Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Симптоми на бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од macence, 19 ноември 2009.

1. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    може али повеке теоретски отколку практично но сепак во медицината се сретнува таков случај имам јас два такви случаи каде што за време на менстуација е останата бремена кај мене тоа не важи испробано ми е хаххахаха мене отприлика 20-23 ден ми се плодни хахаха

2. I-M

I-M Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Прошлиот месец немаше нишето , сега чекаме од овај месец . Иначе фала eva11

3. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    :* Fala vi na site na iskrenite cestitki, Palchica,Katalina,Koristaki Olence86 . Da ve fati majata i da si docekate i vie barem po dve slatki bebenca! :*

На Palchica и koritsaki им се допаѓа ова.
  4. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Katalince draga probaj na 3D ili 4D mislam bi trebalo da se vidi ako ne ke si pricekas uste malku,bitno da e zdravo i zivo i ti da si imas lesna bremenost. Pozdrav do tebe i raduvaj mu se na bebceto! :*
    ps.izvinete na latinicata ne sum vo moznost da go smenam fontot

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  5. zaljubena15

zaljubena15 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Zdravooo devojki.. jas sum ovdeka novaa.. imam eden problem i mnogu me macat razni misli. poslednata menstruacija mi bese na 19 juli... na 7 avgust imav nezastiten odnos i partnerot svrsi vo mene... dali ima sansi da ostanam bremena?

6. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    е па да ти кажам дека шансите да си бремена тидоста големи значи 18 ден ти била што значи има шанси од 7 август израчунај си некаде 10-14 дена кога ти испага и направи си еден тест и за друг пат ако не сакаш бременост не му дозволувај да свршува во тебе

На zaljubena15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zaljubena15

zaljubena15 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    a za simptomiiite mozno li e tolku brzo znacii mnogu mi se zgolemi apetitot, pocesto mokrenje i ovie dva dena imam bolki vo dolniot del na stomakot???? inace sakam da sum bremena!! :)

8. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Mozno e i te kako da si bremena,a istite simptomi gi imav i jas,so isklucok na zgolemeniot apetit.Jas si mislev toa e rezultat na PMS,a ono bilo bebus :) a da i bev mn.pospana i umorna...

На LolitasLola му/ѝ се допаѓа ова.
  9. zaljubena15

zaljubena15 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Daj bozee... no mozebi toa se samo simptomi na PMS... :/ pominaa 7 dena, rano e da se napravi test, ili treba da pocekam uste edna nedela???

На LolitasLola му/ѝ се допаѓа ова.
  10. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Мислам дека се усте е рано и да направис тест нема да ти показе ако си трудна.Пододро поцекај до датумот кога треба да ти дојде па тогас направи тест. Срекно! :)

11. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    после 7 дена само преку крв ке дознаеш а за тест со урина почекај уште една недела

12. zaljubena15

zaljubena15 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    osven u cair poliklinikata na drugo mestoo kade moze da se ispita preku krv???

13. I-M

I-M Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Ќе ве молам за мала помош . Во долниот дел од стомакот имам преголеми болки и мачнина дечко ми има сврешено во мене 2 пати и тоа за време на м.циклус . Можно е да сум бремена или е нешто друго ?

14. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    vo bilo koja bilo druga labarotorija samo napomeni deka ispituvas bremenost

15. beautiful11

beautiful11 Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Несакам да сум бремена!! Тој не е ниту свршил во мене но секогаш е така бидејки јас и тој сме на далечина и кога ке отидам кај него и кога ке имаме односи и после тоа кога пак ке се вратам дома јас после одреден период од 2-3 дена чуствувам дека сум трудна..мислам незнам ни какво е чуството не сум никогаш ни била сеуште ми е прерано но од самата помисла почнувам да чуствувам како да имам нешто во стомакот..незнам дали е само поради помислата или има нешто друго?! Немам некои посебни симптоми иако помина веке 1 нед одкако сме разделени само што мислам 24/7 на тоа и ми се врте нешто во стомакот и чуствувам работи што не сум ги чуствувала порано..не е ниту еднаш свршил во мене но имавме без кондом..се плашам!

16. zaljubena15

zaljubena15 Активен член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    a dali posle 10 dena bi pokazalo na eho dokolku ima nesto??

17. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.624
    Допаѓања:
    106.577

да да , можно е да си бремена , нема врска дека неможе да се остане трудна за време на м.циклус. Штом свршил дечко ти во тебе , или си или не си трудна. А колку дена ти касни?

18. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    за на ехо мислам дека е рано после 10 дена од циклус нема да биде сигурен и он е ако одиш на 4д ехо мозно е да се гледа сепак зависи и од гинекологот најдобро на 10 ден направи си тест и на 14 ден направи тест.

а ако не сакаш да си бремена зошто не користите заштита ???
    неможете да си купите кондом или ве срам да купувате кондом?
    ке го обврзис него или у краен случај ти ке се обврзеш да ки купите кондом ако веке сакате да имате однос ако веке сте возрасни за однос бар и понашајте се одговорно како возрасни а не сега да се тресете дали сте бремени или не штом не сакате бебе тогаш кондом подобро 50 денари за кондом отколку 200 евра за абортус ццццц деца.

зимај купувај тест и провери се што чекаш како ние да знаеме дали си бремена или не штом има свршено во тебе значи постое шанса да си немој да се лутиш само ти ја кажувам реалната ситуација бидете малку поодговорни бебето не е зафрканција ако не сте спремни за бебе немојте да имате незаштитен однос само да ти кажам братучеда ми и во двете е остаата во менструација.

19. I-M

I-M Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    то не е проблем баш ние сакаме да фати :D :D :D

20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    то не е проблем баш ние сакаме да фати :D :D :D[/quote]

е па ако сакате да се фати не само у менструација работете на случајот нон стоп само прво ако немаш отидено прво отиди на гинеколог направи си основни испитувања и прегледи и змај си фолна киселина она се препорачува 3 месеци пред да забременис да ја пиеш па нели сакате бебе ај нека се фати тогас ама мојот совет уште ти останува зимај тест