А какви апчиња ти препиша утрогестан? И дали го извести за кафеавото? Ако се утрогестан тогаш од тие ќе ти престане крварењето и се добри за поддршка на бременоста се, нема лошо од нив само добро може да ти направат.
ми препиша едни други тифол мислам дека беа....ама крварењето не ми сопре и сега незнам дали да купам од тие утрогестан???
А зошто не одиш на гинеколог да те види и тој најдобро ќе ти каже што е и што треба да земаш, на своја рака немој ништо да земаш, јас само ти дадов пример да не можда ти ги препишал тие утрогестан, така да најдобро ти е одма правец на гинеколог и да си ги решиш дилемите немој да чекаш така преку форуми и разно разни совети и искуства
ама немам многу исцедок...само сабајле кога станав имав многу......и сега чак пат ми протекува......мислиш ли дека сепак треба да отидам???? или да почекам можеби ке ми сопре до утре :/
Девојче тоа не е за играње, па сепак бременост е во прашање јас да сум на твое место ни минута не би чекала туку одма би се јавила на лекар, а ти како сакаш
ахам му се јавив на докторот рече да одмарам денес а утре да идам да види што е работа .....сепак фала ти
има ли некој да ми одговори дали течењето на кафеава течност е голема опасност за спонтан абортус??????ве молам дајте ми одговор цел ден ми тече ама по малку....му се јавив на гинекологот рече утре да идам на преглед.....многу сум тажна
јас сум слушнала дека свежо - црвена крв е голема опасност но и не е нормално и кафеава крв да ти тече по цел ден.. мислам дека не си требала толку да чекаш , за бременост се работи , но како и да е , немој да бидеш под стрес , лежи одмарај и утре под хитно да одиш на лекар , и извести не што си направила
утре сабајле ќе одам.... секако дека ќе ве известам и се надевам со добри вести..... премногу сум загрижена страв ми е да одам утре
здраво на сите!конечно после 1,5год(по два спонтани абортуса) повторно пишувам на оваа тема! имам редовен циклус на 28-30 дена. последно добив на 14јули. со мм имаме незаштитени односи од 27. со втората бременост имав симптоми после 2-3дена од односот и сега ги имам истите-зголемено лачење на плунка, гадење, тапи болки во половината и јајниците, намален апетит! сакам најбрзо што мозе да дознаам дали сум бремена, на кој начин да дознаам?!не мозам да чекам
Помини во било која лабараторија да ти направат ХЦГ. Ќе знаеш за саат-два точно дали има бременост. Мене првите домашни тестови ми беа негативни а хцг си покажа одма покачени вредности. http://www.demetra.rs/index.php?option= ... &Itemid=72
Нема што да ти биде страв. Оди на лекар ќе ти дадат нешто да се напиеш и ќе се среди. Не се секирај!!!! Има форумџики пола бременост ја поминаа со повремени кафеави исцедоци. Со лесно.
Последен пат имав добиено на 05 јули, а во текот на месецот континуриано (и најмногу во плодните денови) работевме на случајот Направив тест пред 2 дена и искочи негативен, а треба да добијам од денес следните неколку дена. Имам симптоми како за добивање, но читам дека тие се слични на симптомите на бременост. Ме интересира дали прерано сум го направила тестот? Има ли некоја со искуство на негативен тест ден-два пред добивање, па после да излегол позитивен? Во секој случај јас ќе си почекам една недела па ќе направам пак тест ако не добијам, но ме интересираше вака од нетрпеливост да добијам некој инстант одговор од поискусните
бев на лекар и ми препиша апчиња и рече да одмарам меѓутоа крварењето не ми престана незнам што да правам
Почни да ги зимаш апчињата и ќе видиш како ќе реагираш на нив. Чим си била и ти препишал доктор значи треба да се среди. Јас на твое место би ги земала денес, а успат би се консултирала со уште еден доктор, чисто за второ мислење. Ајде.... стискам палци!
Епа мислам дека е рано, денеска почна со терапија? Терај со апчињата, препишани ти се, докторот знае што прави, но ете за да си плус мирна консултирај се со уште едно стручно лице. И НЕ СЕ СЕКИРАЈ!!! Се ќе биде супер, ќе видиш!