако си бремена и тој ќе покаже
    Јас за првото од 30 ден кинески некој/донација ,(нашиве аптеки го продаваат)радост ми донесе,позитивен беше

11. Enamena

Enamena Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    107
    Devoki ke moze li da mi kaze nekoj kolku cini testot za bremenost self clear i dali e vistina deka dava tocen rezultat po 5 dena od zacnuvanjeto? dali nekoja od vas go koristela? vi blagodaaram :*

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261

само да знаете што ми се случи хахаха..
    -сабалје мм станува од спијање и не ми веруваше дека тестот е негативен ии ми вели донесимиго, и јас го вадам од корпа ии му го носам и само го отварам и гледам 2 цртички ама едната е бледа ии почнав да се смеам и да се радувам и одиме кај братми на гости, и таму со снами ајде си реков ќе го направам заедно со неа. само шо купив тест и одам во WC ии гледам на гаќите кафено.... и јас!! ---> :o :@
    и му кажувам и тие прашалници ии после ми проби и тестот го оставив за следниот пат а ми каснеше 9 дена со сите симптоми и имав закажано понеделник на гениколог и откажав.... :////
    Eве ви слика да видите како изгледа и плус. за мене мајками не знаела дека е бремена :lol: -- до 9тиот месец имала менструација :?:

Прикачени фајлови:

13. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    ENAMENA: добар е тој тест и денеска јас купив од него и го зедов 110 денари... исто така прашав дека можиш да го направиш кога сакаш во текот на денот! позз и со среќа :inlove:

14. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Мојот тест беше исто ваков, втората линија едвај се гледаше, ама и тоа е позитивен тест

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Да ама проблемот е што кај мене дојде црвената тетка (вештерката) хахахаха :$
    -и бремена беше ти? исто вака ти беше тестот :lol: :$ :$

16. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Па сеуште сум бремена(фала му на Бога) како што се гледа на стикерот :)
    Инаку и првиот и контролниот тест после 2 дена ми беа вакви, за неколку дена отидов кај гинекологот, ништо не се гледаше беше многу рано, само задебелен ендометриум и после 2 недели на наредната контрола веке имаше срцева акција. Јас отекував тогаш тука на форумов со прашањата дали е можно да не сум бремена ако има бледа црта, ама феминките кои имаат искуство со тестови ми кажаа дека е тоа бременост, а и докторката ми потврди.

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    - да ама тебе не ти дојде така? :tmi:

18. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Не, не добив, ама од време на време имав некои розеникави траги, докторката ми рече дека е нормално и дека е од вгнездувањето на плодот во матката

19. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356
    Јас имав ваков тест како твојот,и после неколку дена добив циклус три дена имав само како кафеаво по малку,на болница ми рекоа не ти е ништо оди си дома ако сака господ ке си се фати ако не ке се испушти.И не сакаа да ми дадат ништо како превентива.И после тоа добив едни болки страшни и крварење уште по нозе што не ми течеше..И на крајот демек организмот ми ја исфрлил имплатацијата и незз уште што.Па после брисеви па испитувања.Ама да ти казам се откажав од болници,лекови,стресови....и еве овој месец си ги видов моите 2 црвени цртички ама овој пат поизразена беше втората линија и тоа како.Позз ти посакувам се најубаво.

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    ами кај тебе ете било само кафеаво, кај мене само 1виот ден беше кафено .. а денеска имам премногу веќе се гледа KRV..
    - :/ ајде ќе даде господ ко ќе сака тој тогаш.. а и да ве прашам имам слушано дека на некои девојки-жени матката му била погоре па затоа неможело да се остани наеднаш... праев вчера муабет со едно чупе (таа е со овај проблем) и вели исто и јас неможев да останам бремена ама вели ко одлучивме со мм да ја прјме бебе, под мене си ставив неколку перници, за нозете да се погоре а главата и грбот да паѓаат надолу и вели така одма останав а 7 години немааа детенце, ххх ко ќе ми заврши одма се фрламе на работа хахаха!! <3