Немој толку да се секираш ке си биди се во ред и се по ред, јас планирав да одам на гинеколог на обична контрола да видам дали е се во ред дали можам да останам бремена ко дојде за да одам отидов за потврда дека сум бремена затоа не се секирај ке си биди се а и за добивањето јас добив одам вториот ден после односот кое ми траеше само 2 дена и после тоа се случи тоа што требаше да се случи затоа не се секирај ке биди се
немора да значи дека мора да добиеш , осетливи гради и болки во долниот дел на стомакот може да значи и бременост пиши ни што ке направиш , со среќа
Dragi feminki, moze li da se javat bolki vo dolniot del na stomak vo prvite 5dena od zacnuvanjeto? i dali temperatura od 37 znaci nesto?
Ако нешто ти значи мене така почна многу рано да ме боли стомакот, неколку дена по овулацијата, и секако тој месец останав бремена. Инаку температурава па ептен има значење, многу девојки овде по тоа и дознаа дека се бремени, јас лично немав покачување на температура ни за овулација, ни кога останав, а ни сега не ми покачена. Но искуствата на другите се обратни од моите Ти посакувам мноооооогу среќа, знам дека си сакате бебче...
EDNO SUM SIGURNA ..............PRED MENSTRUALNITE DENOVI I PRVITE SIPMTOMI NA BREMENOST SE SKROZ NA SKROZ ISTI. ZNACI BOLKI VO GRADITE I DOLNIOT DEL NA STOMAKOT , ZGOLEMEN APETIT , POMALCE OMALAKSANOST I POSPANOST , ISTOTO SE SLUCUVA I PRED MENSTRUACIJA I ISTO I KAKO VO PRVITE NEDELI OD BREMENOSTA.............SEKOJ PAT PRED DA MI DOJDE MENE PRED 10 - 12 DENA GI OSEKJAM OVIE SIMPTOMI I STALNO SE PRASUVAM DALI SUM BREMENA ILI PAK SE PMS I KOGA KE MI DOJDI MENSTRUACIJA SUM NAJJJJJSREKNA
Sakame normalno, edvaj cekame, imav inseminacija pred 5dena i sega cekam rezultat, se nadevam lke se izraduvam i jas konecno na dve crtki temperatura mi e koga i da izmeram 37, i neznam sto da mislam, nesakam da mislam premnogu, sakam da bidam opustena no navistina ne e lesno da ne se misli!!!
и мене неколку дена пред датумот да ми дојде менструацијата температурата секогаш ми беше над 37, обично навечер си ја мерев, а во текот на денот постојно ми паѓаше... ти посакувам ова да ти е и тебе еден од првите знаци, и те чекаме за брзо да се пофалиш со IIцртички
Ооооо па ти си печена тогаш...По мене имаш големи шанси да си бремена.Иако е рано сепак првите знаци ти се присутни. Болки во стомакот и покачена температура се одлични симптоми. Е сега не е лесно чекањето знам, ама мора да се чека...посебно кога имаш голема надеж дека нешто убаво ќе се случи за 10 дена... Јас ти посакувам се наааајјјјјубаво, сигурна сум дека ќе си ги видиш двете цртички овој месец. Сега уживај,мисли позитивно и известувај не како си. Поздрав
Balgodaram za nadezta sto mi ja davate, se nadevam na dve crtki, no sepak sum spremna i da podnesam edna! macno e da se cekaat denovite, no bidejki edna godina cekav, veke otrnav na razocaruvanja, samo so Gospod napred i jas i site drugi sto sakaat bebinja) ke vi soopstam za desetina dena)
ne znam dali se simptomi, a bi sakala da se, vo posledno vreme menstruacijata mi doaga po 2-3 dena porano, toa eotkako pocnavme da imame nezastiten seksualen odnos.Sega pocnaa da me bolat gradite kkao za menstruacija, no otkako pred nekoj den imavme nezastiten seksualen odnos gradite prestanaa da me bolat.Imal li nekoj vakso iskustvo?
i mene sekogas vo mojot zivot mi doadjalo redovno 28den, no zadnive tri meseci mi doadja po 2-3dena porano, i isto me bolea gradite mnogu pred da dobijam, no znam deka stom prestanuvaa da me bolat vednas za den dva dobivav!!! no sepak e individualno!i mislam deka nema vrska so toa zastiten/nezastiten odnos! a za simptomite pri zabremenuvanje neznam ni jas tocno cekam) ti posakuvam da se izraduvas
mene mi e rano da dobijam, ama bolka vo gradite custvuvam uste 2 nedeli pred da mi dojde.no ovoj pat posle toa ne me boli nis
A koga bi trebalo da dobies? normalno ti posakuvam da ne dobies devet meseci ja bi trebalo na 27mi, pa ke vidime!!! aj ke ni se nasmee srekata i nam eden den
i jas nakaj 29-30 , veke so 1-2 mi ide porano pa sea i jas ne znam tocno , sea pak custvuvam nekoja slaba bolka vo gradite,eden den taka eden taka , ili pa od so se opteretuvam , samo se cepkam i sporeduvam )))))
lele i ja sum ista pa si vikam nemam simptomi, sigurno nisto....abe nemozes a da ne mislis, ali ke si cekame)
Да ви кажам јас како тазе трудница...Мене секогаш ме болеа градите од после овулација до добивање. Штом ми престане болката добивам за ден-два. Кога останав бремена беше слично,само што градите почнаа да ме болат малце покасно од овулацијата. И таман пред денот за добивање,болката ја снема.Јас му викам на маж ми ,,готово ќе добијам утре,,. Утредента исто немам болки и не добивам. После два дена ме болат ме кинат. Следниот ден пак нема болки.Абе ме шеташе секој ден. Јас кога направив тест и ми излезе позитивен, немав болки во градите,само стомакот ме болеше. Еве и сега сум скоро на пола на бременоста,и градите не ме болат ама ич.Само полека си раснат. Така да не мислете дека ако престанала болката ќе добиете. Инаку читам дека и Лори и Девојче треба околу 27 до 30 да добиете.Јас сум сигурна дека не е случајно баш околу голема Богородица. Тоа значи дека НЕМА да добиете. Ќе бидете наградени со по едно-две ангелчиња. Поздравче
Fala ti silk za ovaa pozitivnost, ni treba) inaku i mene posle ovulacija me bolat mnogu gradite no ovoj pat ja nema taa bolka!!!! i toa malku me cudi, sepak ne sum bila do sega bremena i neznam kako e, nesakam i nesakam da mislam na rezultatot, sakam da bidam opustena, no nemozam koga samo toa mi e u glava!a doktorort mi rece da napravam test za dve nedeli, i toa ke bide bas koga na maz mi e rodendenot a ete i praznik golem)ti posakuvam lesna bremenost do krajot, a nie ke si pocekame uste nekoj den