Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. lepoti4ka1

lepoti4ka1 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    се надевам се ке биде ок цел ден се нервирам и плачам..... ;( ми те4е крв.......и малку ме боли стомакот

2. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    А докторот што ти рече?
    Треба да си загрижена?
    Ако ти рекол дека ќе се среди смири се и лежи, па ти како мислеше дека ќе се напиеш апче и одма ќе ти помине, не е така оваа работа ќе треба да примаш терапја некое време.
    Плус колку повеќе се полниш со негативна енергија толку полошо за бебето и за тебе.
    Размислувај позитивно!
    И без плачки!

3. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Девојки , еве ме повторно....
    Навистина незнам што да правам......
    Дали да почекам уште некој ден да видам дали ќе ми доцни уште или да направам тест?
    Според моја проценка треба да добијам утре, а според нормалната процена на 28 ден требаше да добијам на 31 јули.
    Што милсите вие????
    Да чекам уште некој ден или тест????
    Поздрав

4. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    Јас имам такво искуство позади себе и резултатот ене го во спалната спие :)
    најверојатноси добила Утрогестан од 100мг или 200мг, тоа се пред се вагиналети, а не таблети (додуше се даваат и за пиење истите ), сигурно гинекологот ти кажал дали имаш навистина причини за страв, ја би ти препорачала ДА ОДМАРАШ МАКСИМАЛНО, ЛЕЖИ КОЛКУ ШТО МОЖЕШ ПОВЕЌЕ, И ТАБЛЕТИВЕ НАВРЕМЕ ЗИМАЈ ГИ,и штое најбитно МОЗОКОТ НА ПАСЕЊЕ - пошо тој самиот може уште повеќе да ти направи проблеми, верувала ти или не. Значи кажи си на себе(без разлика што крајно сурово звучи,ама е вистинито!) ако е за тебе - ЌЕ БИДЕ, ако не е - кога било еднаш, ќе биде и пак. Друго нема освен ова што ти го пишав, верувај ретко која девојка со лес ја тера целата бременост, најчесто за жал се појавуваат некакви компликации, меѓутоа во 99% од случаите се завршува добро. Така да остави ги паниките на страна, можат само да ти наштетат, опушти се и верувај дека се ќе биде како што треба!
    поздравче <3

5. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69

6. lepoti4ka1

lepoti4ka1 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    еве ме и мене..за жал.....ништо не стана со моето бебенце....искрварив и тоа е....сум била бремена 6 недели..веке не сум.........:(

7. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Оф лелелле...
    Навистина ми е жал!!!
    Но не тагувај. Крени ја главата горе и само биди храбра!!!!
    Ќе успееш повторно!
    Поздрав

На lepoti4ka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.750
    Допаѓања:
    107.209

лепотичка , многу ми е жал што ти се случило ова , тоа е , така требало да биде , но да знаеш како Господ никој не е , штом веке еднаш си забременила ке забремениш пак , млада си не се разочарувај :hug:

9. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    I mene mi e mnogu zal sto ti se slucilo ova, no ne ocajuvaj, ke uspees pak, znaeme deka e tesko, no za nekolku dena ke bides podobro, i ne sedi doma, taka ^poveke ke mislis, ke bide se vo red, moras da bides hrabra i veruvaj deka ke uspees sleden pat!so tebe sme... :*

10. lepoti4ka1

lepoti4ka1 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3

;( ке помине се надевам. ми е страв од чистењето..........не дај боже да морам да одам........во принцип знам како изгледа затоа ми е страв

11. lepoti4ka1

lepoti4ka1 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    :(

12. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Леле душичка, тоа е сега немаш што да направиш.
    Ќе бидеш пак бремена млада си.

13. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Нема што да ти е страв, тоа со анестезија го прават,нема да осетиш, а може и нема да има потреба од тоа. Ти пишав и во темата за Спонтан абортус. Биди силна, се ќе помине. :* :*

14. lepoti4ka1

lepoti4ka1 Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    фала ви срцки мои на искреноста и разбирањето...се надевам дека нема да има потреба од чистење..........знам дека е со анестезија но сепак ми е страв :( цунки до сите:*

15. ilence

ilence Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2012
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    88
    Не се секирај мозеби нема да има потреба да те цистат,јас бев 7-ма недела кога ми се деси спонтаниот абортус и сама се исцистив,и многу добро знам како ти е поздрав и не се нервирај ,и сега и по три месеци уште си плацAM ,AMA тоа е треба да помине време за да се насочиме позитивно ,поздрав

16. tara83

tara83 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    69
    Многу ми е жал :( навистина :(
    пак мора да кажам дека ИСТОТО ГО ПОМИНАВ пред точно 2 години, само што јас завршив на киретажа :( ти сепак во цела несреќа имаш среќа што сигурно ќе поминеш без киретажа ( е тоа е језиво,верувај! ). Дека ти е тешко - разбирам, дека комплетно те сруши ситацијава - и тоа, меѓутоа КОГА ЕДНАШ БИЛО ЌЕ БИДЕ ПАК, еве јас сум пример за тоа,и не само јас еден куп има како нас, така да пополека СЕ ЌЕ БИДЕ, ПАК ЌЕ ОСТАНЕШ БРЕМЕНА ПО НЕКОЈ МЕСЕЦ, само ова ќе ти остане како еден лош спомен.

Не очајувај, стисни заби - ЌЕ ПРОЈДЕ, само позитивна мисла у глава и по 2-3 месеци верувај ќе пишуваш на темата ТРУДНИЧКИ МУАБЕТИ ;) ВЕРУВАЈ!!!!!

п.с. ТОА ШТО Е ЗА ТЕБЕ САМО ЌЕ СИ ДОЈДЕ! ;)

17. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Срцушка, што направи, направи ли тест? Јас изгледа дека штотуку добив :( Имам розевкав исцедок како вода, изгледа ништо ни овој месец....четврти по ред како се обидуваме залудно :(

18. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Многу ми е жал... но немој да плачеш и тагуваш, се случува... Мајка ми имала исто како тебе случка пред да ме роди мене, па еве не после тоа и мене и брат ми здрави, прави. Не се секирај, имаш време и шанси за бебчиња ехехееее уште мноооогу пред тебе! Те поздравувам и гушкам и нека помине сега се со лесно!!

19. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.750
    Допаѓања:
    107.209

Палчица , а ти доцни ли? Па и тој исцедок е понекогаш знак за бременост, направи си тест ако ти доцни ;)

20. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Не, еве добив сабајлево и тоа квалитетно добив :( Ништо, повеќе среќа следниот пат. Само ме плаши што овој месец бевме стваааарно многу упорни. И плодните денови онака ептен ги испочитувавме и пак ништо. Ваљда случајно било да не се фати...ваљда ќе биде следниот месец...