При нормален циклус од 28 дена +/- ден два, овулацијата настанува 14 ден од циклусот, значи тебе ти бил плоден 29-30 јуни. (или ден два претходно) Ако тие денови сте имале однос, има шанси да си останала бремена. А секретот не опишуваш точно како што. Ако е до тој степен зголемен треба да одиш на гинеколог, можеби има инфекција. Инаку, во деновите кога е овулацијата секретот е зголемен нормално и има таква структура - се тегне како белка од јајце.
Имавм односи неколку дена одкако ми заврши менструацијата..Неколку секунди (така да се изразам) беше без кондом а подоа до крај со кондом. Сега ми касни 2-3 дена и многу ми е страв да не останам бремена. Не мозам ни да спијам ни да јадам само на тоа мислам. Децко ми вели дека ми касни поради тоа сто премногу се нервирам за тоа...А и градите ме болат на допир... Дали е можно да останав бремена?? ПОМОШ
Otkako mi zavrsi dobienoto imav odnosi bez zastita duri i vo tekot na plodnite denovi ...dali sum bremena?? mi se poka4i apetitot.me boli po malku polovinata onaka kako tapi bolki...i imam nekoj gr4evi i steganja (taka da gi nare4am)vo predelot na stomakot ....O4ekuvam devojki vase mislenje??
Тоа дали си бремена или не најпрво зависи од тоа дали тој свршил во тебе или не, а потоа од плодните и неплодните денови. Тие симптоми што ги кажа се и симптоми за менструација (барем кај мене се такви). Грчевите во стомакот може да бидат и резултат на исфрлањето на јајце-клетката од јајчникот, односно пукањето на фоликулот (период на овулација). Инаку ретко за толку бргу време да се појават симптоми на бременост. Обично тие се појавуваат по 2-3 недели од зачнувањето. Но и не мора да значи, можат и да се поклопат и со периодот на идната менструација. Ако не свршил во тебе не верувам дека си бремена
Во право е дечко ти за тоа што ти вели. Не можеш да останеш бремена кога сте имале со кондом. Нема врска тие неколку секунди без кондом. Луѓето имаат односи и без кондом до крај, но свршуваат надвор и пак не се бремени. немаш ама никаква причина да се грижиш. Ете, те болат градите, значи ќе добиеш. Да, болат гради и за време на бременост, но имам слушнато дека болката е поинаква и поостра, а истовремено потемнуваат и се зголемуваат брадавиците. Избриши си го тоа од главата, па веднаш ќе добиеш
Mi kasnese 2 dena i mi dojde....si imam najnormalna menstruacija...ama uste me bolat gradite...a porano me bolele samo prvite 3 dena a posle ne...a vejke mi e 5 den???
pa svrsi vo mene skoro cel mesec imame odnosi bez zastita i svrsuva vo mene..sakame da imame bebe megutoa ...toj ide vo teretana vezba i pie nekoj hemikalii koj sto mu pomagaat da ostane vo forma pa sakam da prasam dali bi ostanal jas bremena i pored tie sredstva koi on gi pie..Srcki ako znaete pomagajte mwaaaaaaaa
имам едно прашање...во првиот месец не пазевме со свршеникот , меѓутоа истиот месец добив. Дали е можно овој месец да останам бремена, а веќе имам некои симптоми како гадење кога нешто се готви, мали притискања во стомакот нешто како пецкање ама не остро, зголемени гради, поспаност, е сега саамо со апетитот немам проблем си јадам буквално се, па дури и повеќе. Ако има некој одговор на ова Ве молам кажете ми Би требало да добија за 7 дена.
mislis deka toa ukazuva na nesto..ili samo zaludno si mislam...kolku vreme gi imas tie simptomi Cindarella? Ne mi prijatno da se sledam sebesi so promenite ama pocnav se poveke da mislam na toa...
