И мене ме интереира истото, ако знае некој нека ни каже! Дали зголемени гради е симптом за бременост или симптом за добивање менструација? Исто така имам и болки кај јајниците, што би значело тоа? Поздрав
Кај мене се јави на 21 ден од циклус, ама сепак мислам дека зависи од тоа кога се вгнездува а и од самиот организам- ама отприлика е во деновите на циклусот. Денес ми е 26 -ти ден од циклус и сеуште не ми е дојдена, а градите ме болат поточно пупките, стомакот ме мачи како за идење а несакам да ми дојде.......Лори-30 имаш ти таков исцедок? А ти Оленце86 кога треба да ти дојде ? поздравче
Бидејќи имам нередовна менструација (никоагаш не ми доаѓа на 28 ден),треба да добијам на 4 август. Навистина не сакам......... долго време се обидуваме и милсам дека овој месец ќе успееме да забременам. Незнам зошто, но едноставно така чуваствувам во себе. Ако ми излезе тестот негативен ќе се разочарам. Поздрав Панделка, ти држам среќа да не ти дојде, да ти се појавам две црти!
Ne se opteretuvaj mnogu so misli opusti se, ke dojde i toj mig koga ke se izraduvas! i jas treba da dobijam na 3-4avg, no jas znam deka e tesko po priroden pat da zabremenam, poradi maz mi! postojat sansi no mali se, no cudno mi e sto izutrinava imav nekoj iscedok, i sega nemam nisto, za da dojde rano mi e zasto sekogas dobivam na 28den, a i nemam simptomi za dobivanje ,osven zgolemeni gradi, neznam sto da mislam no sepak ne ocekuvam 2crtki! a na tebe i pandelka vi posakuvam ovoj pat da se izraduvate izlezete , prosetajte, najdete nekoja zanimacija da go ispolnite vremeto za da ne mislite na bebe, taka ke bidete poopusteni pozdrav
Само што ми дојде , уф.. колку ми е тешко и ние се обидуваме 1 година и секој месец само се разочарувам....ајде ви држам среќа да се израдувате двете
Ти држам среќа за нареден месец!!! Знам како ти е штом се обидувате 1 година. Ние се обидуваме скоро 6месеци. Опушти се и уживај во сексот,не мисли само на тоа да останеш бремена!!! Поздрав
Па тоа е проблемот кај мене што никогаш не добивам на 28ден. Понекогаш можно е да добијам и на 35ден. Ај можеби и двете сме бремени во ист период. Дај боже Поздрав
zna4i jas sum nova na femina i imam prasanje do vas site koj moze da mi odgovori.....:/ znaci predhodniot mesec mi dojde na 19 a ovoj mesec seuste nemam dobieno napraviv 3 testa za bremenost i site mi pokazaa po 2 crti,ama vtorava crta malku po bleda...gradite me bolat i cak pat ima bolki vo stomakot,,,,,dali sum pozitivna??????
Честитоооооо Бремена си!!! Штом ти покажале и двата теста две црти 100% си бремена! Ако сеуште не си сигурна , најдобро да одиш на гиниколог и таму ќе ти потврдат за сигурно !
zna4i nema vrska dali vtorata crta e po bleda od prvata taka????? a planiram da odam na ginikolog pa da bidem 100% sigurna.....a inaku nemam vrtoglavica i gadenje..samo gradite me bolat i dolniot del od stomakot pozdrav [mod-kirilica:u76yzst8][/mod-kirilica:u76yzst8]
Втората црта е секогаш побледа од првата. Симптомите може да дојдат подоцна, ретко кога доаѓаат од почеток.
секако дека ако покаже две цртки тоа е позитивен тест а инаку да знаете лажен негативен може да испадне ама лажен позитивен не верувам втората цртка ти е побледа затоа што нивото на хцг мислам беше хормонит е помал заради тоа што е почеток на бременост и затоа е бледа значи ти дефинитивно си бремена ти честитам со лесно да си го износиш али болките што ги осекаш не ке е лошо на гинеколог да се јавис денес утре можеби има потреба од нешто како превенција
планирам утре да отидам на гинеколог да се проверам...а болките што ги чуствувам и не се толку многу јаки и стални но сепак повремено ги имам..... ти благодарам поздрав
Женски, ми доцни едно 12 дена.. Обично ми е на време плус минус 2 дена. Сега не знам зошто ми доцни. Секс имаме со заштита, но не проверуваме дали кондомот е скинат....Ме боли по малце стомак како за добивање али минимални болки.....Си викам џабе ќе правам тест.....стварно не знам што да праам. Немам некои посебни нервози, да речам од тоа е...Ама па немам никакви симптоми, ни подуенос ни гради ама баш ништо....никаков знак за добивање...Вака ми се има случено пред 2 години, ама тогаш бев под голем стрес и на гинеколог ми рекоа дека е од тоа...Стварно не знам што да правам??? Дали сепак да си напраам тест, колку да знам со сигурност дека не е бременост.
Направи си ти за секој случај еден тест, и една грижа помалку. Ќе знаеш со сигурност дека не е бременост.
i ja dobiv taka da ne si edinstvena,ti posakuvam sledniot pat da vidis dve crtki, a za olence seuste da se nadevame