Се двоумев дали да пошувам тука бидејќи гледам темава д поодамна не е активна.. Последна менстуација мк беше на 1 октомври сега треба да добијам на 29 а пред три дена имав незаштитен однос колкави ми се шансите за бременост и дали воопшто имам таква шанса ? Знам дека не можи баш ти ко ке сакаш и знам сега бидејки умот мие само тука ми се случува ова а и многу рано е не може после 4 5 ден да добиеш одма симптоми .. Пд вчера не можам да се мрднам од кревет само ми се спое само ми се лоши само повраќам ништо не јадам не знам дали вистински е можно или само заради тоа што сум пред добивање или се е психички ??
Нема шанси симптоми по 3 дена од однос да имаш. Не може ни да бидеш бремена 3 дена по однос. Оплодувањето и вгнездувањето на јајце клетката е сложен процес кој трае минимум 7 дена, а во најголем број случаи би било 12-14 дена, и е невозможно да се случи за 3. Така да или ти е психички или стомачен вирус. Симптоми на бременост се јавуваат минимум 2 недели по ризичен однос, па може и покасно.
Коментарите со темата немаат врска. Ајде малку да се смени. Еве на пример први мои сиптоми: лошење неколку дена - 10 дена пред дата за циклус, често мокрење од ден за (не)добивање на циклусот и испакнати точки на ареолата
Imam edno prasanje mozebi ne e za vo ova tema no neznaev kaj da pisam sekoj mesec mi doadzase ciklusot tocno na 21 den i sekogas mi bese tocna osven ovoj mesec mi dojde posle 31 den i sega imam slusano sto nekoj kazuvaat stom ke pocne da ti kasni imalo sansi da ne dojde slednata t.s da ostanis bremena dali nekoj od vas ima slusnato za nesto vakvo bidejki se obiduvame so maz mi za bebe a isto taka i pred 7 meseci imav spontan ve molam pisete mi
Ако веќе имаш добиено циклус со нормално крварење значи не си бремена овој месец. Следниот циклус не би дошол доколку во мегувреме(после овој) останеш трудна. Тоа што сега ти каснело десетина дена нема врска со наредниот месец.Ти касни можеби од некои лекови,стрес,хормони,промена на временска клима
Со второто прекинав да пијам турско кафе и имав мачнини, ама не ги забележав за да помислам такво нешто. Дури одкако дознав си ги согледував работите.
Да јас имав често мокрење,мирис кои дотогаш ми бил убав тогаш да ми е одвратен и многу јак сенс за мирис,замореност,наклонетост кон некоја храна....
Да да пред да добијам,а ако е зачнато покасно симтомите се јавуваат малку покасно со изоставување на менс.Ако се сомневаш направи тест.
Незнам колку би бил точен тестот пред датумот....обично покажуваат точност еден ден после каснење....изострен мирис немам... Ама очајно имам киселини
Не си стварајте филмови додека не направите тест. И јас имав претходниот месец ужасни киселини, постојана болка во долниот дел на стомакот, осетливост на градите, преосетливост на мириси, мачнини, па јбг, не сум трудна Хормони... Може да ги имаш сите симптоми на рана бременост и пак да не си бремена.
Женски, треба да добијам за 3 дена но да прашам дали може симптомите да се појават пред позитивен тест? Имам страшни главоболки од вчера, телеснаѕа температура е 37.1 и не се спушта ни со парацетамол, имам бел исцедок многу, повремено ми се гади, градите не ме болат, а имам и повремено грчеви во јајниците а вчера омав о кафеав исцедок... тест земав и го направив денес ама со оглед дека е рано и очекував да е негативен, ама ме интересира дали може да се јават предвреме симптомите?
Здраво феминки . Ми треба ваше мислење. Ми остануваат уште 9 дена до циклус. Ми се јавија киселини, поголем секрет и поизразен осет за мирис. Болки во мешето и градите немам. Дали некој има вакво искуство ? Фала
Прерано за било какви симптоми е, обично веќе со неколку дена доцнење тек почнуваат симптомите, а гадењето почнува веќе со 6,7 недели бременост. Опушти се и уживај, чекај само да ти доцни и не си барај симптоми, за да не се разочаруваш...