Симптоми на бременост пред датумот на појава на циклусот

Дискусија во 'Бременост' започната од maja-maja92, 8 март 2012.

1. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.585
    Да ,ама треба да очекуваш и да си мноогу сконцентрирана. Јас по разговор со познаничка после неколку инвитра баш рече истата вечер знаев дека се фатило ,осетив невообичаена тупа болка во јајниците. И кога пробуваме ние јас истото го почувствував ,ама сепак нели не бев сигурна. После 10 Тина дена го имав имплантациско крварење ,почнав многу да спијам и си направив тест беше со блееда розева линија и затоа правев на крвна слика и испадна и таму позитивно :)
    После според неделите (деновите ) на бременоста сфатив дека уствари тоа што сум го почувствувала таа вечер било тоа

На MissSiki и elenaklasik им се допаѓа ова.
  2. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Почнав да се сомневам неколку дена пред да почне да ми касни циклусот..

Зголемени и осетливи гради - ова ми се случуваше премногу ретко пред циклус, можеби еднаш у година.
    И имав некој дискомфорт, некоја смотана, чудна болка на јајници, слично како за циклус ама сепак некако поинаку.

Одлучив да почекам да видам дали ќе ми касни. Ми закасни 3 дена, што не беше воопшто необично, ама јас си решив дека сум трудна, направив тест и испадна позитивен.

После тоа го убедував маж ми дека сум трудна, не му се веруваше дека и ја некад сум можела да бидам у право. :lol:

На Slonce91, thelittle17, Fatalnata и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.453
    Симптомите пред добивање ми се болни гради и зголемен апетит. Кога останав трудна пред датумот кога требаше да добијам го немав ни тоа ни тоа. Имав некоја тапа главоболка, од време на време ќе ме сецнеше ладно и морав да се покријам со ќебе инаку се тресев од студ иако беше октомври :D
    После тоа откако дознав дека сум трудна градите почнаа ненормално да ме болат, можев да јадам само кисело, грејфрут, лимон, кисели краставички. :D

На Slonce91 и MissSiki им се допаѓа ова.
  4. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Среќа... Невообичаена за 2 дена пред менструација :D
    Тоа ми беше показател дека треба да направам тест.
    Тест си направив и оп убави две црвени линии што на сите им ги посакувам што си чекаат :inlove:

На Slonce91 и Осе им се допаѓа ова.
  5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.579
    Допаѓања:
    5.910
    Дали тапа болка во долниот дел од мешето е показател ( како кога имаш менс.) ?
    Чувствителност на градите..и некоја влажност долу.. :$ имам уште 6 дена до менструација,ама нешто одвнатре ми вели нема да добиеш Сани ;)

П.С. често мокрам и сум жедна, а ја по 500 мл. максимум вода пиев..

а може е период :wasntme:

6. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    6.469
    Да и тоа се симптоми на бременост, почекај уште некој ден и направи тест. Со среќа! (fingers)

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. saki13

saki13 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    976
    Истите симтоми и јас ги имав и еве сега сум 10 недела.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. **Ubava_K**

**Ubava_K** Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Imam bolki vo gradite, i bolki kaj matkata dole,samo ne tolku jaki.Utre mi e 29 den od poslednata menstruacija.Pred edna nedela osekjav i bolka kako peckanje vo jajnici i ponekogas bolka kaj kicmata.Osekjam i umor.Dali mozam utre da napravam test,dali ke pokaze tocno,nestrpliva sum...Ima li tuka nekoja clenka sto napravila na 29ti den i da i pokazalo tocno?

9. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    6.469
    Може, се случува да се појави бледа линија доколку има бременост. Со среќа (fingers)

10. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    2.645
    Имав некое чувство на празнина во стомакот. 20, 21, 22 ден од циклус имав благи пецкања наизменично кај јајниците. Поручек ми се спиеше, а не сум тип кој спие денски, никогаш не ми се спиело денски дури и кога сум била ненаспана и преуморна. Ждригав мнооогу и сеуште си ждригам :D 2-3 дена пред датумот за добивање од нигде никаде плчна нос да ми тече и имав студени бранови.
    Градите не ме болеа ама брадавиците ужасно ме чешаа. Почнаа да ме болат некаде на 5ти ден доцнење и болката од ден на ден се зголемуваше, ете уште си болат дури како гнило да ми е под пазувите наутро, ужас.

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Maki5123

Maki5123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2019
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    18
    Дали некој ќе може да ми каже како изгледа имплантациско?
    На 15.05 имав секс со заштита на 26.05 требаше да добијам но еве веќе ми касни 8 дена (некогаш добивам точно на денот, а некогаш ми доцни дури и по 10 до 12 дена) исто и на 29.05 имавме секс со заштита, 3 4 дена имам болки во долниот дел од стомакот и два дена имав некој розево-кафеав секрет, денес веќе го нема. Дали тоа е дека ќе добијам или можи да е нешто друго во прашање, се плашам бидејќи дечко ми мислеше дека се скинал кондомот но колку што проверивме и двата пати се беше во ред.

12. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Штом правилно сте го користеле кондомот, нема бременост, какво имплантациско, не се секирај... провери си хормонален стаус чисто за себе...

На Maki5123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Marry1996

Marry1996 Нов член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Здраво феминки:)
    Нова сум на форумот, често ве пратам околу оваа тема.
    Вака, последен циклус имав на 1ви август, имам редовна менс на 28 дена. Имав незаштитени односи без пазење на 15ти август на ден на овулација. Последниве неколку дена се чувствувам ептен чудно. Многу ми се спие, мокрам на секои 15 до 20 минути, имав покачена телесна температура 37, ме болат брадавиците, имам и вагинален исцедок. Вчера толку многу ме заболеа јајниците, почнаа солзи да ми течат како некој со нож да ме боде. Што мислите девојки дали има шанса за бременост? Многу ќе ми е мило ако има 2 цртички на тестот:) Денес правев sure check испадна негативен а утре треба да ми дојде. Кога да го повторам пак тестот? Извинете на долгиот пост. Ве молам одговорете ми што побрзо. ❤

14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Земи си утре Self Clear, посензитивен е и посигурен резултат ќе даде. Со среќа(fingers)

На Marry1996 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Marry1996

Marry1996 Нов член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Ирисче, а каде можам да го најдам self clear, го има ли во зегин и колку пари е ако знаеш?
    Ти благодарам, утре ако работат аптеките ќе направам и ќе ве известам.

16. Marry1996

Marry1996 Нов член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Утре треба да ми дојде дали да го направам тестот во било кој дел од денот или мора со утринска урина. :)

17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Во Виола секогаш го има, јас од таму го купувам, а можно е и во Еурофарм да го има. Во Зегин ќе ти го понудат Фрухтест ама сепак според мене Self Clear е подобар. Најдобро е тестот да го направиш со утринска урина.

Среќно и пиши ни што ќе направиш:l:

18. Marry1996

Marry1996 Нов член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    А која му е цената на self clear?

19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Околу 200 ден.

20. Marry1996

Marry1996 Нов член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Феминки дали е тоа што мислам? :) :) :)
    Пишете ми ваше мислење само што го направив тестот, self clear е.
    Секако ке одам и на гинеколог. ❤

Прикачени фајлови:

На MACKICA1902, tina2018, stsmua05 и 3 други им се допаѓа ова.