Sakam da prasam dali e mozno da sum bremena?Bidejki decko mi svrsi na ploden den vo mene,megutoa posle toa mi dojde mens. megutoa traese 5 dena i bese premnogu cudna ne bese normalna tuku bese prosledena so mnogu malku krvarenje i o koga mi zavrsi osekav mnogu cudni bolku i grcevi kako za povtrona mens. imam bolki vo polovinata i gadenje,kiselini i omalaksanost,dali moze nekoj da mi kaze dali sum bremena ili ne?
pa Malina jas simtomite gi imam skoro cela nedeal i denes na primer se 4ustvuvam kako da imam dobieno me boli polovinata me bolat gradite imam bolki vo stomakot i sum mn mn umorna iako sedam ....Sakam samo da pomine denot koga treba da dobijam i posle toa idam na lekar za da proveram... i jas mn mn se mislam a sakam bebe
А еве го мојот случај...Пред да ми дојде тој сврши во мене се беше ок ми дојде.......Но сега ми се лоши,имам болки во стомакот,малку во половината дури и нозете понекогаш ме болат Немам повратено но сепак ми сметаат цигари тежок мирис ми се гади од некоја храна лелелеле ако сум бремена тогаш сум околу две три недели барем јас така мислам......Сега ќе правам тест и ќе чекам да видам дали ќе добијам
E nesto dr cudno primetiv na mene...imam cuvstvo na gadenje od cigarite i od kafeto..a toa mi e najomilen del od denot nasabajle. Znaci do sega ne sum povratila ama imam sekojdnevno nekolku pati takvi nagoni. Gradite ne me bolat vekje ama nemozam da si gi trpam poradi golemiava...i bez prsluce mi stojat kako da ke puknat. Mokrenjeto , specificnoto e toa sto imam potreba od interventno mokrenje , ne mozam ni da dodrzam. A za spienje so da kazuvam, sram mi e ,prva si legnuvam, posledana stanuvam. Nervozava ne se trpi So site se zakacuvam. Aj Ve molam...nemam prvpat pms, ama so ogled deka probavme nekolku pati za bebence...se tamu mi e pametot. Use 5 dena mi ostanuvaat za da dobijam...Ke vidime
mene uste 3 dodeka dobijam i jas isto se zalam pospana sum ko da me frlile od 10 sprat taka se 4ustvuvam plus gradite sto vikas bez prslu4e stojat ko silikoni da mi se previse sum napnata i se pravat lugeto da mi pogodat mene ne mi e pogodenoo i takaa aj se nadevame na bebu6 i kaj mene i kaj tebe malina
Vo tekov na denov sto mi se slu4i ...Iako treba da dobijam duri po 3 4 dena jas dobiv denes ali ne onaka obilno kako sto dobivam nego kako kapki mi e i mn e bleda nekako rozeva boja i malku me boli dolniot del na stomakot ali polovinata me boli mn mn ....a gradite da ne zboram i nezz nemozam da zaspijam se motkam navaka nataka koj znae sto e prethodno nikogas mi se nema slu4eno ova...imame redoven seks i toa bez zastita i svrsuval vo mene duri i za plodni denovi pa dali e mozno ova malo krvarenje da bide del od bremenost ve molam pisete dokolku znaete nestoo
ja sabalje ke se onesvestev ...mi se svrte pamet...i sega eve cel den me boli glava...ne mozam ds mislam na niedni dr simptomi...
Zenski a da si napravite test za bremenost taka ke doznaete dali ste bremeni. Mene ovoj mesec mi kasnese 7 dena i imav bolki vo gradite, polovinata, kaj jajnicite i mislev deka e mozna bremenost no ete si dobiv.Simtomite se skoro isti kako sto citam po forumive.Daj boze da si vidite dve crtki i pobrzo da ni se pofalite so ubavi vesti
Zdravo na site...nova sum tuka ,pa citam ima nekoj sto mozebi ke moze da mi kaze zbor dva...sekogas dobivam na 26ti den i nikogas ne mi docni.Minatiot mesec bev na odmor,i dobiv 3 dena porano ,namesto na 25.06 ,me iznenadi na 22.06..denes mi e 25 ti den i nemam nikakvi simptomi deka ke dobijam,ne me bolat gradite,ne me boli polovinata,niti jajnicite,ama zatoa jadam kako da nemam videno...dali treba da rachunam 26 dena od denot koga trebase da dobijam (25.06) ili od denot koga mi dojde (22.06)...denovite na ovulacija gi iskoristivme maksimalno pa taka se chudam sega zoshot nemam nikakvi simptomi za mens ili e nesto drugo( ama si vikam i za toa treba nekoj znak,taka?)